Bingöl AFAD İl Müdürlüğü, 6 Şubat 2023 depremlerinde yapıları zarar gören vatandaşlar için hak sahipliği başvurusu için 21-22 Kasım 2024 tarihlerinde 2 günlük ek süre verileceğini duyurdu. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla Bingöl'deki hak sahipliği başvurusu için ek süre verildiği bildirildi. Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından geçmiş dönemde hak sahipliği başvurusu yapamayan vatandaşların 21-22 Kasım 2024 tarihlerinde başvuru yapabileceği belirtildi.
KİMLER YARARLANABİLECEK?
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 2023 yılında yapılarak kesinlik kazanan hasar tespitleri sonucunda konut, işyeri, ahır ve samanlık; yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzedelerin hak sahipliğinden yararlanabileceği belirtildi.
BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?
Afet konutu kapsamında Yeniden Yapım Kredisi verileceklerin belirlenmesi amacıyla hak sahipliği işlemleri yapılacak. Yeniden yapım kredisi kullanmak isteyen afetzede vatandaşların kendilerine devlet tarafından konut, ahır, işyeri yapılmasını isteyenlerin ek başvuru zaman dilimi olan 21-22 Kasım 2024 tarihlerinde e-Devlet üzerinden veya 81 ilde Hak Sahipliği Başvuru Merkezlerinden bizzat ya da kanuni vekilleri aracılığıyla resmi müracaatlarını yapmaları gerekiyor. Müracaatların tamamlanması ile birlikte ilgili mevzuat gereğince oluşturulacak Hak Sahipliği İnceleme Komisyonları tarafından sunulan belgeler ve kanuni hak sahibi olabilme koşulları dikkate alınarak, hak sahibi kabul edilenler ve hak sahibi kabul edilmeyenler belirlenecek. Daha önce hak sahipliği başvurusu bulunanlar ve reddedilenlerin başvuru yapamayacakları belirtilerek yapılacak başvuruların yeniden hasar tespiti başvurusu olmayacağı hatırlatıldı.
Yıkım ihalesi peşkeş çektirilen muta-itler molozlari yerinden kaldirmadilar, vatandaş mağdur, duyan yok ilgilenen yok, yazık onlara ki koltuk işgal ediyorlar
Bu süreçte hiç bir kurum hakkını vermesi, vatandaşın burnundan getirdiler,,,, Koordinasyon merkezi kurulamadı, işbirliği yoktu kurumlar arasında , onlarca sıkıntı, ortak duvarlardan tutun, bitişik nizama kadar,
CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?
CHP'de mahkemenin verdiği 'mutlak butlan' kararı sonrası parti karıştı. Genel merkezde arbede ve polis müdahalesi yaşanırken, gözler şimdi il örgütlerine çevrildi. CHP Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş'ın açıklaması ise 'Bingöl teşkilatı hangi tarafta?' sorusunun yanıt niteliğinde oldu.
24.05.2026
21:58
Genç'te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç İlçe Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi'nde yapımı sürdürülen park projesinde çalışmalar devam ediyor. Daha önce olumsuzluklarla anılan alanın, modern ve güvenli bir sosyal yaşam alanına dönüştürülmesi hedefleniyor.
24.05.2026
16:36
Bingöl'de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve düzenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi amacıyla şehir merkezindeki 10 mezarlıkta bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı.
'Yıkıcıya, bölücüye, darbeciye asla fırsat vermeyeceğiz' diyen Bingöl Valisi Cahit Çelik; 'Devletimizce takip edilen kararlı politikalarla bir daha bu topraklarda terör belası yaşamayacak; binlerce yıl birlik ve beraberlik içinde, dostça ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz' dedi.
24.05.2026
15:04
1,5 Tonluk 'Tosun Paşa' alıcısını bekliyor
Kurban Bayramı öncesi hareketliliğin başladığı Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda yaklaşık 1,5 ton ağırlığındaki 'Tosun Paşa' vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Dev cüssesiyle dikkat çeken kurbanlık, alıcısını bekliyor.
24.05.2026
14:45
Bingöl'de 'Büyü' Vaadiyle 500 Bin TL'lik Vurgun: 3 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de sosyal medya üzerinden 'büyü yapma' bahanesiyle bir vatandaşı yaklaşık 500 bin TL dolandırdığı belirlenen 3 şüpheli, Van'da düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanarak tutuklandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın