KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Bingöl'de Meme Kanseri İçin Birlikte Pedal Çevirdiler

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'nce 'Meme Kanseri İçin Birlikte Pedallıyoruz' sloganıyla meme kanserine dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak için 'Pembe Bisiklet' etkinliği düzenlendi.

Bingöl`de Meme Kanseri İçin Birlikte Pedal Çevirdiler
24 EKİM 2024 PERŞEMBE 17:16
2
1208
0
AA aa

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'nce meme kanserine dikkat çekmek amacıyla 'Meme Kanseri İçin Birlikte Pedallıyoruz' sloganıyla ‘Pembe Bisiklet' etkinliği düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi önünde düzenlenen etkinliğe Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Abdurrahman Gül, kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bisiklet Etkinliği öncesinde konuşan Vali Ahmet Hamdi Usta şunları söyledi:

Erken Teşhis Hayat Kurtarır

“Malumunuz olduğu üzere her yıl Ekim ayı, ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı' olarak değerlendirilmekte ve çeşitli etkinliklerle kamuoyunun bilgisi ve ilgisi güncellenmektedir.

Bu etkinliklerle, bugün dünyada yaklaşık 2,3 milyon kadını etkileyen bu hastalığın taranması ve önlenmesini teşvik amaçlanmaktadır.

Bizler de bugün, İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinesinde, ilgili vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, sağlık çalışanlarımızla birlikte ilimizdeki farkındalık oranını yükseltmek üzere “pembe bisiklet etkinliği”nde bir aradayız.

Ülkemizde bu konuda özellikle son yıllarda ciddi bir mesafe alındığını ve yürütülen tarama programlarının etkisi ile erken teşhis ve erken tanı oranlarımızın her geçen gün arttığını paylaşmak isterim.

3 Bin 754 kişiden 191'i üst merkezlere sevk edildi

İlimizdeki imkanlara baktığımızda ise şu an üç adet mamografi cihazımız mevcut olup, biri Devlet Hastanesinde, biri Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM içinde, biri de mobil kanser tarama aracı içinde köy köy, ilçe ilçe gezerek tarama yapmaktadır.

Bugünkü etkinliğimizin bir amacı da sahip olduğumuz imkanlardan vatandaşımızı haberdar etmek, tüm kadınlarımızı taramalarını yaptırmak için merkezlerimize çağırmak ve şüpheli bulduklarımızı bir üst merkeze sevk etmektir.

İlimizde her geçen yıl bu farkındalık daha da gelişiyor. Bunu tarama verilerinin artmasından anlıyoruz. Yılbaşından itibaren 3 Bin 754 kişiye mamografi çektik ve bunların 191'ini üst merkezlere sevk ettik. İnanıyoruz ki bu kişiler içinden erken tanı alan tüm hastalarımız yüzde yüz başarıyla tedavi süreçlerini tamamlayacaklardır.

40-69 yaş arasındaki tüm kadınlarımızı tarama merkezlerimizde taramalarını ücretsiz olarak yaptırmaya davet ediyoruz. Unutmamalıyız ki erken teşhis hayat kurtarır. Bu vesileyle, konuya gösterdikleri duyarlılık için tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyor, meme kanseri hastalarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

Pembe Bisiklet etkinliği Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi önünde başlayıp Bingöl Üniversitesi kampüs alanında devam etti. Etkinlik, kadınlara çiçek takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2026
02:59
Rektör Çelik:
Rektör Çelik: 'Diş Hekimliği Fakültemiz aynı zamanda üretim merkezi olacak'
IDEX Ağız ve Diş Sağlığı Fuarı'nı ziyaret ederek sektördeki son gelişmeleri yerinde inceleyen Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nin yalnızca ileri teknolojik donanıma sahip bir sağlık merkezi olmayacağını, aynı zamanda dental malzeme üretim süreçlerinin yürütüldüğü bir merkez haline geleceğini belirtti.
18.04.2026
01:57
Bingöl`de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Şehit Mustafa Gündoğdu Kavşağı'nda iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'si ambulansla hastaneye kaldırıldı.
18.04.2026
01:43
Fırıncılardan zam savunması:
Fırıncılardan zam savunması: 'Sadece Fiyat Değil, Gramaj da Arttı'
Bingöl'de ekmek fiyatlarına ilişkin tartışmalar sürerken fırıncılar, 25 TL'ye satılan ekmeğin 310 gram değil 350 gram olduğunu belirterek, kamuoyuna yansıyan bazı bilgilerin eksik olduğunu savundu.
17.04.2026
20:16
Bingöl`de Çiftçiye 102 Milyon TL`lik Yem Desteği
Bingöl'de Çiftçiye 102 Milyon TL'lik Yem Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında 6 bin 41 çiftçiye toplam 102 milyon 615 bin TL'nin üzerinde destekleme ödemesinin hesaplara aktarıldığını duyurdu.
17.04.2026
19:51
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü grup yoluna düşen dev kaya bir ayı aşkın süredir kaldırılmadı. Yağışlarla birlikte yola biriken taşlar ulaşımı zorlaştırırken, vatandaşlar yetkililere 'Acil müdahale' çağrısı yaptı.
17.04.2026
19:27
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl çevrelerinde cumartesi sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın