Türkiyede ilk defa halk oylamasıyla seçilecek cumhurbaşkanı seçim heyecanı başladı. Bingölde sabah erken saatlerde kalkan vatandaşlar, oy kullanacakları okulların yolunu tuttu.
Bingöl Merkezde kurulan 302 sandıkta, 92 bin 114 seçmen oy kullanacak. Sabah 08.00'da başlayan oy kullanma işlemi, 17.00'da sona erecek.
Kent merkezindeki 15 mahallede 62 bin 717 seçmen, merkeze bağlı belde ve köylerde ise 29 bin 397 seçmen, cumhurbaşkanlığı için sandık başına gidecek.
SEÇMEN SAYISINDA ARTIŞ Öte yandan merkezdeki seçmen sayısında bin 150 artış görüldü. Mart 2014'de yapılan yerel seçimde 61 bin 567 olan seçmen sayısı, bin 150 artarak, 62 bin 717'e yükseldi. Seçmen sandık başına giderek oy kullanamaya başlarken, Bingöl Valiliği'nce seçimlerin huzur ortamında sona ermesi için güvenlik önlemleri alındı.
Seçim öncesi valilikçe yapılan duyuruda, “İlimizde vatandaşların seçim günü oylarını hiçbir etki altında kalmadan, özgür iradeleriyle kullanabilmeleri için her türlü tedbir alınmıştır. Huzur ortamı bozmaya yönelik hiçbir harekete izin verilmeyecektir. Bu tür durumlarla karşılaşan vatandaşlarımız Valilik, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının ilgili telefonlarını arayabilir” denildi.
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
25.08.2026
03:05
Alpay'dan okul alışverişinde 'yerel esnaf' çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde velilere çağrıda bulunarak, okul alışverişlerinde yerel esnafın tercih edilmesini istedi. Alpay, 'Alışverişimizi yerel esnafımızdan yapalım, Bingöl kazansın' dedi.
25.08.2026
03:03
Sütaş, Bingöl'de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş'ın Bingöl Entegre Tesisleri'nde doğrudan çalışan sayısı 1.006'ya ulaştı. Çalışanların yüzde 94'ünün Bingöl ve çevre illerden olduğu belirtilirken, yatırımın bugüne kadar kentte oluşturduğu toplam değer 202,5 milyon dolara ulaştı.
25.08.2026
03:01
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nin kentin önemli değerlerinden Bingöl balının tanıtımı için yaptığı destek çağrısına ilk yanıt Bingöl Belediyesi, Miliamall ve Piesta AVM ile yerel radyolardan geldi. Tanıtım çalışmaları dijital ekranlar ve radyo yayınları üzerinden yürütülecek.
25.08.2026
03:00
FAST'ta limit yükseliyor
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, FAST sistemindeki işlem limitlerini 26 Ağustos itibarıyla artırıyor. Para transferleri ve 'Ödeme İste' işlemlerinde limit 300 bin TL'ye çıkarken, FAST-TR Karekod ile iş yeri ödemelerinde de üst limit 300 bin TL olacak.
25.08.2026
02:59
MEB'den 81 ile 'Milli Dayanışma' genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde 81 ile genelge gönderdi. Genelge kapsamında okullarda milli birlik, beraberlik, anayasal vatandaşlık ve 'kardeşlik hukuku' temalı etkinlikler düzenlenecek. Çalışmalar eğitim yılının ilk haftasıyla sınırlı kalmayacak, yıl boyunca sürdürülecek.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın