Bingöl Belediyesi, Başkan Arıkan'ın üstyapı hedefleri doğrultusunda, ekonomik ömrünü tamamlamış kilitli parke taşlarını söküp, yolları sıcak asfaltla yenilemeye devam ediyor. Çalışma kapsamında iki mahalledeki kaldırımlar da daha erişilebilir hale dönüştürülecek.
Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, kaliteli yol ağları hedefi doğrultusunda üst yapı çalışmalarına start verildiği belirtildi.
Şehir genelindeki tüm mahallelerde ana arterler ve araç ile yaya trafiğinin yoğun olduğu caddelere ağırlık verileceği ifade edilen açıklamada, sezon sonuna kadar 15 kilometrelik yol ağının yenileceği vurgulandı.
Açıklamada, “Bu sezon için planlanan program dahilinde Kültür Mahallesi Bağdüzü Caddesi, Oğuzhan Caddesi, Recep Tayyip Erdoğan Mahallesini Selahattin Eyyubi Mahallesine bağlayan ana cadde başta olmak üzere asfalt çalışması yürütülecektir. Bu sayede yol ağlarımız daha güvenli ve konforlu hale dönüştürülecek, araç ve yaya trafiği akıcı bir şekilde sağlanacaktır” denildi.
“HERKES İÇİN ERİŞİLEBİLİR KALDIRIMLAR”
Selahattin Eyyubi ve Recep Tayyip Erdoğan mahallelerindeki kaldırımların yeniden düzenleneceğini de ifade edilen açıklamada, çalışma kapsamında kaldırımların özellikle dezavantajlı ve özel gereksinimli bireyler için daha erişilebilir hale dönüştürüleceği belirtildi.
Engelli rampaları, iz yolları gibi düzenlemelerle engelli vatandaşların daha kolay erişim imkanına kavuşacağı kaydedilen açıklamada, “Geçen sezon çarşı merkezinde startı verilen ve büyük oranda tamamlanan kaldırım yenileme çalışmaları iki mahallemizde daha etkili bir şekilde sürdürülecektir. Yol ve kaldırımlarımızı daha konforlu hale getirmek, vatandaşlarımıza daha güvenli ve konforlu ulaşım imkânı sunmak için programlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” denildi.
Çarşı kaldırımlar yapılıyor ama, tüm mahalleler çarşıda değil, Çarşı bazı kaldırımları engellilere uygun yapılmış mahallerde yapılsın biz mahallede yaşıyoruz çarşıda yaşamıyoruz.
seçim öncesi vaatleriydi, göz boyamalık 2 3 sokak asfaltlıyorlar, sözde fabrikasını açmıştık her yere ve tüm çevre illere asflat yapacaktık :):):) ak vaatler işte 10 seneye memleketi asfaltlarlar
Biri erdal arıkana şunu desin polis evinden kültür virajına kadar olan ana asfalt yolu düzeltsin endüstri civarı özellikle yapılan yamalar hep çukur köy yolları gibi. Hem araçlar için tehlikeli hem kötü bi görüntüsü var
Tebrikler sayın başkan, çöp sorununa da çözüm bulunmalı, sokaklara bırakılıyor gecikiyor dağılıyor kokuyor vb., dere ıslah çalışmaları hızlanmalı, her şey bir yana siyasetçileriniz bir araya gelmeli şehrin mafya, uyuşturucu, seyir manzaralarında, tepelerde, yol kenarlarında ayyaşlığa sarhoşluğa çözüm bulmalı, engellemelidir. Memlekette asayiş yok, uyuşturucu var, katliam var, siyasetçilerinizin umurunda değil, hizmet yok, sağlık faaliyetleri kurumları yetersiz, üniversiteniz eğitim, sağlık ve teknolojiyi taş devrinden takip ediyr, rant ihale pe�
Bingöl merkez Kartal Köyü yolunda meydana gelen traktör kazasında bir kişi yaşamını yitirdi.
17.07.2026
23:45
Devlet Desteğiyle Kurduğu Besi Çiftliğinde Tam Kapasite Üretim Yapıyor
Devlet desteğiyle Bingöl'de kurulan modern besi çiftliğinde 250 baş kapasiteyle üretim sürüyor. Yaklaşık 29 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen tesise, 22 milyon lira hibe desteği sağlandığı bildirildi.
17.07.2026
23:43
Bingöl'de Çıkan Yangın Saman Balyalarına Sıçramadan Söndürüldü
Bingöl'de çıkan yangın, ekiplerin zamanında müdahalesiyle saman balyalarına sıçramadan söndürüldü.
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın