Bingöl'de sokak hayvanları tehdit olmaktan çıkarılacak
Bingöl'de sokak hayvanlarının rehabilitesi için yapımına başlanan 'toplama, rehabilitasyon merkezi ve doğal yaşam alanın' kısa süre hizmete açılacağını belirten Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Sokaklarda tehlike oluşturabilecek sahipsiz hayvanları artık bir tehdit unsuru olmaktan çıkaracağız' dedi.
24 NİSAN 2025 PERŞEMBE 13:32 |
3 |
2195 |
0 |
|
AA |
aa |
|
Bingöl'de sokak hayvanlarının toplatılması ve rehabilite edilmesi için başlatılan çalışmalar somutlaştırılıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı sonrasında Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan, beraberindeki heyetle birlikte ‘sokak hayvanlarını toplama, rehabilitasyon merkezi ve doğal yaşam alanının' yapılacağı bölgedeki çalışmaları yerinde incelediler.
İlgililerden bilgi alan Vali Usta, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında Bingöl'de sokak hayvanlarının tehlike olmaktan çıkarılacağını ve tek merkezde rehabilite edileceğini söyledi.

Vali Usta, açıklamasında şunları kaydetti;
“İlimiz genelindeki sahipsiz hayvanların toplanarak rehabilite edilmesi, kısırlaştırılması ve hayvan bakım evlerinde kontrol altında tutulması amacıyla önemli bir adım daha atıyoruz.
Belediyemize ait 16 dönümlük mevcut hayvan bakım evine ek olarak, buraya yakın 15 dönümlük bir arazinin bu hizmete tahsis edilmesiyle toplamda 31 dönümlük bir alanda modern bir toplama, rehabilitasyon merkezi ve doğal yaşam alanı kuruyoruz.
Bu kapsamda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı sonrasında Belediye Başkanımız, Vali Yardımcımız, İl Özel İdaresi, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte hayvan bakımevi ve genişletme sahasında incelemelerde bulunduk. Süreç hızlı bir şekilde ilerlemekte olup, kısa süre içerisinde hizmete açmayı planlıyoruz.
Açacağımız bu yerde Kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz ve özel idaremiz olarak il ve ilçe merkezleri ile kırsalda toplayacağımız sahipsiz hayvanları burada rehabilitasyon edip doğal yaşam alanlarında misafir edeceğiz. Böylelikle, sokaklarda tehlike oluşturabilecek sahipsiz hayvanları artık bir tehdit unsuru olmaktan çıkaracağız.”





|
05.06.2026 01:04
 |
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı |
Tavz-Der tarafından Solhan'da düzenlenen konferansta, Global Sumud Filosu'nda yer alan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, yaşadığı süreci ve Gazze gerçeğini anlattı. Gazze'de açlık, susuzluk ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sorunların bulunduğunu belirten Öylek, özellikle çocukların ve sivillerin ağır bedeller ödediğini dile getirdi. |
|
04.06.2026 23:14
 |
Bingöl Ilıcalar'da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı |
Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Araç, aniden yola çıkan ata çarptıktan sonra hurdaya döndü. |
|
04.06.2026 22:09
 |
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası' |
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak. |
|
04.06.2026 22:07
 |
Genç İstişare Meclisi Kuruldu! İlk Gündem Bağımlılıkla Mücadele Oldu |
Genç ilçesinde toplumsal sorunlara karşı ortak çözüm üretmek amacıyla kurulan Genç İstişare Meclisi, ilk resmi toplantısını gerçekleştirdi. Meclisin öncelikli gündeminde bağımlılıkla mücadele ve toplumsal değerlerin korunması yer aldı. |
|
04.06.2026 22:06
 |
Bingöl Balına Londra'dan Uluslararası Kalite Ödülü |
Bingöl balı, London International Honey Awards (LIHA) 2026 kapsamında düzenlenen değerlendirmelerde 'Global Honey Stars' kategorisinde kalite ödülüne layık görüldü. Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Aba, ödülün tüm Bingöllü arıcıların emeğinin karşılığı olduğunu söyledi. |
|
04.06.2026 22:05
 |
Bingöl Umut Kervanı'ndan Bayramda 1.750 Aileye Kurban Eti Desteği |
Kurban Bayramı boyunca hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi üstlenen Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği, kent genelinde 1.750 ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırdı. Dernek, Bingöl'ün 16 mahallesinde yürüttüğü dağıtım çalışmalarıyla yetim, öksüz, dul ve dar gelirli ailelerin bayram sevincine ortak oldu. |
|
|