Eğitim ve toplum gönüllüsü Semiramis Karaarslan, Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki ağaç kesimleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Orman İşletme Müdürlüğünce kesimin köylülerin bilgisi dahilinde olduğu, dikili satış ihalesine konu edilen 427 No'lu bölmede bulunan meşe ağaçlarının kesim çağına geldiğini, sağlıklı fertler elde etmek, ormanların devamlılığını ve gençleştirilmesini sağlamak için kesim işlemlerinin yapıldığı bilgisini aldıklarını söyledi.
Karlıova ilçesine bağlı Meşeli mezrası Karacehennem Ormanındaki ağaç kesimleri ile ilgili bir açıklama yapan eğitim ve toplum gönüllü emekli öğretmen Semiramis Karaarslan, ağaç kesiminin yöre halkının bilgisi dahilinde olduğunu söyledi. Karaarslan, "Bingöl Orman İşletme Müdürümüz İbrahim Börü'yü aradım. Orman İşletme Müdürlüğünce kesimin köylülerin bilgisi dahilinde olduğunu, dikili satış ihalesine konu edilen 427 No'lu bölmede bulunan meşe ağaçlarının kesim çağına gelmiş olduğu, sağlıklı fertler elde etmek, ormanların devamlılığını ve gençleştirilmesini sağlamak için kesim işlemlerinin yapılmakta olduğunu, yapılan çalışmayla kurumaya yüz tutmuş orman alanının iyileştirilmesi sağlanmaktadır bilgisini aldım. Ayrıca ilgili bölmede yapılan kesim işlemlerinin köylülerle görüşülerek başlanmış olması içimi rahatlattı. Daha sonra telefonla irtibat kurduğum köylülerimizin mutluluklarını öğrendim. Gelinen son durum hepimizi mutlu etmiştir. Canımız gibi korumak zorunda olduğumuz ormanlarımız ağaçları, çalıları, otsu bitkileri, börtü böceği ve hayvanlarıyla kara ekosistemimizdir ve hepimizin el birliği ile onları koruyup kollamamız gerekir. Bozulmaya yüz tutmuş ekosistemi düzeltmek, kuraklık kapıda dediğimiz bu son günlerdeki dünya sorununu el ele vererek çözmek en önemli görevimizdir. Öyle yerimizde oturup, klavye başında yazmak çözüm değil. Emek ve özveriyle, gerekirse bizimde elimize alacağımız çapalarla hep birlikte başaracağız" dedi.
ben bu kadını anlamakta zorluk çekiyorum hangi taşı kaldırsanız altından çıkıyor ve her konuda teknik direktör herşeyi biliyor maşallah...Yazık tek kelime ile yazık
Dünya'nın hiç bir yerinde toplum gönüllüsü olup ta toplumu bu şekilde avutmaya çalışan başka bir yer yoktur galiba. Bingöl her açıdan dünyadaki insan profili olarak bulunmaz bir yerdir.
yaziklar olsun size bizde sizi cesur,gercekleri söyleyen biri olarak biliyorduk,dünyanin hicbir yerinde kesim cagi diye uydurma bi uygulama yoktur ,kesim cagi diye bir sey yok kilif bulma isi size mi kaldi yaziklar olsun ,herkes rant pesine düsmüs anlasilan..
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
25.08.2026
03:05
Alpay'dan okul alışverişinde 'yerel esnaf' çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde velilere çağrıda bulunarak, okul alışverişlerinde yerel esnafın tercih edilmesini istedi. Alpay, 'Alışverişimizi yerel esnafımızdan yapalım, Bingöl kazansın' dedi.
25.08.2026
03:03
Sütaş, Bingöl'de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş'ın Bingöl Entegre Tesisleri'nde doğrudan çalışan sayısı 1.006'ya ulaştı. Çalışanların yüzde 94'ünün Bingöl ve çevre illerden olduğu belirtilirken, yatırımın bugüne kadar kentte oluşturduğu toplam değer 202,5 milyon dolara ulaştı.
25.08.2026
03:01
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nin kentin önemli değerlerinden Bingöl balının tanıtımı için yaptığı destek çağrısına ilk yanıt Bingöl Belediyesi, Miliamall ve Piesta AVM ile yerel radyolardan geldi. Tanıtım çalışmaları dijital ekranlar ve radyo yayınları üzerinden yürütülecek.
25.08.2026
03:00
FAST'ta limit yükseliyor
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, FAST sistemindeki işlem limitlerini 26 Ağustos itibarıyla artırıyor. Para transferleri ve 'Ödeme İste' işlemlerinde limit 300 bin TL'ye çıkarken, FAST-TR Karekod ile iş yeri ödemelerinde de üst limit 300 bin TL olacak.
25.08.2026
02:59
MEB'den 81 ile 'Milli Dayanışma' genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde 81 ile genelge gönderdi. Genelge kapsamında okullarda milli birlik, beraberlik, anayasal vatandaşlık ve 'kardeşlik hukuku' temalı etkinlikler düzenlenecek. Çalışmalar eğitim yılının ilk haftasıyla sınırlı kalmayacak, yıl boyunca sürdürülecek.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın