KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Bingöl'de meyveciliği geliştireceğiz

Ilıcalar Beldesi'nde açılan ‘Meyve Yetiştiriciliği Kursu'nda konuşan Sevinç: “İlimizde öncelikli üzerinde durduğumuz üç ana konudan biri meyveciliktir” dedi ve meyveciliği geliştireceklerini vurguladı.

Bingöl`de meyveciliği geliştireceğiz
17 HAZİRAN 2009 ÇARŞAMBA 09:25
0
1297
0
AA aa
İl Tarım Müdürlüğü ile İş-Kur İl Müdürlüğü'nün işbirliğiyle Ilıcalar Beldesi'nde ‘Meyve Yetiştiriciliği Kursu' açıldı.
Ilıcalar Belediyesi'ne ait olan İnternet Erişim Merkezi'nde açılan ‘Meyve Yetiştiriciliği Kursu'na yaklaşık 20 kursiyer katıldı. Kursa katılan kursiyerlere günlük 15 TL ücret ödeneceği belirtildi.
‘Meyve Yetiştiriciliği Kursu' ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Tarım Müdürü Namet Sevinç, meyvecilere yönelik açılan kursta kendisinde ders vereceğini söyledi.
Kursiyerlere günlük 15 TL
Ilıcalar Beldesi'nde açılan meyve yetiştiriciliği kursunu İş-Kur Müdürlüğü ile ortaklaşa açtıklarını belirten İl Tarım Müdürü Sevinç: “20 gün süreyle burada meyvecilikle ilgili her türlü konuda eğitim verilecek. Kurumumuz tarafından kursiyerler eğitilecek. Bu kursun bir diğer özelliği de kursiyerler hem kurs alacaklar hem de günlük 15 TL ücret ödenecek” dedi.
“Kursiyerlere öncelik verilecek”
Kursun 20 gün süreceğini ve kursun sonunda kursiyerlere sertifika verileceğini hatırlatan Sevinç: “ Bu kursların düzenlenmesinde amaç insanları bir işe teşvik etmek. Kursiyerler bu faaliyet alanı ile her konuda daha da avantajlı olacak. Kursiyerler bundan sonra sürekli bizimle çalışacaklar. Meyvecilik ile ilgili projelerimizde öncelikle bu kursiyerlerimiz yararlanacak. Meyve yetiştiriciliği konusuna önem veriyoruz. İlimizde öncelikli üzerinde durduğumuz üç ana konudan bir tanesi meyveciliktir. Bu meyveciliği geliştireceğiz. Ilıcalar Beldesi meyvecilik konusunda iyi ve uygun bir alan. Ilıcalar Beldesi'nin elması da meşhurdur. Belli ki bu elmanın yanına bir ürün daha katabiliriz. Bu ürün kiraz olabilir. Bu nedenle biz bu projeyi burada başlattık. İlin her noktasına taşımayı düşünüyoruz. Tabi her bölgede aynı konu olmaz. Burada meyvecilik oldu, başka bölgede hayvancılık olabilir” diye konuştu.
“Sertifikası olmayan çok şey kaybedecek”
Çiftçileri eğiteceklerini ve eğitirken de eğitimci çiftçi olduklarını gösterecek bir belgenin olacağını ifade eden Sevinç, “Bu kurslardan mezun olan arkadaşlarımız bir belge alacaklar ve onlar artık önder bir çiftçi kimliğini kazanacaklar. Meyveciliğin sağladığı her türlü destekten, teşvikten öncelikli olarak yaralanacaklar. Birkaç yıl içerisinde sertifikası olmayan bir çiftçi, birçok şeyden yararlanmayacak. Bu nedenle tüm çiftçilerimizi sertifikalı yapacağız” ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin yedi ayrı bölgeye ayrıldığını hatırlatan Sevinç: “Her bölgenin kendine has iklimi var. Dünyada bunun ikinci bir örneği yoktur. Bu Allah'ın bir lütfüdür. Bunun içinde ülkemizin kıymetini bilmemiz gerekiyor. İlimizde bu ülkenin içerisindedir. İlimizde de kendine göre çok güzel meyve türleri vardır. Türkiye'de 35 tür meyve yetişiyor. Başka hiçbir ülkede 35 tür meyve yetişmez. Bu şu demektir; 35 tane ayrı iş alanı. 35 tür meyve içinde üzüm, elma, zeytin ve portakal en çok yetişen meyvelerimizdir. Böğürtlen, kiraz, çilek, incir ve ahududu gibi meyvelerin üretimi her geçen gün artıyor. Ülke olarak dış pazarlara meyve pazarlıyoruz, diğer ülkelerde 3–5 tür meyve yetişiyor. Bu da bizim zenginliğimizdir” şeklinde konuştu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
20.08.2025
03:40
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada, 6 kişi yaralandı.
20.08.2025
03:40
MEB`den 13 maddelik yasaklar listesi
MEB'den 13 maddelik yasaklar listesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılına ilişkin yeni genelgeyi yayımlayarak, okullar ve öğretmenler için uygulanacak yasak ve kısıtlamaları duyurdu. Kayıt ücreti yasağı, Kaynak kitap yasağı, Cep telefonu yasağı, Sınav hazırlık kursları ve dahası…
20.08.2025
03:39
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı İş ve İşlemler Belgesini yayımladı. Yeni eğitim yılı öncesinde hazırlıklar sürerken, öğrencilerin seçeceği seçmeli derslerle ilgili yeni kriterler duyuruldu.
20.08.2025
03:38
Araçlara kamera ve takip sistemi zorunluluğu
Araçlara kamera ve takip sistemi zorunluluğu
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle, yönetmelik kapsamındaki araçlarda araç takip sistemi, iç ve dış kamera, kayıt cihazı ve acil durum butonu bulundurulması artık zorunlu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın