KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

Bingöl'de olimpiyat heyecanı

Bingöl büyük bir heyecanla yapılacak dünya çocuklarının buluşmasına hazırlanıyor. 15 ülkeden 70 civarında öğrenci yarın saat 20.30'da gerçekleştirilecek etkinlikte sahne alacak.

Bingöl`de olimpiyat heyecanı
10 HAZİRAN 2013 PAZARTESİ 08:00
0
2134
3
AA aa

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları bu sene ilk kez Bingöl'de sevenleriyle buluşacak. Etkinliğin son hazırlıklarının da yapıldığı Bingöl'de, sevdikleri şarkı ve türküleri farklı kültürlerden ve milletlerden olan öğrencilerden dinlemenin heyecanı başladı.

Bingöl büyük bir heyecanla yapılacak dünya çocuklarının buluşmasına hazırlanıyor. 15 ülkeden 70 civarında öğrencinin katılımı ve Bingöl Girişimci İş Adamları Derneği'nin (BİNGİAD) organizasyonu ile yapılacak program, Bingöl'de ilk olması nedeniyle ilde Bayram havası yaşanmasına vesile oluyor.

Bingöl Şehir Stadyumu'nda yapılacak programa yaklaşık 30 bin kişinin katılması bekleniyor. Olimpiyatla alakalı ilde billboard, köprü ve yol kenarlarına asılan afişler ve araç giydirme ile en ücra beldeye kadar tanıtım yapılıyor.

Evrensel Barışa Doğru sloganı ile bu yıl 55 şehirde yapılacak il etkinliklerinin bir ayağı da 11 Haziran Salı günü (yarın) saat 20.30'da gerçekleşecek.

Kültür şöleniyle ilgili tertip komitesi adına konuşan BİNGİAD Başkanı Medeni Arifoğlu: “İlimizde ilk defa böyle büyük bir organizasyon düzenleniyor. Aralarında Kenya, Azerbaycan, Irak, Hindistan, Pakistan, Tunus ve Kazakistan'ın yer aldığı 15 farklı ülkeden 70 civarında öğrenci ilimizde kendi kültürlerini tanıtıp, bizim dilimiz ile bizim şarkı ve türkülerimizi söyleyecek. Şu an biz elimizden geldiği kadar tüm ayrıntılara dikkat ederek hazırlığımızı tamamladık. İnşallah çevre il ve ilçelerden de katılımın sağlanması ile çok renkli bir organizasyona, kazasız belasız ev sahipliği yaparız. Tüm halkımızdan olimpiyatlarda bir aksilik olmaması için dua etmelerini ve olimpiyatlara bir şenlik havasında aileleriyle birlikte katılmalarını bekliyoruz" dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
asil zaza (@Misafir_13914)
11 Haziran 2013 Salı 21:06
yüzyıllardır bayrağı altında yaşadığımız türkiyenin ortak diliyle ve tüm dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencileerin söyleyecekleri türkçe şarkı ve türküleri bile siyasete çekip yaptığınız yorumları görünce açıkçası utandım sizden insanda biraz vijdan olur açıkça söylüyorum ki türkiyenin her yerinde yapılıp ortak bir şölen gibi kutlanan bu olimpiyattan gocunanlar zazacanın önündeki tek büyük engel olan kürt kavmiyetçilerden farksızdır.
vedatkarar (@Misafir_13907)
11 Haziran 2013 Salı 11:49
yüzyıllık Kemalist rejimin başarısı ve gerçek devrimi...bir kavmin ve dinin mensuplarını evrimleştirmesi ve dönüştürmesinin sonucu 'Türkçe olimpiyatları' bravo! :):):) çok yaşa:):):):)
Bingöl de Türkçe olimpiyatları garip değil mi? sizce?
Bingöl belediyesi, Bingöl'ün hayati sorunlarını bırakmış bu şölene odaklanmış, mesaj üstüne mesaj gönderiyor vatandaşlarına...haydi hep beraber eğlenmeğe...! Ne onur verici, değil mi?
Allah cümlemizi islah etsin...
Payiz Ma (@Misafir_13899)
10 Haziran 2013 Pazartesi 13:31
Hîris serr vernî di, Çowlîg di, ço tek kelima Tirkî qal nikerdî. Eka yi yenî bajar ma di 'Turkçe Olimpiyatlari' virazenî. Ena şenligê vinbîyayîşê û merdişê zun ma. Zorna çik nîya.

Yin kemalist zî nîyî, yin xur vunî misilmun!

------

30 sene once bir kisinin bile turkce konusamadigi bir memlekette turkce olimpiyatlari yapmak! bu ancak bizim anadilimizin kaybolmasinin ve olumunun kutlanmasi solenidir. baska da bir sey degildir.

bunu yapanlar de kemalistler degil, kendine musluman diyen bir cemaattir...
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
12.05.2024
16:22
Bingöl`de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan hafif ticari araç, yol levhasına çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın