KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

Bingöl'de kaç pkk'lı var?

Çatışmalı sürecin devam ettiği Türkiye’de, PKK’nın yeni yapılanması ve sayısal rakamları da il bazlı irdelendi. İşte Bingöl’deki PKK’lı sayısı ve örgütteki yeni yapılanmalar…

Bingöl`de kaç pkk`lı var?
30 ARALIK 2015 ÇARŞAMBA 23:29
0
6539
0
AA aa

 Güneydoğu illeri başta olmak üzere bölgede artan çatışmalar, sokakların savaş alanına dönüştürülmesi, sokağa çıkma yasakları ve HDP'nin ‘öz yönetim' çağrıları, Türkiye'nin ana gündem konuları arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Her gün yeni bir ölüm haberinin yankılandığı Türkiye'de terörle mücadele sürerken, PKK'nın yeni yapılanmalarına ve illere göre sayısal dağılımlarına dair değerlendirmeler de paylaşılıyor.

YDG-H YERİNE YPS

Emniyet Genel Müdürlüğü, il emniyet müdürlüklerine gönderdiği bir yazıyla yeni oluşum hakkında birimlerini bilgilendirdi. 

Hükümetin terörle mücadele konseptini değiştirmesinin ardından Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki bazı il ve ilçe merkezleri başta olmak üzere eylemlerinde YDG-H unsurlarını sahaya süren PKK, yeni bir oluşumu uygulamaya koydu. Kandil'de yetiştirilen kadroların yurtiçindeki yerleşim merkezlerinde eylemlerinde aktif görev alan ve halen sokağa çıkma yasağı uygulanan yerlerde güvenlik güçleriyle doğrudan çatışan YDG-H yapılanması sona erdirildi. Kandil'deki örgüt yönetimince alınan karar sonrasında, il ve ilçe merkezlerinde çatışan YDG-H kadrolarına destek veren kırsal kadroları ile YDG-H kadroları tek çatı altında toplandı.

YPS (Yekineyen Parastina Sivil) adı verilen ''Amed Sivil Savunma Birlikleri'' olarak tanımlanan yeni oluşumda YDG-H ve kırsal kadrolarının yanısıra Öz Savunma Birlikleri de (ÖSB) yer alacak. Böylece, öz savunma alanında faaliyet gösteren tüm unsurlar YPS adı altında birleşti. Güvenlik kaynakları, YPS oluşumunun, PKK'nın sözde özerklik ilan edilmesi halinde şehirlerdeki çatışmaları yürütecek kadrolar olduğuna dikkati çekti.

BİNGÖL'DEKİ PKK'LI SAYISI…

PKK'nın militan sayısı geçen yıl 30 bini aşarken, örgüt, 4 bin militanını kır ile kent arasında geçiş yapabilecek şekilde kurguladı. Habertürk'ün edindiği bilgilere göre, Türkiye, Suriye ve Irak'ta ölen PKK'lı, YPG'li sayısı 6 bini buldu. Yaralı ve sağ ele geçenlerin sayısıysa 2 Bin 500 oldu.

İl bazlı değerlendirmelerde ise Bingöl'deki PKK'lı sayısının kırsalda 300, meskûn mahalde (yerleşim yerlerinde) 150, tahmini geçişli sayı (kır ile kent arasında gidip gelen) 150 olduğu belirtildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın