KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Bingöl'de sokak hayvanları tehdit olmaktan çıkarılacak

Bingöl'de sokak hayvanlarının rehabilitesi için yapımına başlanan 'toplama, rehabilitasyon merkezi ve doğal yaşam alanın' kısa süre hizmete açılacağını belirten Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Sokaklarda tehlike oluşturabilecek sahipsiz hayvanları artık bir tehdit unsuru olmaktan çıkaracağız' dedi.

Bingöl`de sokak hayvanları tehdit olmaktan çıkarılacak
24 NİSAN 2025 PERŞEMBE 13:32
3
2257
0
AA aa

Bingöl'de sokak hayvanlarının toplatılması ve rehabilite edilmesi için başlatılan çalışmalar somutlaştırılıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı sonrasında Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan, beraberindeki heyetle birlikte ‘sokak hayvanlarını toplama, rehabilitasyon merkezi ve doğal yaşam alanının' yapılacağı bölgedeki çalışmaları yerinde incelediler.

İlgililerden bilgi alan Vali Usta, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında Bingöl'de sokak hayvanlarının tehlike olmaktan çıkarılacağını ve tek merkezde rehabilite edileceğini söyledi.

Vali Usta, açıklamasında şunları kaydetti;

“İlimiz genelindeki sahipsiz hayvanların toplanarak rehabilite edilmesi, kısırlaştırılması ve hayvan bakım evlerinde kontrol altında tutulması amacıyla önemli bir adım daha atıyoruz.

Belediyemize ait 16 dönümlük mevcut hayvan bakım evine ek olarak, buraya yakın 15 dönümlük bir arazinin bu hizmete tahsis edilmesiyle toplamda 31 dönümlük bir alanda modern bir toplama, rehabilitasyon merkezi ve doğal yaşam alanı kuruyoruz.

Bu kapsamda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı sonrasında Belediye Başkanımız, Vali Yardımcımız, İl Özel İdaresi, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte hayvan bakımevi ve genişletme sahasında incelemelerde bulunduk. Süreç hızlı bir şekilde ilerlemekte olup, kısa süre içerisinde hizmete açmayı planlıyoruz.

Açacağımız bu yerde Kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz ve özel idaremiz olarak il ve ilçe merkezleri ile kırsalda toplayacağımız sahipsiz hayvanları burada rehabilitasyon edip doğal yaşam alanlarında misafir edeceğiz.  Böylelikle, sokaklarda tehlike oluşturabilecek sahipsiz hayvanları artık bir tehdit unsuru olmaktan çıkaracağız.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın