Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde 20 yıldır çalışan itfaiye eri Hasip Bozkır, annesiz kalan 6 kirpi yavrusunu yaklaşık 1 haftadır elleriyle besliyor. Şırıngayla mama veren Bozkır, örnek davranışı ile takdir topladı.
Bingöl'de yaklaşık 1 hafta önce bahçesinde ot biçen bir vatandaş, annesiz 6 kirpi yavrusuna rastladı. Durumu öğrenen Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde 20 yıldır çalışan Hasip Bozkır, vatandaşla irtibata geçerek kirpi yavrularını teslim aldı. Daha sonra müdürlüğünün bahçesine getirerek kirpileri beslemeye başlayan itfaiye eri Bozkır, 1 haftadır kirpileri şırınga yardımıyla süt vererek hayatta tutmaya çalışıyor.
“Doğada beslenebilecek duruma gelince salacağım”
Yavru kirpilerinin ilk geldiklerinde gözlerinin kapalı olduğunu ancak süt vererek beslemeye çalıştırdığını belirten Bozkır, kirpilerin gözünün açıldığını ve yürümeye başladığını söyledi. Kendisinin de hayvansever bir vatandaş olduğunu belirten Bozkır, kirpilerin tamamen toparladığında doğal ortamına salacağını ifade etti. İtfaiye eri Hasip Bozkır, "20 yıldır Bingöl'de itfaiye eri olarak çalışıyorum. İnsanların yanı sıra dara düşen hayvanların da yardımına koşuyoruz, kurtarıyoruz. Ot biçerken kirpilerin annesinin olmadığını, gözlerinin kapalı olduğunu söyledi. Ne yapalım dediler? Ben de dedim ki getirin ben burada beslerim. İtfaiye bahçemizin yeri geniş ben de hayvansever olduğum için bakarım dedim. Getirdim, birkaç gündür bakıyorum, süt veriyorum. Bahçeye salıyorum, akşamları tekrar yerlerine bırakıyorum. İnşallah yaşatırız yavruları. Bir hafta kadar daha bakmaya devam edeceğim, gözleri açıldı. Eğer doğada beslenebilirse doğal ortamlarına salacağım" diye konuştu.İHA
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın