KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2025 Pazar
°C

Bingöl'de kuraklık sinyali!

Temmuz Ayı Kuraklık Durumunu Açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ülkenin Bazı Kesimlerinde Çöl Karakteri Oluştuğunu Bildirdi. Bingöl, geçen yıla göre kuraklığın daha fazla görüldüğü iller arasında yer aldı.

Bingöl`de kuraklık sinyali!
13 AĞUSTOS 2007 PAZARTESİ 10:01
0
1148
0
AA aa
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, resmi internet sitesinde, ''kuraklık analizi'' başlığı altında 2007 Temmuz ayının kuraklık durumunu açıkladı. Bingöl, geçen yıla göre kuraklığın daha fazla görüldüğü iller arasında yer aldı.
Aydeniz Metodu'na göre çizilen temmuz ayı kuraklık haritasında, Rize ıslak, Hopa, Ordu ve Ünye çevreleri nemli, Trabzon, Giresun ve Kars çevreleri nemlice, Ardahan, Erzurum ve Başkale çevreleri ise kurakça olarak belirtildi.
Artvin, Samsun, Zonguldak, Düzce, Sakarya, Gevaş, Muradiye çevrelerinin kurak olarak açıklandığı kuraklık analizinde, Van, Iğdır, Ağrı, Bayburt ve Kocaeli çevrelerinin çok kurak geçtiği, yurdun kalan diğer kesimlerinin ise çöl karakterler gösterdiği bildirildi.
2007 Temmuz ayı ile 2006 Temmuz ayı kuraklık haritası karşılaştırıldığında ise geçen yıla göre bu yıl temmuz ayında Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Iğdır, Erzurum, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Kangal, Düzce, Sakarya ve Kocaeli çevreleri daha nemli geçti. Nemlilikte en fazla artışın görüldüğü yer Başkale oldu.
Geçen yıl Ağustos ayına göre bu yıl Trakya'nın batısı ile Bartın, İnebolu, Sinop, Artvin, Ardahan, Bingöl, Solhan, Gümüşhane, Gaziantep, Adana, Akşehir ve Tefenni çevreleri daha kurak geçerken kuraklıkta en fazla artışın görüldüğü yerler Edirne ve Kırklareli oldu.


BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın