KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Bingöl'de kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi!

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaklaşık 40 gündür aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, eğitime 1 gün ara verildi. Bingöl-Muş kara yolunda ise tipi nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 80 kişi ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.

Bingöl`de kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi!
11 ŞUBAT 2026 ÇARŞAMBA 14:45
2
1010
1
AA aa

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaklaşık 40 gündür aralıklarla süren yoğun kar yağışı, ilçede yaşamı zorlaştırmaya devam ediyor. Adını karlı ovalarından alan ilçede cadde ve sokaklar beyaza bürünürken, bazı bölgelerde tek katlı evlerin neredeyse kara gömüldüğü görüldü. Yer yer kar kalınlığının 2 metreyi aştığı ilçede vatandaşlar zorlu kış şartlarıyla mücadele ediyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren araçlarını kardan temizleyen vatandaşlar, günlük yaşamlarını sürdürebilmek için yoğun çaba harcıyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda da zaman zaman aksaklıklar yaşanıyor.

İlçede yaşayan Erkan Değirmenci, bu yıl son yılların en yoğun karının yağdığını belirterek, her gün kar temizlemek zorunda kaldıklarını, zorluklarına rağmen karın bahar aylarında doğaya katkı sağlayacağını düşündüklerini ifade etti.

Yetkililer ise yoğun kar yağışı, buzlanma ve çığ riskine karşı vatandaşların dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Eğitime Kar Engeli

Karlıova'da etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları eğitim hayatını da etkiledi. Karlıova Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma riskine karşı tedbir amacıyla ilçedeki tüm resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumları ile kreş ve gündüz bakım evlerinde 11 Şubat 2026 Çarşamba günü eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Ayrıca kamuda çalışan engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan personel ile çocuğu kreşe giden kadın personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Buğlan Geçidi'nde Mahsur Kalanlar Kurtarıldı

Öte yandan Bingöl-Muş kara yolunda etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi ulaşımda aksamalara neden oldu. Solhan İlçesi Buğlan Geçidi'nde 40 araçta bulunan yaklaşık 80 kişi yolda mahsur kaldı.

İhbar üzerine bölgeye Karayolları, Jandarma, AFAD ve Kızılay ekipleri sevk edildi. Karayolları ekiplerinin yürüttüğü çalışmaların ardından yol yeniden ulaşıma açılırken, mahsur kalan vatandaşlar güvenli bölgelere ulaştırıldı.

Kızılay ekipleri yolda kalan vatandaşlara kumanya dağıtırken, AFAD ekipleri bölgede tedbir amaçlı hazır bekledi. Jandarma ekipleri ise yolun açılmasının ardından araç geçişlerini kontrollü şekilde sağladı.

Yetkililer, bölgede kar yağışının aralıklarla devam ettiğini belirterek sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları ve hava durumunu takip etmeleri gerektiğini hatırlattı.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_118008)
11 Şubat 2026 Çarşamba 19:19
Yazın susuzluk çekeceğinize, kışın karın çilesini çekin daha iyi.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
08.07.2026
23:27
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
Bingöl Valiliği gündüz vakti başıboş hayvanları toplattı, akşam saatlerinde yine başıboş hayvan kazası yaşandı. Bingöl-Muş karayolunda iki aracın yola çıkan iki başıboş büyükbaş hayvana çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif yaralandı. Kazada çarpılan hayvanlar telef oldu.
08.07.2026
23:12
Bingöl`de 68 hayvan toplandı
Bingöl'de 68 hayvan toplandı
Bingöl Valiliği, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başıboş hayvanlara yönelik denetim ve toplama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıkladı. Son denetimlerde 68 sahipsiz hayvan toplanarak belediyelere ait geçici bakımevlerine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın