KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ocak 2026 Perşembe
°C

Bingöl'de seçmen sayısı arttı

Bingöl'ün seçmen sayısı 5 yılda yüzde 11 oranında artarak 166 bin 747'e ulaştı. İlçeler bazında ise sadece Adaklı ilçesi seçmen kaybı yaşadı.

Bingöl`de seçmen sayısı arttı
26 ŞUBAT 2014 ÇARŞAMBA 04:02
2
4946
0
AA aa

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel seçimlerinde Türkiye'de 52 milyon 695 bin 831 seçmen 194 bin 310 sandıkta oy kullanacak. Bingöl'de 2009 yılında 149 bin 634 olan seçmen sayısı yüzde 11 oranında bir artışla 2014 yılında 166 bin 747'e yükseldi. Seçmen artışı sandıklara da yansıdı. 2009 yılında ki seçimlerde 662 olan sandık sayısı, yüzde 10 arttırılarak 725'e çıkartıldı.

İlçelere göre seçmen ve sandık bilgileri ise şöyle: "Adaklı'da 6 bin 71 seçmen 43 sandıkta, Bingöl merkezde 91 bin 170 seçmen 339 sandıkta, Genç'te 23 bin 430 seçmen 113 sandıkta, Karlıova'da 18 bin 175 seçmen 73 sandıkta, Kiğı'da 3 bin 671 seçmen 35 sandıkta, Solhan'da 20 bin 702 seçmen 79 sandıkta, Yayladere'de bin 421 seçmen 25 sandıkta ve Yedisu'da 2 bin 107 olan seçmen 18 sandıkta oy kullanacak." 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.01.2026
15:09
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray`ı Anarken
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray'ı Anarken
Folklorun ustası, Zazaca türkülerimizin hafızası ve Bingöl'ün yaşayan arşivi; aramızdan ayrılsa da izi, sesi ve nefesi bu topraklarda yaşamaya devam ediyor.
21.01.2026
14:53
Vali Çelik göreve başladı:
Vali Çelik göreve başladı: 'Birlikte çalışıp birlikte başaracağız
Niğde Valiliği'nden Bingöl Valiliği görevine atanan Cahit Çelik, kente gelerek görevine resmen başladı. Valilikte düzenlenen basın toplantısında konuşan Bingöl'ün yeni valisi Çelik; 'Bingöl'e hizmet edecek olmanın onurunu yaşıyorum. Birlikte çalışıp birlikte başaracağız' dedi.
21.01.2026
14:04
Bingöl Üniversitesi`nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Bingöl Üniversitesi'nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Rektör Çelik, Bingöl Üniversitesi'ni Webometrics sıralamasında 750–1000 bandına taşımayı hedeflediklerini, bu yükselişin ise kararlılıkla uygulanan yeni nesil üniversite vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.
21.01.2026
13:40
Bingöl`de karla mücadele sürüyor
Bingöl'de karla mücadele sürüyor
Bingöl'de günlerdir etkili olan yoğun kar yağışının durmasının ardından kent genelinde ekipler, kar temizleme çalışmalarını hızlandırdı.
21.01.2026
13:28
Bingöl Basın Konseyi ile Deva Diş Kliniği arasında indirim protokolü imzalandı
Bingöl Basın Konseyi ile Deva Diş Kliniği arasında indirim protokolü imzalandı
Bayraktar; 'Basın emekçilerinin sağlık alanında avantajlı hizmetler almasına katkı sunmak, Bingöl Basın Konseyi olarak en değerli sorumluluklarımızdan biridir. DEVA Diş Kliniği ile yapılan bu iş birliğinin tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz' dedi.
20.01.2026
20:32
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
Türkiye'nin vazgeçilmez içeceği çay, en fazla Doğu ve Güneydoğu illerinde tüketiliyor. Karadeniz illeri ise listede gerilerde yer aldı. Açıklanan listede Bingöl'ün sıralaması ise şöyle oldu;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın