Bingöl'de sokak hayvanları tehdit olmaktan çıkarılacak
Bingöl'de sokak hayvanlarının rehabilitesi için yapımına başlanan 'toplama, rehabilitasyon merkezi ve doğal yaşam alanın' kısa süre hizmete açılacağını belirten Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Sokaklarda tehlike oluşturabilecek sahipsiz hayvanları artık bir tehdit unsuru olmaktan çıkaracağız' dedi.
24 NİSAN 2025 PERŞEMBE 13:32 |
3 |
1911 |
0 |
|
AA |
aa |
|
Bingöl'de sokak hayvanlarının toplatılması ve rehabilite edilmesi için başlatılan çalışmalar somutlaştırılıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı sonrasında Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan, beraberindeki heyetle birlikte ‘sokak hayvanlarını toplama, rehabilitasyon merkezi ve doğal yaşam alanının' yapılacağı bölgedeki çalışmaları yerinde incelediler.
İlgililerden bilgi alan Vali Usta, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında Bingöl'de sokak hayvanlarının tehlike olmaktan çıkarılacağını ve tek merkezde rehabilite edileceğini söyledi.

Vali Usta, açıklamasında şunları kaydetti;
“İlimiz genelindeki sahipsiz hayvanların toplanarak rehabilite edilmesi, kısırlaştırılması ve hayvan bakım evlerinde kontrol altında tutulması amacıyla önemli bir adım daha atıyoruz.
Belediyemize ait 16 dönümlük mevcut hayvan bakım evine ek olarak, buraya yakın 15 dönümlük bir arazinin bu hizmete tahsis edilmesiyle toplamda 31 dönümlük bir alanda modern bir toplama, rehabilitasyon merkezi ve doğal yaşam alanı kuruyoruz.
Bu kapsamda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı sonrasında Belediye Başkanımız, Vali Yardımcımız, İl Özel İdaresi, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte hayvan bakımevi ve genişletme sahasında incelemelerde bulunduk. Süreç hızlı bir şekilde ilerlemekte olup, kısa süre içerisinde hizmete açmayı planlıyoruz.
Açacağımız bu yerde Kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz ve özel idaremiz olarak il ve ilçe merkezleri ile kırsalda toplayacağımız sahipsiz hayvanları burada rehabilitasyon edip doğal yaşam alanlarında misafir edeceğiz. Böylelikle, sokaklarda tehlike oluşturabilecek sahipsiz hayvanları artık bir tehdit unsuru olmaktan çıkaracağız.”





|
28.12.2025 23:34
 |
Bingöl Basın Konseyi'nden PFDK Tepkisi: '12Bingölspor yalnız değildir' |
Bingöl Basın Konseyi, Silifke deplasmanındaki tartışmalı hakem kararları ve PFDK cezalarının ardından 12Bingölspor'a sahip çıkan net bir açıklama yaptı: '12Bingölspor, bu kentin emeğini, mücadelesini ve umudunu temsil etmektedir. Ölçüsüz disiplin cezaları ve tartışmalı hakem uygulamaları karşısında Bingöl'ün değerleri sahipsiz değildir.' |
|
28.12.2025 23:30
 |
Adaklı ve Kiğı'da Eğitime 1 Gün Ara |
Bingöl genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Adaklı ve Kiğı ilçelerinde 29 Aralık 2025 Pazartesi günü eğitime bir gün süreyle ara verildi. |
|
28.12.2025 23:28
 |
Yatırım sözü var, yol yok! |
2022 yılında yatırım programına alınmasına rağmen yenilenmeyen Yedisu yolu, sürücüler için can güvenliği tehdidine dönüşürken, yatırım vaatlerinin neden hayata geçirilmediği sorusu cevapsız kalıyor. |
|
28.12.2025 23:27
 |
Yedisu Olası Depreme Hazırlanıyor! Konteyner Kent Kuruldu |
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, olası bir depreme hazırlık kapsamında Yedisu ilçesinde kurulan konteyner kentte tüm altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlandığını, ayrıca 40 adet yedek konteyner için ikinci bir alan oluşturulduğunu açıkladı. |
|
28.12.2025 23:26
 |
Yeni Yılda Trafikte Sert Önlemler |
Cep telefonu kullanımı, kırmızı ışık ihlali ve alkollü araç sürmeye ağır yaptırımlar geliyor. TBMM'nin ilk gündem maddelerinden biri olacak trafik kanun teklifiyle para cezaları katlanacak, ehliyetlere uzun süreli el konulacak. |
|
28.12.2025 23:25
 |
Bingöl'de Köy Yollarında Çalışmalar Sürüyor |
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarında İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları gece gündüz sürerken, 280 köy yolundan 178'i ulaşıma açıldı. |
|
|