KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2025 Pazartesi
°C

Bingöl'de sokak hayvanları tehdit olmaktan çıkarılacak

Bingöl'de sokak hayvanlarının rehabilitesi için yapımına başlanan 'toplama, rehabilitasyon merkezi ve doğal yaşam alanın' kısa süre hizmete açılacağını belirten Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Sokaklarda tehlike oluşturabilecek sahipsiz hayvanları artık bir tehdit unsuru olmaktan çıkaracağız' dedi.

Bingöl`de sokak hayvanları tehdit olmaktan çıkarılacak
24 NİSAN 2025 PERŞEMBE 13:32
3
1786
0
AA aa

Bingöl'de sokak hayvanlarının toplatılması ve rehabilite edilmesi için başlatılan çalışmalar somutlaştırılıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı sonrasında Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan, beraberindeki heyetle birlikte ‘sokak hayvanlarını toplama, rehabilitasyon merkezi ve doğal yaşam alanının' yapılacağı bölgedeki çalışmaları yerinde incelediler.

İlgililerden bilgi alan Vali Usta, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında Bingöl'de sokak hayvanlarının tehlike olmaktan çıkarılacağını ve tek merkezde rehabilite edileceğini söyledi.

Vali Usta, açıklamasında şunları kaydetti;

“İlimiz genelindeki sahipsiz hayvanların toplanarak rehabilite edilmesi, kısırlaştırılması ve hayvan bakım evlerinde kontrol altında tutulması amacıyla önemli bir adım daha atıyoruz.

Belediyemize ait 16 dönümlük mevcut hayvan bakım evine ek olarak, buraya yakın 15 dönümlük bir arazinin bu hizmete tahsis edilmesiyle toplamda 31 dönümlük bir alanda modern bir toplama, rehabilitasyon merkezi ve doğal yaşam alanı kuruyoruz.

Bu kapsamda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı sonrasında Belediye Başkanımız, Vali Yardımcımız, İl Özel İdaresi, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte hayvan bakımevi ve genişletme sahasında incelemelerde bulunduk. Süreç hızlı bir şekilde ilerlemekte olup, kısa süre içerisinde hizmete açmayı planlıyoruz.

Açacağımız bu yerde Kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz ve özel idaremiz olarak il ve ilçe merkezleri ile kırsalda toplayacağımız sahipsiz hayvanları burada rehabilitasyon edip doğal yaşam alanlarında misafir edeceğiz.  Böylelikle, sokaklarda tehlike oluşturabilecek sahipsiz hayvanları artık bir tehdit unsuru olmaktan çıkaracağız.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.10.2025
17:26
Bingöl`de iki aile Kur`an huzurunda barıştı
Bingöl'de iki aile Kur'an huzurunda barıştı
Barış töreninde konuşan Bingöl Valisi Usta, 'Oturduğunuz her yerde iyiliği, güzelliği, doğruyu anlatın. Fitne ve fesat varsa susturun' tavsiyesinde bulunurken, Ataoğlu da 'Haklı bile olsan bazen feragat etmeyi bilmelisin. Barış, işte o zaman rahmet getirir' vurgusunda bulundu.
20.10.2025
13:57
Bingöl`de 34 talebe için icazet merasimi
Bingöl'de 34 talebe için icazet merasimi
Bingöl'de, İttihadul Ulema medreselerinde eğitimlerini tamamlayan 34 talebe için icazet merasimi düzenlendi.
20.10.2025
10:42
Bingöl`de havalar soğudu! Üşütenler ona sarılıyor!
Bingöl'de havalar soğudu! Üşütenler ona sarılıyor!
Bingöl'de soğuyan havalarla birlikte vatandaşlar, bağışıklıklarını yüksek tutmak için bitki çaylarına yöneldi.
20.10.2025
10:33
Rektör Çelik`ten davet:
Rektör Çelik'ten davet: 'Kapımız her daim açıktır'
Sudanlı Öğrenciler Genel Birliği Türkiye'de resmî merkezini açtı. Açılış törenine katılan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Sudanlı öğrencilere davette bulunarak; 'Üniversitemiz kapıları her daim sizlere açıktır' dedi.
20.10.2025
10:18
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Meteoroloji, haftalık hava tahmin raporunu açıkladı! Bingöl, bugün itibariyle sağanak etkisine giriyor. Çarşamba itibariyle yağışların şiddetleneceği uyarısının yapıldığı raporda, sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları uyarısının altı çizildi.
20.10.2025
10:02
GSS borçlarına af geliyor
GSS borçlarına af geliyor
Genel Sağlık Sigortası prim borçlarına yönelik beklenen yeni düzenleme Meclis'e sunulacak. Taslak yasayla yaklaşık 1.5 milyon vatandaşın 2015 yılına ait 3.1 milyar TL'lik borcu silinecek, toplamda 10 milyonu aşkın kişinin borcu ise ertelenecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın