KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Bingöl'de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim

Bingöl'de özel eğitim kurumlarında görev alacak öğretmenlerin diplomaları ve branşları titizlikle inceleniyor. Ayrıca Maliye, SGK, Emniyet ve Belediye ekiplerinden oluşan denetim grupları bu tür yerleri tespit ettiğinde hem kapatma hem de idari yaptırım uyguluyor.

Bingöl`de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
18 TEMMUZ 2025 CUMA 17:57
2
1397
11
AA aa

Bingöl'de eğitimin niteliğini artırmak için yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Vali Ahmet Hamdi Usta ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek Bingöl'ün eğitim profili, yatırımlar ve uygulanan projeler hakkında bilgi verdi.

Toplantıda öne çıkan başlıkların en önemlisi, kentte faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarının denetimi oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, özellikle ruhsatsız ve denetimsiz çalışan, halk arasında “merdiven altı” olarak adlandırılan kurumlara karşı kararlı bir mücadele yürütüldüğünü ifade etti.

“İl genelindeki özel okullar ve kurslar Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sıkı denetimi altında. Bu kurumlarda görev alacak öğretmenlerin diplomaları, branşları ve tüm yeterlilikleri titizlikle inceleniyor. Şartları sağlamayan kişilere çalışma izni verilmiyor” dedi.

Özel, bazı kurumların hiçbir yasal izin almadan faaliyet yürüttüğüne dikkat çekerek, bu durumun hem öğrencilerin geleceğini hem de eğitim kalitesini tehlikeye attığını söyledi:

“Matematik dersi veriyor ama yeterliliği var mı? Tarih anlatıyor ama branşı bu mu, belli değil. Bu şekilde eğitim veren kurumlar hakkında gerekli işlemler başlatılıyor.”

Denetimlerin sadece Milli Eğitim Müdürlüğü ile sınırlı kalmadığını vurgulayan Özel, farklı kurumlarla koordineli bir şekilde çalışıldığını belirterek; “Maliye, sigorta, emniyet ve belediye ekiplerinden oluşan denetim gruplarımız, bu tür yerleri tespit ettiğinde hem kapatma hem de idari yaptırım uyguluyor” ifadelerini kullandı.

Vali Usta'dan Kaliteli Eğitim Vurgusu

Toplantının sonunda konuşan Vali Ahmet Hamdi Usta ise, Bingöl'de eğitimin kalitesini artırmaya yönelik yatırımların ve projelerin artarak devam edeceğini, çocuklara yapılan her yatırımın geleceğe yapılan en kıymetli yatırım olduğunu dile getirdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115303)
22 Temmuz 2025 Salı 08:51
Gerçekten Serkan Akyazı ilköğretim okulu sınıflar çok şişkin mümkün mertebe el atılmalı ne öğretmen ders verebilir nede öğrenciler bir şey öğrenme imkanı bulur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115328)
24 Temmuz 2025 Perşembe 10:49
@Misafir Kullanıcı sınıfta 2 tane öğrenci dahi olsa öğretmen ders vermez. Öğretmen hayat ile barışık değil insan ile nasıl barışık olsun. Çalışmayayım bana para verin mantığı bu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115291)
21 Temmuz 2025 Pazartesi 08:47
Bingöl'de ki eğitime zerre katkı sağlamayan ............
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115290)
21 Temmuz 2025 Pazartesi 08:45
Denetlenmesi gereken yerler özel okullar değil İl Mİlli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı okulların olması gerek. BAL kokusu mu aldığınız sinek gibi konmaya başlıyorsunuz. Öğretmenler ne yapıyor. Yolluklarda ki yolsuzlukları önce bir düzelt ondan sonra
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115288)
21 Temmuz 2025 Pazartesi 08:39
Gittiğin o kutsal topraklara kurban olasın. SEn önce devlet okullarında ki eğitimcilere bir çeki düzen ver ondan sonra dershanelerle özel okullara el at. Bu yılkı LGS ve YKS sınavında başarın ne. Siyasiler gibi konuşmayı bırak adam gibi işinizi yapın. Umrunuzda değil ki. Zaten Müdürlük kadrosunu almışsın. Eğitimin hesabını soran yok. yarın başka bir ile gidersin arkasından da Bingölü unutmayacam gibi naatlar. yaptığınız en işi şey bu gezi zekalılar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115330)
24 Temmuz 2025 Perşembe 10:52
@Misafir Kullanıcı Eğitimi özelleştirip sap ile samanı ayıracaksın. Bak eğitimci kesimi adam oluyorlar olmuyorlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115329)
24 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
@Misafir Kullanıcı Kılıcınla atını al meydana gel. Yazışmalarını düzeltte gel
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115298)
21 Temmuz 2025 Pazartesi 15:58
@Misafir Kullanıcı kimsiniz böyle klavye kaharamanlığı yapıyorsunuz. madem delikanlı iseniz çıkın ortaya kimliğinizi açıklayarak anlatın. uzakatan klavye slahşörlüğü yapmayın ayıptır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115297)
21 Temmuz 2025 Pazartesi 15:56
@Misafir Kullanıcı böyle fütursuzca konuşamazsınız devletin okulunda görev yapan öğretmenlerin neredeyse yarısı özel ders veya dersane sahibi. çocuklşarınızı Milli eğitime teslim ettiyseniz elbette bu adam denetleyecek. madem öyle daha önce bu işe bakan sizin destek verdiğiniz siyasetçilerinizin referansı ile gelen dostlarınıza söyleyin bu iş niye ters gidiyor. zor ve yokuşlarda vınn ortadan kayboluyorsunuz. şimdide gelmiş meydanı boş buldunuz sallıyorsunuz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115296)
21 Temmuz 2025 Pazartesi 15:50
@Misafir Kullanıcı e gel sen konuş
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115287)
21 Temmuz 2025 Pazartesi 08:30
Sizin gibi mili eğitim müdürü olmaz olsun Serkan Akyazı ilköğretim sınıfları 44 kişilik ancak maaş alıp şov yapabilirsiniz BU REZALETİ KALDIRIN ORTADAN ONDAN SONRA NE YAPACAKSANIZ YAPIN BAY TORPİLİ MÜDÜR BEY
28.02.2026
03:10
'28 Şubat'la tam hesaplaşma sağlanmalı'
28 Şubat'ın 29. yılında açıklama yapan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, askeri unsurların yargı önünde hesap verdiğini ancak sürecin sivil ve bürokratik ayağının bütünüyle ortaya çıkarılamadığını kaydetti.
28.02.2026
03:09
Solhan SYDV`den Ramazan`da Hassasiyet Vurgusu
Solhan SYDV'den Ramazan'da Hassasiyet Vurgusu
Yardımların doğru ve adil şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşması için titizlikle çalıştıklarını vurgulayan SYDV Müdürü Dumlu, kurumun, Ramazan boyunca gıda, nakdi yardım ve diğer sosyal destek programlarını belirlenen kriterler çerçevesinde sürdürdüğünün altını çizdi.
28.02.2026
03:09
Ortaçanak`ta Zorlu Kurtarma
Ortaçanak'ta Zorlu Kurtarma
Yoğun kar ve tipiye rağmen göğüs ağrısı ve solunum sıkıntısı yaşayan hasta, UMKE ve 112 ekiplerince paletli ambulansla alınarak Bingöl Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.
28.02.2026
03:07
15 yaş altına sosyal medya kısıtlaması
15 yaş altına sosyal medya kısıtlaması
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesine ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirterek Meclis'in, sundukları yasanın değerlendirilmesini beklediklerini ifade etti.
28.02.2026
03:06
Bingöl`de aranan 10 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 10 şahıs yakalandı
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan 1 haftalık çalışmalarda, çeşitli suçlardan hapis cezası bulunan 10 şahıs yakalandı.
28.02.2026
03:04
Bingöl`de aç tilki ilçe merkezine indi
Bingöl'de aç tilki ilçe merkezine indi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kızıl tilki yiyecek bulmak için ilçe merkezine indi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın