Çin'den Türkiye'ye getirilen CoronaVac aşısı, Sağlık Bakanlığı'nın 'Aşı Nakil Aracı' ile Bingöl'de hastanelere dağıtıldı. Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu ve Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Gengörü ilk aşı yaptıranlardan oldular. İlk olarak 4 bin sağlık çalışanı aşı olacak, sonra ise vatandaşlarda başlayacak.
Önceki gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ilk aşıyı olmasıyla başlayan aşılama işlemi tüm illerde sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı. Bingöl'de de ilk aşılama Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirildi. İlk aşıyı yaptıranlar arasında Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu ve Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Gengörü yer aldı.
Aşının başarısının tescillendiğini ifade eden hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Gengörü; “CoronaVac aşısı, Dünya Sağlık Örgütü'nün Pandemi koşullarında belirttiği tüm aşamalardan başarıyla geçmiş bir aşı. Bizler de vatandaşlarımızın güvenerek aşı yaptırması için ilk olarak aşıyı yapanlardan olduk. Sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın aşı yaptırma konusunda tereddüt yaşamadan aşı yaptırmalarını istiyoruz. Bu virüs artık yenilmez değil. Tedbirlerimizi elden bırakmadan, randevumuzu MHRS üzerinden alarak aşımızı yaptıralım. Diliyorum ki, bu aşılama işlemi ile birlikte bu virüsü yenmiş olacağız. Allah bizlere bir daha böyle bir şey göstermesin” ifadelerini kullandı.
Bingöl Yem-Süt'te kritik süreç tamamlandı: Taşınmazlar satıldı, gelir İl Özel İdaresi'ne aktarıldı
Bingöl Yem-Süt-Besicilik A.Ş.'ye ait Merkez Saray Mahallesi'ndeki iki taşınmazın satış ve devir süreci tamamlandı. Bingöl Valiliği, ihale sürecine ilişkin açılan davanın mahkeme tarafından reddedildiğini, satış bedelinin tahsil edildiğini ve Bingöl İl Özel İdaresi'ne düşen payın ilgili hesaplara aktarıldığını açıkladı.
03.09.2026
23:37
Bingöl'de araç dereye uçtu: 1 ölü, 4 yaralı
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde kontrolden çıkarak dereye uçan araçta bulunan 5 kişiden 1'i hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ekiplerin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
03.09.2026
23:35
Bingöllüler memleketine dönse nüfusumuz kaç olurdu?
TÜİK'in 'herkes memleketine dönseydi' simülasyonunda Bingöl'ün nasıl bir nüfusa ulaşacağı hesaplandı. Bingöllüler memleketine dönseydi kentte nasıl bir nüfus tablosu ortaya çıkardı? İşte yanıtı ve Bingöl'ün Türkiye'deki sıralaması…
03.09.2026
23:34
Okullar için alışverişte 'Bingöl' önerisi
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Mesut Kurtaran ve beraberindeki oda başkanları, İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel'i ziyaret etti. Görüşmede, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okulların ihtiyaçlarına yönelik mal ve hizmet alımlarında, mevzuat çerçevesinde yerel esnaf ve işletmelerin daha fazla değerlendirilmesi gündeme geldi.
03.09.2026
23:32
Beş şehir, tek turizm rotası
Bingöl, Elâzığ, Adıyaman, Tunceli ve Malatya'nın turizm potansiyeli ortak bir vizyonla ele alındı. Bakan Ersoy, beş ilin birbirini tamamlayan bir turizm coğrafyası olarak değerlendirilerek ulusal ve uluslararası görünürlüğünün artırılacağını söyledi. Bingöl'ün sahip olduğu değerlere de dikkat çeken Bakan Ersoy, bölgedeki potansiyelin doğru şekilde ürünleştirilmesi ve tanıtılması gerektiğine dikkat çekti.
03.09.2026
02:07
Motorine 8,24 TL zam geliyor!
Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına 4 Eylül Cuma günü itibarıyla 8,24 TL zam bekleniyor. Artışın gerçekleşmesi halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 92 TL'yi aşacak. 50 litrelik deponun dolum maliyeti ise 412 TL artacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın