KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mart 2026 Salı
°C

Bingöl'de hak sahipliği için 2 günlük ek süre

Bingöl AFAD İl Müdürlüğü, 6 Şubat 2023 depremlerinde yapıları zarar gören vatandaşlar için hak sahipliği başvurusu için 21-22 Kasım 2024 tarihlerinde 2 günlük ek süre verileceğini duyurdu. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;

Bingöl`de hak sahipliği için 2 günlük ek süre
08 KASIM 2024 CUMA 18:52
3
4224
2
AA aa

Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla Bingöl'deki hak sahipliği başvurusu için ek süre verildiği bildirildi. Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından geçmiş dönemde hak sahipliği başvurusu yapamayan vatandaşların 21-22 Kasım 2024 tarihlerinde başvuru yapabileceği belirtildi.

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 2023 yılında yapılarak kesinlik kazanan hasar tespitleri sonucunda konut, işyeri, ahır ve samanlık; yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzedelerin hak sahipliğinden yararlanabileceği belirtildi.

BAŞVURULAR  NEREYE YAPILACAK?

Afet konutu kapsamında Yeniden Yapım Kredisi verileceklerin belirlenmesi amacıyla hak sahipliği işlemleri yapılacak. Yeniden yapım kredisi kullanmak isteyen afetzede vatandaşların kendilerine devlet tarafından konut, ahır, işyeri yapılmasını isteyenlerin ek başvuru zaman dilimi olan 21-22 Kasım 2024 tarihlerinde e-Devlet üzerinden veya 81 ilde Hak Sahipliği Başvuru Merkezlerinden bizzat ya da kanuni vekilleri aracılığıyla resmi müracaatlarını yapmaları gerekiyor. Müracaatların tamamlanması ile birlikte ilgili mevzuat gereğince oluşturulacak Hak Sahipliği İnceleme Komisyonları tarafından sunulan belgeler ve kanuni hak sahibi olabilme koşulları dikkate alınarak, hak sahibi kabul edilenler ve hak sahibi kabul edilmeyenler belirlenecek. Daha önce hak sahipliği başvurusu bulunanlar ve reddedilenlerin başvuru yapamayacakları belirtilerek yapılacak başvuruların yeniden hasar tespiti başvurusu olmayacağı hatırlatıldı. 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112353)
11 Kasım 2024 Pazartesi 00:45
Yıkım ihalesi peşkeş çektirilen muta-itler molozlari yerinden kaldirmadilar, vatandaş mağdur, duyan yok ilgilenen yok, yazık onlara ki koltuk işgal ediyorlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112352)
11 Kasım 2024 Pazartesi 00:43
Bu süreçte hiç bir kurum hakkını vermesi, vatandaşın burnundan getirdiler,,,, Koordinasyon merkezi kurulamadı, işbirliği yoktu kurumlar arasında , onlarca sıkıntı, ortak duvarlardan tutun, bitişik nizama kadar,
10.03.2026
06:55
Bingöl Belediyesi Gazze`de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi Gazze'de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi, Ramazan ayı kapsamında Gazze'deki ihtiyaç sahipleri için 10 gün boyunca her gün Bin kişilik iftar yemeği verecek. Karar, Belediye Meclisi'nde grubu bulunan tüm partilerin ortak oyuyla kabul edildi.
10.03.2026
06:53
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Bingöl Üniversitesi ile Munzur Üniversitesi arasında akademik ve bilimsel iş birliklerini geliştirmeye yönelik protokol imzalandı. Protokolle ortak araştırma projeleri ve üniversite-sanayi iş birliklerinin artırılması hedefleniyor.
10.03.2026
06:51
Bingöl`de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
10.03.2026
06:49
Bingöl`de odunluk yangını panik yarattı
Bingöl'de odunluk yangını panik yarattı
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangında odunlukta maddi hasar meydana gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın