KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Bingöl'de seçim heyecanı başladı

Türkiye’de ilk defa halk oylamasıyla seçilecek cumhurbaşkanı seçim heyecanı başladı. Bingöl’de sabah erken saatlerde kalkan vatandaşlar, oy kullanacakları okulların yolunu tuttu.

Bingöl`de seçim heyecanı başladı
10 AĞUSTOS 2014 PAZAR 09:22
0
3995
1
AA aa

 Bingöl Merkezde kurulan 302 sandıkta, 92 bin 114 seçmen oy kullanacak. Sabah 08.00'da başlayan oy kullanma işlemi, 17.00'da sona erecek.
Kent merkezindeki 15 mahallede 62 bin 717 seçmen, merkeze bağlı belde ve köylerde ise 29 bin 397 seçmen, cumhurbaşkanlığı için sandık başına gidecek.


SEÇMEN SAYISINDA ARTIŞ
Öte yandan merkezdeki seçmen sayısında bin 150 artış görüldü. Mart 2014'de yapılan yerel seçimde 61 bin 567 olan seçmen sayısı, bin 150 artarak, 62 bin 717'e yükseldi. Seçmen sandık başına giderek oy kullanamaya başlarken, Bingöl Valiliği'nce seçimlerin huzur ortamında sona ermesi için güvenlik önlemleri alındı.
Seçim öncesi valilikçe yapılan duyuruda, “İlimizde vatandaşların seçim günü oylarını hiçbir etki altında kalmadan, özgür iradeleriyle kullanabilmeleri için her türlü tedbir alınmıştır. Huzur ortamı bozmaya yönelik hiçbir harekete izin verilmeyecektir. Bu tür durumlarla karşılaşan vatandaşlarımız Valilik, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının ilgili telefonlarını arayabilir” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
mansur becene (@Misafir_17659)
11 Ağustos 2014 Pazartesi 12:18
abe belki inanmersin ama bu çocuk benim arkadaşımdır hatta adı şahin beğeniktir
11.08.2026
22:07
`O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık`
'O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık'
Bingöl'ün merhum Belediye Başkanı Hikmet Tekin, şehadetinin 47. yılında dualarla anılacak. O kanlı saldırının canlı tanıklarından Mithat Dopdoğru, 47 yıl sonra Bingöl Online'a konuştu. Dopdoğru'nun anlattıkları, yalnızca bir suikastın değil; yarım kalan hayatların, çocuk yaşta taşınan korkuların ve Bingöl'ün hafızasında hiç kapanmayan bir yaranın hikâyesi.
11.08.2026
22:06
Bingöl`de inşaatta feci iş kazası! Genç işçi kurtarılamadı
Bingöl'de inşaatta feci iş kazası! Genç işçi kurtarılamadı
Bingöl'de bir inşaatta asansör montajı yaptığı sırada üzerine asansör kabini düşen 32 yaşındaki işçi Muhammed Uyğur, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
11.08.2026
22:04
Hesarek hedefi: Bölgenin turizm merkezi olacak
Hesarek hedefi: Bölgenin turizm merkezi olacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'ne ulaşımı sağlayan yolda başlatılan genişletme çalışmalarını yerinde inceledi. Çelik, ulaşım altyapısının güçlendirilmesiyle birlikte Hesarek'i ilin ve bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
11.08.2026
22:03
Çalıştığı inşaattan düştü, hayatını kaybetti
Çalıştığı inşaattan düştü, hayatını kaybetti
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde çalıştığı inşaatta dengesini yitirerek düşen 70 yaşındaki işçi Necmettin Barut, hayatını kaybetti.
11.08.2026
22:02
Bingöl`de Kaldırımlar Yenileniyor
Bingöl'de Kaldırımlar Yenileniyor
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı çalışma programı kapsamında kentin dört bir yanında kaldırımları yeniliyor. Bazalt, begonit ve kilitli parke uygulamalarıyla hem yaya güvenliği artırılıyor hem de engelli vatandaşlar için erişilebilir güzergahlar oluşturuluyor.
11.08.2026
22:00
Bingöl`ün içme suyu hattında kritik etap tamamlandı
Bingöl'ün içme suyu hattında kritik etap tamamlandı
DSİ, Bingöl içmesuyu isale hattındaki çalışmaları tamamladı. Yeni hat ve 5 bin metreküplük depo ile kentin içme suyu ihtiyacının 2055 yılına kadar karşılanması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın