KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Bingöl'de hangi parti kazanacak?

ANAR Anket Şirketinin Genel Müdürü İbrahim Uslu, verdiği bir röportajda Bingöl’de hangi partinin kazanacağına dair şu görüşleri paylaştı.

Bingöl`de hangi parti kazanacak?
12 MART 2014 ÇARŞAMBA 21:02
0
4580
0
AA aa

Bir tv kanalına verdiği özel röportajında Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki bazı illere dair seçim değerlendirmelerini paylaşan ANAR Anket Şirketinin Genel Müdürü İbrahim Uslu, bölgede AK Parti'nin çok güçlü olduğunu söyledi. Seçim sürecine dair görüşlerini de paylaşan Uslu, seçmen tercihlerine saygı duyulması gerektiğinin de altını çizdi.

“Muş, Bitlis ve Siirt'te BDP ile Ak Parti arasında bir rekabet var ama Ak Parti adayları avantajlı” diyen Uslu, şunları söyledi: “Bingöl'ü BDP alamayacak. Şanlıurfa bir Kürt şehri ama Ak Parti güçlü. Tunceli'de CHP alabilir. O yüzden Fırat'ın doğusu ve batısı diye ayrılacak iddiaları çok gerçekçi değil. Elazığ, Bingöl, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa buralar Ak Parti'nin kazanacağı iller arasında yer alıyor. Yani Doğu ve Güneydoğu BDP illeri haline gelmeyecek. Daha önce Ak Parti'nin kazandığı iller bir sonraki seçimde başka partiye geçti ne oldu? Sonuçta seçim mekanizması varsa, korkulacak bir şey yok. Toplumun kararıyla iktidar el değişiyorsa sorun yok. İktidar bugün bir partiye verilir yarın başka bir parti gelebilir. Sonuçta demokratik yöntemler uygulanıyorsa ne sıkıntı olabilir ki? Ama sandığa müdahale edilirse, vatandaşın oy vermesi silah zoruyla tehdit altındaysa, seçim hileleri yapılıyorsa tamam tedirgin olmak lazım. Yok, öyle değil de sandığa gidiliyor demokratik bir seçimle bir parti veya aday seçimi alıyorsa işte bu aday alıyorsa bundan şu anlam çıkar gibi yorum yapmak bence haksızlık olur. Az önce saydığımız tüm illeri BDP alabilir. BDP meşru bir partiyse yasalar çerçevesinde faaliyetlerini yürütüyorsa seçimi kazanabilir. Edirne'yi de alabilir oradaki seçmeni ikna ederse. Buna özel anlam yüklememek lazım. Tehdit olarak görmek hata olur. Eğer öyle görüyorsak demokrasiye inanmayalım. Bunu daha önce yapıyorlardı. Akredite partiler veya Akredite olmayan partiler diye ayırmak hatadır. Akredite olan partiler kazanırsa sorun yok. Akredite olmayan partiler kazanırsa, Refah gibi BDP gibi veya DEP gibi. Onların vekillerini parlamentodan atarsın, evlerini basarsın, darbe yaparsın. Bunlar Türkiye'ye fayda getirmedi.” şeklinde konuştu.

HİZMET GELİYOR VEYA GELMİYOR BU SEÇMENİN TERCİHİ

Doğu'da bazı belediyelerin hizmet vermediği yönündeki iddialara cevap veren Uslu “Bu seçmenin tercihi. Yıllardır terör bölgesi olarak bilinen bu bölgede seçmen tercihlerini birkaç kez hizmet götürmemesine rağmen bir partiye vermiş olabilir. Fakat bu demek değildir, önümüzdeki yıllarda da hiçbir hizmet almadan yine belli bir partiye oy verecekleri anlamına gelmez. Demokrasi teminat alınmış olsun, iç barış olsun ama Hakkarililer veya Diyarbakırlılar hep gidip BDP'ye oy versin bunda ne sakınca olabilir ki? Sonuçta oradaki insanların kararı. Buna kimse müdahale etmemeli. Seçmen yol yapılmasını istemiyor demek ki. Ne yapalım!” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın