Bingöl-Erzurum karayolunda özel harekât polislerine ait bir zırhlıaraca teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi.
Edinilen bilgiye göre, Bingöl merkezden Ilıcalar beldesine gitmekte olan polis özel harekât timine ait bir zırhlı araç, Bingöl-Erzurum karayolunun 11. kilometresinde, bölgeye yakın yüksek bir tepeden bir grup terörist tarafından roketli saldırıya uğradı. Roketin araca isabet etmemesi büyük bir faciayı önlerken, saldırının ardından güvenlik kuvvetleri anında teröristlere karşılık verdi. Bir süre güvenlik güçleriyle çatışmaya giren teröristler daha sonra ormanlık alandan faydalanarak kaçtı. Saldırıda roketatarın düştüğü karayolunda çukur oluştu. Saldırı sonrasında bölgeye gelen jandarma özel harekât timleri, iz köpekleri ile kaçan teröristlerin peşine düştü. Olay yeri inceleme ekiplerinin inceleme başlattığı bölgede, operasyonların devam ettiği belirtildi.
VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Bingöl Valiliği, olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu bilgi ve ifadeler yer aldı;
“07 Ağustos 2015 günü saat 09.35 sıralarında Bingöl-Karlıova karayolu merkez Ilıcalar Beldesi Çay Mahallesi mevkiinde Bingöl ilinden Karlıova ilçesine seyir halinde bulunan Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait araçların geçişi esnasında bir grup BTÖ mensubu tarafından roketatarlı saldırı düzenlenmiştir. Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamıştır. Zırhlı araçta küçük çaplı maddi hasar meydana gelmiştir. BTÖ mensuplarının yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyona başlanılmıştır.”
BÜ ile Arıcılar Birliği Arasında Önemli İş Birliği
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği arasında Bingöl balının kalite ve marka değerini artırmaya yönelik üç yıllık protokol imzalandı.
15.01.2026
18:49
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 482 gram metamfetamin ele geçirilirken 1 şüpheli ise tutuklandı.
15.01.2026
18:43
Bingöl'de karla mücadele çalışmaları sürüyor
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde kapanan yüzlerce köy yolu ulaşıma açılırken 77'sinde ise çalışmalar sürüyor.
15.01.2026
18:23
Emekli maaşı zammına zam geldi!
En düşük emekli aylığını 16 bin 881 liradan 20 bin liraya çıkaran madde, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Bu ay emekli maaşları bu rakam üzerinden yatacak. En düşük emekli aylığına böylelikle yüzde 18,48 oranında zam yapılmış oldu. Şimdi gözler bayram ikramiyesine döndü.
14.01.2026
19:18
Başkan Alpay Görevine Başladı
'Bu güveni boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışacağız' diyen Alpay; 'Esnafın kapısını sadece seçimde değil, her zaman çalacağız' dedi.
14.01.2026
19:02
Bingöl'de Kamu-Sen'den 'Ek Zam ve Refah Payı' Çağrısı
Türkiye Kamu-Sen Bingöl Teşkilatı, memur ve emeklilerin enflasyon karşısında eriyen maaşlarına dikkat çekerek ek zam ve refah payı talep etti. 'Enflasyon kadar zam istemiyoruz' diyen sendika, mevcut maaşların insanca yaşam koşullarını karşılamadığını vurguladı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın