KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ağustos 2025 Perşembe
°C

'Bingöl'de Tıp Fakültesi artık bir zorunluluktur'

Bingöl'de sağlık alanındaki sıkıntılara ve noksanlıklara dikkat çeken Sağlık Mil-Sen Başkanı Korkutata: 'Tıp Fakültesi, yalnızca eğitim açısından değil, aynı zamanda Bingöl halkının sağlık hizmetlerine erişiminde büyük bir rahatlama sağlayacaktır' dedi.

28 AĞUSTOS 2025 PERŞEMBE 17:30
0
156
0
AA aa

Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulmasına ilişkin karar Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından açıklamada bulunan Sağlık Mil Sen Bingöl İl Başkanı Mücahid Korkutata, Bitlis için önemli bir kazanım olan bu gelişmenin, Bingöl kamuoyu açısından eksikliğini bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.

Bingöl halkının sağlık hakkı için tıp fakültesi talebinin devam ettiğini vurgulayan Korkutata, Bingöl'deki sağlık sorunlarına ve sağlık hizmetlerindeki noksanlıklara dikkat çekerek talep ve beklentilerini şöyle sıraladı;

“Bingöl ilimizde:

Uzman hekim yetersizliği ciddi bir sorun teşkil etmektedir.

Hastalarımız birçok branşta komşu illere sevk edilmek zorunda kalmaktadır.

Eğitim ve araştırma imkânlarının olmayışı, sağlık personeli yetiştirilmesinin önüne geçmektedir.

Gençlerimiz doktorluk eğitimi için farklı illere gitmekte, çoğu mezuniyet sonrası geri dönememektedir.

Bu tablo, Bingöl Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulmasının artık bir zorunluluk olduğunu açıkça göstermektedir. Tıp Fakültesi, yalnızca eğitim açısından değil, aynı zamanda Bingöl halkının sağlık hizmetlerine erişiminde büyük bir rahatlama sağlayacaktır.

👉 Bu vesileyle, Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve değerli hemşehrimiz Sayın Cevdet Yılmaz'dan beklentimiz; Bingöl halkının bu haklı talebine sahip çıkması ve Bingöl Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi kazandırılması sürecine destek olmasıdır.

📣 Ayrıca, Bingöl'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının da ilimizin sağlık sorunlarına ilişkin gerekli kamuoyunu oluşturması, bu meseleye sahip çıkması ve ortak bir irade ortaya koyması büyük önem taşımaktadır.

Sağlık Mil Sen Bingöl İl Başkanlığı olarak, bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizi, Bingöl halkının sağlık hakkının takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.08.2025
17:53
Bingöl`de özel eğitim okulunun temeli atıldı
Bingöl'de özel eğitim okulunun temeli atıldı
Bingöl'de yapılacak 8 derslikli özel eğitim okulunun temeli düzenlenen törenle atıldı. Korkmaz, okulun 30 Aralık'ta tamamlanarak teslim edileceğini ifade etti.
28.08.2025
17:44
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele çalışması
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele çalışması
Bingöl'de 3 şahsın hafriyat kamyonu ile uyuşturucu madde almaya gidecekleri bilgisi üzerine harekete geçen polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, uyuşturucu madde ve 2 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.
27.08.2025
20:05
Bingöl`de laf, onlarca icraat var! Bitlis`e tıp fakültesi…
Bingöl'de laf, onlarca icraat var! Bitlis'e tıp fakültesi…
Sağlık altyapısındaki yetersizlikle can çekişen ve çevre illere mahkûm olan Bingöl'ün yıllardır dillendirilen 'Tıp Fakültesi' talebi bir türlü karşılık bulmazken, Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması kararlaştırıldı.
27.08.2025
19:11
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerince yapılan uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı.
27.08.2025
19:03
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
27.08.2025
18:54
Tırın freni boşaldı, faciaya ramak kaldı
Tırın freni boşaldı, faciaya ramak kaldı
Bingöl-Elâzığ yolunda freni boşalan tır, kilometrelerce ilerlerken sürücünün soğukkanlılığı faciayı önledi. Sürücü tırı refüje sokarak durdurdu, o anlar kameralara yansıdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın