Bingöl AFAD İl Müdürlüğü, 6 Şubat 2023 depremlerinde yapıları zarar gören vatandaşlar için hak sahipliği başvurusu için 21-22 Kasım 2024 tarihlerinde 2 günlük ek süre verileceğini duyurdu. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla Bingöl'deki hak sahipliği başvurusu için ek süre verildiği bildirildi. Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından geçmiş dönemde hak sahipliği başvurusu yapamayan vatandaşların 21-22 Kasım 2024 tarihlerinde başvuru yapabileceği belirtildi.
KİMLER YARARLANABİLECEK?
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 2023 yılında yapılarak kesinlik kazanan hasar tespitleri sonucunda konut, işyeri, ahır ve samanlık; yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzedelerin hak sahipliğinden yararlanabileceği belirtildi.
BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?
Afet konutu kapsamında Yeniden Yapım Kredisi verileceklerin belirlenmesi amacıyla hak sahipliği işlemleri yapılacak. Yeniden yapım kredisi kullanmak isteyen afetzede vatandaşların kendilerine devlet tarafından konut, ahır, işyeri yapılmasını isteyenlerin ek başvuru zaman dilimi olan 21-22 Kasım 2024 tarihlerinde e-Devlet üzerinden veya 81 ilde Hak Sahipliği Başvuru Merkezlerinden bizzat ya da kanuni vekilleri aracılığıyla resmi müracaatlarını yapmaları gerekiyor. Müracaatların tamamlanması ile birlikte ilgili mevzuat gereğince oluşturulacak Hak Sahipliği İnceleme Komisyonları tarafından sunulan belgeler ve kanuni hak sahibi olabilme koşulları dikkate alınarak, hak sahibi kabul edilenler ve hak sahibi kabul edilmeyenler belirlenecek. Daha önce hak sahipliği başvurusu bulunanlar ve reddedilenlerin başvuru yapamayacakları belirtilerek yapılacak başvuruların yeniden hasar tespiti başvurusu olmayacağı hatırlatıldı.
Yıkım ihalesi peşkeş çektirilen muta-itler molozlari yerinden kaldirmadilar, vatandaş mağdur, duyan yok ilgilenen yok, yazık onlara ki koltuk işgal ediyorlar
Bu süreçte hiç bir kurum hakkını vermesi, vatandaşın burnundan getirdiler,,,, Koordinasyon merkezi kurulamadı, işbirliği yoktu kurumlar arasında , onlarca sıkıntı, ortak duvarlardan tutun, bitişik nizama kadar,
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
20.03.2026
01:36
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
20.03.2026
01:34
Bingöl'de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, Bingöl Valisi Cahit Çelik'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
20.03.2026
01:32
Bingöl'de Uzmandan Bayram Uyarısı: '3 öğün düzenine mutlaka dönülmeli'
Bingöl'de Diyetisyen Zeynep Balun Taşkesen, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı uyarıda, bir ay boyunca dinlenen metabolizmanın ani ve yoğun besin tüketimiyle zorlanabileceğini belirterek, vatandaşların 3 öğün düzenine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
20.03.2026
01:31
ÖTV'siz araçları hangi emekliler alabilecek?
Emekliye ÖTV'siz araç satışında son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın radarında. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, özellikle Bağ-Kur emeklisi esnaf ve çiftçiler için tarihi bir vergi muafiyeti öngörüyor.
20.03.2026
01:30
SGK'dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin sanal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşların bu tür mesajlardaki bağlantılara kesinlikle tıklamaması gerektiğin altını çizdi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın