Eğitim ve toplum gönüllüsü Semiramis Karaarslan, Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki ağaç kesimleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Orman İşletme Müdürlüğünce kesimin köylülerin bilgisi dahilinde olduğu, dikili satış ihalesine konu edilen 427 No'lu bölmede bulunan meşe ağaçlarının kesim çağına geldiğini, sağlıklı fertler elde etmek, ormanların devamlılığını ve gençleştirilmesini sağlamak için kesim işlemlerinin yapıldığı bilgisini aldıklarını söyledi.
Karlıova ilçesine bağlı Meşeli mezrası Karacehennem Ormanındaki ağaç kesimleri ile ilgili bir açıklama yapan eğitim ve toplum gönüllü emekli öğretmen Semiramis Karaarslan, ağaç kesiminin yöre halkının bilgisi dahilinde olduğunu söyledi. Karaarslan, "Bingöl Orman İşletme Müdürümüz İbrahim Börü'yü aradım. Orman İşletme Müdürlüğünce kesimin köylülerin bilgisi dahilinde olduğunu, dikili satış ihalesine konu edilen 427 No'lu bölmede bulunan meşe ağaçlarının kesim çağına gelmiş olduğu, sağlıklı fertler elde etmek, ormanların devamlılığını ve gençleştirilmesini sağlamak için kesim işlemlerinin yapılmakta olduğunu, yapılan çalışmayla kurumaya yüz tutmuş orman alanının iyileştirilmesi sağlanmaktadır bilgisini aldım. Ayrıca ilgili bölmede yapılan kesim işlemlerinin köylülerle görüşülerek başlanmış olması içimi rahatlattı. Daha sonra telefonla irtibat kurduğum köylülerimizin mutluluklarını öğrendim. Gelinen son durum hepimizi mutlu etmiştir. Canımız gibi korumak zorunda olduğumuz ormanlarımız ağaçları, çalıları, otsu bitkileri, börtü böceği ve hayvanlarıyla kara ekosistemimizdir ve hepimizin el birliği ile onları koruyup kollamamız gerekir. Bozulmaya yüz tutmuş ekosistemi düzeltmek, kuraklık kapıda dediğimiz bu son günlerdeki dünya sorununu el ele vererek çözmek en önemli görevimizdir. Öyle yerimizde oturup, klavye başında yazmak çözüm değil. Emek ve özveriyle, gerekirse bizimde elimize alacağımız çapalarla hep birlikte başaracağız" dedi.
ben bu kadını anlamakta zorluk çekiyorum hangi taşı kaldırsanız altından çıkıyor ve her konuda teknik direktör herşeyi biliyor maşallah...Yazık tek kelime ile yazık
Dünya'nın hiç bir yerinde toplum gönüllüsü olup ta toplumu bu şekilde avutmaya çalışan başka bir yer yoktur galiba. Bingöl her açıdan dünyadaki insan profili olarak bulunmaz bir yerdir.
yaziklar olsun size bizde sizi cesur,gercekleri söyleyen biri olarak biliyorduk,dünyanin hicbir yerinde kesim cagi diye uydurma bi uygulama yoktur ,kesim cagi diye bir sey yok kilif bulma isi size mi kaldi yaziklar olsun ,herkes rant pesine düsmüs anlasilan..
Gazeteci Abdullah Çelik'ten İlk Roman: 'Buğday Zamanı' Okurla Buluştu
Bingöl'de uzun yıllardır gazetecilik yapan Abdullah Çelik, ilk romanı 'Buğday Zamanı' ile edebiyat dünyasına adım attı. Örger Yayınları'ndan çıkan eser, okuru eski Çabakçur'un izlerini taşıyan bir Anadolu hikâyesine davet ediyor.
07.03.2026
03:00
Karlıova'da Trafik Cezası Tartışması!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kesildiği iddia edilen 180 Bin TL'lik rekor trafik cezası tartışma konusu oldu. Siyasi kimliğiyle tanınan İlyas Bingöl, aracına kesilen cezanın ardından yaşanan süreci sosyal medya hesabından paylaşarak konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı.
07.03.2026
02:58
Bingöl'de sahte pasaportlu 2 şüpheli yakalandı
Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli cezaevine teslim edilirken, diğer şüpheli şahıs ise sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
07.03.2026
02:58
Bingöl'de Ramazan Geceleri Kültür ve Sanatla Şenleniyor
Bingöl Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri vatandaşları kültür ve sanatla buluşturuyor. Tiyatro ve çocuk gösterileriyle renklenen programlar, ilahi konserleriyle de Ramazan'ın manevi atmosferini salona taşıyor.
07.03.2026
02:57
FKA'ya personel alımı başvuruları başladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Fırat Kalkınma Ajansı, TRB1 Bölgesi'nde görevlendirilmek üzere 4 uzman personel ile 1 destek personeli (programcı) alımı yapacağını duyurdu.
07.03.2026
02:56
Adaklı sakinleri iftarda buluştu
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde Kaymakamlık tarafından düzenlenen iftar programında çocuklar ve aileleri bir araya geldi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın