KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Bingöl'de hayat durdu

Bingöl’de etkili olan kar yağışı, hayatı durma noktasına getirdi. 278 köy yolu ulaşıma kapanırken, Karlıova’da kar kalınlığı 2 metreye ulaştı.

Bingöl`de hayat durdu
01 ŞUBAT 2017 ÇARŞAMBA 06:24
0
2469
0
AA aa

Bingöl'de aralıklarla devam eden kar yağışı, il geneli tüm köy yollarını ulaşıma kapattı. Kar kalınlığı kent merkezinde 40 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde bir metreyi aştı. Şehir merkezinde karla mücadele çalışmalarını sürdüren belediye, trafiğin yoğun olduğu caddeleri temizliyor. 2 kar savurma, 14 greyder, 8 dozer, 12 kepçe, 3 kar küreme ve 101 personel olmak üzere 11 ekiple karla mücadele eden İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü, ağırlıklı olarak acil durum gerektiren köy yollarında çalışma yürütüyor. Ekipler, kar yağının durmasıyla il geneli ulaşıma kapanan köy yollarında çalışma başlatacak.

KARLIOVA'DA KAR KALINLIĞI 2 METREYE ULAŞTI

Kent merkezinde günlük hayat olumsuz yönde etkilerken, Genç, Karlıova, Adaklı ve Yedisu'da hayat adeta durma noktasına geldi. Karlıova'da kar kalınlığı yüksek kesimlerde 2 metreye ulaşırken, Genç ve Adaklı'da ise bir metreye ulaştı.

Kar kalınlığının ilçe merkezinde 50 santimetreye ulaştığı Yedisu'da bazı esnafların kepenk açmadığı görüldü. Birçok vatandaş evden dışarı çıkmazken, belediye ekipleri ilçe merkezinde karla mücadele çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. İlçenin Karlıova, Erzurum ve Erzincan ile karayolu bağlantısı kesilirken, kırsal kesimdeki tüm köy yollarının da ulaşıma kapandığı belirtildi.

Kentte etkili olan kar yağışıyla birlikte zor günler geçiren esnaflar ise, fırça ve küreklerle işyerlerinin önünü kardan temizliyor.

Kar yağışıyla birlikte hayatın durma noktasına geldiğini belirten büfe işletmecisi Abdullah Tuma, “Son bir haftadır etkili olan kar, kent merkezi ve kırsalda hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Şehir merkezinde ulaşım güçlükle sağlanırken, tüm köy yollarını kapanmış durumda. Şehir merkezinde şuanda 35 santime yakın bir kar yağdı. Hayat adeta felç olmuş durumda.” dedi.

Emrullah Variş ise, “Bingöl'de iki gündür kar yağışı devam ediyor. Hava şuanda çok soğuk, tüm köy yolları kapanmış durumda. Kar yağışından dolayı göz gözü görmüyor adeta. Her taraf bembeyaz olmuş durumda.” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.01.2026
18:42
Genç Kaymakamı Güzel`den Bingöl Basın Konseyi`ne Ziyaret
Genç Kaymakamı Güzel'den Bingöl Basın Konseyi'ne Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi ile bir araya gelen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, kamu-basın iş birliğinin toplumsal güven ve doğru bilgilendirme açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
02.01.2026
18:17
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bingöl'de kentin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve müzik öğretmeni Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi`nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
02.01.2026
16:04
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki e-rapor sorununu TBMM'ye taşıyan DEM Partili Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, özellikle hastaneye gidemeyen, yatağa bağımlı ya da ağır bedensel engeli bulunan yurttaşların, bu nedenle fiilen hizmet alamadığı ifade edildi.
02.01.2026
16:01
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi, periyodik olarak muayene yapılması gereken ölçü ve tartı aletleri için işyeri sahiplerinin 28 Şubat 2026'ya kadar beyanname vermesi gerektiğini bildirdi.
02.01.2026
15:14
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT Bingöl, kapalı yolları aşarak diyaliz hastasını zamanla yarış içinde Diyaliz Merkezine ulaştırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın