KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Bingöl'de sokak hayvanları tehdit olmaktan çıkarılacak

Bingöl'de sokak hayvanlarının rehabilitesi için yapımına başlanan 'toplama, rehabilitasyon merkezi ve doğal yaşam alanın' kısa süre hizmete açılacağını belirten Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Sokaklarda tehlike oluşturabilecek sahipsiz hayvanları artık bir tehdit unsuru olmaktan çıkaracağız' dedi.

Bingöl`de sokak hayvanları tehdit olmaktan çıkarılacak
24 NİSAN 2025 PERŞEMBE 13:32
3
1940
0
AA aa

Bingöl'de sokak hayvanlarının toplatılması ve rehabilite edilmesi için başlatılan çalışmalar somutlaştırılıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı sonrasında Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan, beraberindeki heyetle birlikte ‘sokak hayvanlarını toplama, rehabilitasyon merkezi ve doğal yaşam alanının' yapılacağı bölgedeki çalışmaları yerinde incelediler.

İlgililerden bilgi alan Vali Usta, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında Bingöl'de sokak hayvanlarının tehlike olmaktan çıkarılacağını ve tek merkezde rehabilite edileceğini söyledi.

Vali Usta, açıklamasında şunları kaydetti;

“İlimiz genelindeki sahipsiz hayvanların toplanarak rehabilite edilmesi, kısırlaştırılması ve hayvan bakım evlerinde kontrol altında tutulması amacıyla önemli bir adım daha atıyoruz.

Belediyemize ait 16 dönümlük mevcut hayvan bakım evine ek olarak, buraya yakın 15 dönümlük bir arazinin bu hizmete tahsis edilmesiyle toplamda 31 dönümlük bir alanda modern bir toplama, rehabilitasyon merkezi ve doğal yaşam alanı kuruyoruz.

Bu kapsamda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı sonrasında Belediye Başkanımız, Vali Yardımcımız, İl Özel İdaresi, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte hayvan bakımevi ve genişletme sahasında incelemelerde bulunduk. Süreç hızlı bir şekilde ilerlemekte olup, kısa süre içerisinde hizmete açmayı planlıyoruz.

Açacağımız bu yerde Kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz ve özel idaremiz olarak il ve ilçe merkezleri ile kırsalda toplayacağımız sahipsiz hayvanları burada rehabilitasyon edip doğal yaşam alanlarında misafir edeceğiz.  Böylelikle, sokaklarda tehlike oluşturabilecek sahipsiz hayvanları artık bir tehdit unsuru olmaktan çıkaracağız.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
16.01.2026
13:59
Bingöl`de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de yarıyıl tatiliyle birlikte 58 bin 201 öğrenci karne sevinci yaşadı. Vali Usta, karne töreni programına katıldığı okulda uluslararası yarışmalarda dereceye giren iki öğrenciye madalya ve hediyelerini de takdim etti.
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın