KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Bingöl'de kurban faaliyetleri bu yıl da hız kesmedi

Kurban Bayramı münasebetiyle bayram öncesi Sivil Toplum Kuruluşları(STK)’nın yaptığı kurban çağrıları yerini buldu. Bingöl’de faaliyet yürüten birçok STK kestiği kurbanlarla fakirlerin yüzünü güldürdü.

Bingöl`de kurban faaliyetleri bu yıl da hız kesmedi
11 KASIM 2011 CUMA 18:51
0
2036
0
AA aa

Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Bingöl Şubesi, bin 100 aileye kurban eti yardımında bulundu. Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf- Der) Bingöl Şubesi Kurban Bayramı'nda da yardıma muhtaç aileleri unutmadı. Mustazaf-Der, hayırsever vatandaşlardan ve kendi üyelerinden elde ettiği 91 kurbanlığı eşit bir şekilde daha önce tespit ettiği bin 100 aileye dağıttı.

Mustazaf-Der Bingöl Şube Başkanı Mehmet Şenlik, konu ile ilgili yaptığı açıklamada kurban kampanyası çerçevesinde bayramda 91 kurban kestiklerini ve kesilen kurbanlarda elde ettikleri etleri bin 100 aileye ulaştırdıklarını belirterek, “Kurban kampanyasında kurban bedeli 450 TL olarak belirledik. Bu şekilde kurban vermek isteyenler bize yöneldiler. Bu yıl geçen yıldan daha fazla kurban kestik. Kurban seçiminde titizlikle davrandığımız gibi dağıtımını da hassas bir şekilde yaptık. Bu yıl kurbanlıklardan elde ettiğimiz etleri 2 kilogramlık poşetlere doldurarak, bin 100 ailemize kurban etini ulaştırmış olduk” dedi.

İHH, bu yıl kurban kesimlerini yoğun olarak 7.2'lik depremi yaşayan Van'da gerçekleştirdi. Depremin acısını henüz dindiremeden Kurban Bayramına giren vatandaşların bayramlarını kutlayan İHH ekibi halkın bayram sevincine ortak oldu. İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bingöl Temsilcisi Muhittin Gili'den alınan bilgiye göre, bu yıl kesilecek olan kurbanların Van'a gönderildiği kaydedildi. Gili, “İHH olarak her yıl 100 ülkede, Türkiye'de ise 60 ilde geleneksel hale getirilen kurban kesimi Van'da meydana gelen depremden dolayı bu yıl Türkiye'de 60 ilde kesilmesi planlanan kurbanlar Van'da kesildi. 10 bin adet kurbanı Van'da keserek, Van merkez ve Erciş'te dağıttık” dedi.

Bingöl'ün Genç İlçesi'nde faaliyet yürüten Genç Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği (Genç-Der), bayramdan önce başlattığı kurban kampanyası sonucu hayırsever Gençlilerin de desteği ile kestirdiği 27 kurbanla 250 fakir ve muhtaç ailenin yüzünü güldürdü.

Bingöl'ün Solhan İlçesi'nde faaliyet yürüten Solhan Eğitim, Kültür, Sağlık ve Yardımlaşma Derneği (Çağrı-Der), Kurban Bayramı münasebetiyle 17 kurban keserek 200 aileye ulaştırdı.
Solhanda yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerle adını sık sık duyuran Solhan Çağrı- Der) Kurban Bayramı'nda da yardıma muhtaç aileleri unutmadı. Çağrı-Der, hayırsever vatandaşlardan ve kendi üyelerinden elde ettiği kurban etlerini eşit bir şekilde daha önce tespit ettiği 200 aileye dağıttı.

Solhan Çağrı-Der Başkanı Nesim Yıldırım, konu ile ilgili yaptığı açıklamada kurban kampanyası çerçevesinde bayramda muhtaç ve fakir aileler için kurban kestiklerini ve kesilen kurbanlardan elde ettikleri etleri 200 aileye ulaştırdıklarını belirterek, “Kurban kampanyasında kurban bedeli 450 TL olarak belirledik. Bu şekilde kurban vermek isteyenler bize geldiler. Kurban seçiminde titizlikle davrandığımız gibi dağıtımını da hassas bir şekilde yaptık. Bu yıl kurbanlıklardan elde ettiğimiz etleri 2 kilogramlık poşetlere doldurarak, 200 aileye kurban etini ulaştırmış olduk” dedi.


Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde faaliyet yürüten Karlıova Eğitim Kültür Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Kar-Der), Kurban Bayramı münasebetiyle Karlıova'da 16 kurban ile 240 aileye kurban dağıttı. Hayırseverlerden gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım köprüsü vazifesini gören Karlı-Der yapmış olduğu iyilik faaliyetleri ile halkın takdirini topluyorlar. Kar Der'den yapılan açıklamada, önceden tespit edilen 240 aileye kesilen kurbanların ulaştığı vurgulandı.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın