Öğrencilerine unutulmaz bir gün yaşatarak mutlu eden Elanur öğretmen, önemli bir mesaj da verdi; 'Dersler sadece okul duvarları arasında değildir. Bilgi, mutlulukla harmanlanırsa kalıcı ve etkili olur. Onların eğlenip mutlu olması bizi ede mutlu etti'
Eğitim-Öğretim yılının son gününde öğrencilerine sürpriz yapan Bingöl Gözeler Haraba İlkokulu'nda görevli okul öncesi öğretmeni Elanur Korkmaz, unutulmaz anılar yaşattı.
Ailelerinin iznini alarak kiraladığı servisle öğrencilerini Bingöl merkeze getiren öğretmen, önce sinmeye götürdü, ardından bowling oynattı. Yemek sonrası Kent Park'a götürülen öğrenciler, burada da doyasıya eğlendiler, ardından Gençlik Merkezi'ne giderek okçuluk eğitimi aldılar. Burada zekâ oyunları oynayıp, müzik enstrümanları hakkında bilgi alan öğrenciler, öğretmenlerine teşekkür edip unutulmaz anılar biriktirerek eğitim sezonuna veda ettiler.
Öğrencileri için daha önce de farklı etkinlikler düzenleyen Korkmaz, derslerin sadece okul duvarları arasında olmadığını, öğrencileri bilgilerle yığmak yerine onların mutlu olmalarını sağlayacak projelere ihtiyaç olduğunu, bazen ufak bir dokunuşun öğrencileri mutlu ettiğini söyledi.
6 yıldır resmen hayranlık ile takip ettiğim, idealist öğretmen.. okulunda o kadar güzel işlere imza atıyor, böyle öğretmenlere her daim ihtiyacımız var...
sınıfını ziyaret ettik, okul girişinden itibaren farkını koymuş ortaya, maşallah
Medyatiklik sizin kanınıza işlemiş. Eğlendirdin, gezdirdin yedirdin içirdin Allah razı olsun da. Eğitim bititğinde birde 24 kasımda siz eğitim camiası illa ki medyada gözükmeniz mi gerekiyor. Yeni müfredat çıkmış dediler bunlarda içerisinde var mı. Öğrenci tabiki eğlenmeyi ister. Burdan birşeyler çıkarmanın bir anlamı yok. Eğitim verin yeter.
Elanur ogretmene bu davranis ve dusuncesinden dolayi tesekkur ederiz fakat mumkunse bu gibi aktivitelerde ogrencilere hazir fast food veya zararli abur cubur yedirmek yerine daha saglik ev yiyecekleri ile uygulanirsa guzel olur. Ayrica tum ogretmenlerimiz disardaki sagliksiz yemeklerinde insanlara nasil zarar verdiklerini anlatmalari gerekir.
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın