KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Eylül 2023 Cumartesi
17 °C Açık

Bingöl'de kadınların el emeği göz nuru ürünleri sergilendi

Bingöl'de 'Kadın Üretiyor Bingöl Kazanıyor' Projesi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı Aile Destek Merkezilerinden hizmet alan kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

Bingöl`de kadınların el emeği göz nuru ürünleri sergilendi
01 HAZİRAN 2023 PERŞEMBE 14:02
4
1006
0
AA aa

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Kalkınma Ajansları marifetiyle yürüttüğü 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) proje çağrısına “Kadın Üretiyor Bingöl Kazanıyor” Projesi ile başvuruda bulundu.

Başvuru sonucu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı Aile Destek Merkezilerinden hizmet alan 600 kadına yönelik istihdamı arttırmak ve kadınların ekonomik güçlenmesini sağlamak için Fırat Kalkınma Ajansının da desteğiyle seramik atölyesi, bakır işleme atölyesi, stilistlik ve modelistlik atölyeleri, epoksi reçine ve keçe tablo atölyesi kuruldu. Bu atölyelerde çeşitli eğitimler alan ve üretim yapan kadınların el emeği göz nuru ürünleri, Kalium AVM önünde açılan statlarda sergilendi.

Kurum amirleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla açılış kurdelesi kesilen sergide, üretilen el emeği ürünler yakından incelenip üretim aşamasıyla ilgili bilgiler alındı. Alanda, bakır işlemeciliği ve porselen yapımı uygulamaları da yapıldı.

Projenin amacının kadınlara destek olduğunu belirten Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, “Bu projede aile destek merkezleri aracılığıyla 600 dezavantajlı kadına üretim ve girişimcilikle ilgili atölyeler kuruldu ve eğitimler verildi. Bu atölyelerde bakır işlemeciliği, seramik, ilçelerde stilistlik ve modelistlik atölyeleri kuruldu. Projenin çıktılarını halka sunuyoruz kadınlara destek olması bağlamında. Hem de projenin kapanışını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Serginin iki gün süreyle açık kalacağı öğrenildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.09.2023
17:41
Meteoroloji`den Bingöl için şiddetli yağış uyarısı!
Meteoroloji'den Bingöl için şiddetli yağış uyarısı!
Yurdu etkisi altına almaya başlayan yağışlı hava, hafta sonu itibariyle Bingöl'de de etkili olacak, Cuma'ya kadar da sürecek. Valilik, vatandaşlara tedbirli olmaları çağrısında bulundu.
29.09.2023
14:39
Bingöl`de gezici KETEM aracı hizmete alındı
Bingöl'de gezici KETEM aracı hizmete alındı
Kente kazandırılan ve İl Özel İdaresi ve Bingöl Belediyesinin de destekleriyle tamamlanan gezici KETEM aracı hizmete sunuldu. Aracın, öncelikle kırsal alanlarda hizmet vereceği belirtildi.
29.09.2023
14:17
Deprem için tedbir ve dikkat uyarısı!
Deprem için tedbir ve dikkat uyarısı!
Doğu Anadolu fay hattı boyunca Elâzığ Pütürge ve Bingöl Karlıova taraflarında çok ciddi bir gerilim yoğunlaşması olduğunu ifade eden Doç. Dr. Toker: 'İç Anadolu'da ve aynı zamanda Kuzeydoğu Anadolu fayının Erzincan tarafı ve Doğu Anadolu fayının Elâzığ ve Kahramanmaraş taraflarında 4 buçuk ve 5'in üzerinde yüksek değerli artış şokları görmeye devam edeceğiz.'
29.09.2023
13:17
Elektrikte ekim tarifesi belli oldu zam geldi!
Elektrikte ekim tarifesi belli oldu zam geldi!
1 Ekim'den itibaren geçerli olacak yeni elektrik fiyat tarifesi belirlendi. Yeni tarifeye göre, konut aboneleri için zam yapılmazken, sanayi ve ticarethane abonelerinin kullandığı elektriğe ise yüzde 20 oranında zam yapıldı.
28.09.2023
17:07
Yedisu`da kuru fasulye festivali
Yedisu'da kuru fasulye festivali
Coğrafi işaretli Yedisu horoz kuru fasulyesi festivali düzenlendi. Bingöl Valisi Usta, 'Halihazırdaki 700 dekarda üretimin ekonomiye katkısı yaklaşık 17 milyon TL civarındadır. Hedeflediğimiz üretimin 4 bin dekarının ekonomiye katkısı ise 100 milyon civarında olacağını paylaşmak istiyorum' dedi.
28.09.2023
17:02
Bingöl`de kentsel dönüşümle yeni bir yaşam alanı oluşuyor
Bingöl'de kentsel dönüşümle yeni bir yaşam alanı oluşuyor
Konut ve iş yerlerinin tamamlandığı, alt yapı ve çevre düzenlemesinin sürdürüldüğü kentsel dönüşüm projesi alanında incelemelerde bulunan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bingöl için çok güzel bir yaşam alanı oluşuyor, mahallemizle birlikte şehrimizin çehresi değişiyor' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın