KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Aralık 2025 Pazartesi
°C

'Bingöl'de Tıp Fakültesi artık bir zorunluluktur'

Bingöl'de sağlık alanındaki sıkıntılara ve noksanlıklara dikkat çeken Sağlık Mil-Sen Başkanı Korkutata: 'Tıp Fakültesi, yalnızca eğitim açısından değil, aynı zamanda Bingöl halkının sağlık hizmetlerine erişiminde büyük bir rahatlama sağlayacaktır' dedi.

28 AĞUSTOS 2025 PERŞEMBE 17:30
6
1185
7
AA aa

Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulmasına ilişkin karar Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından açıklamada bulunan Sağlık Mil Sen Bingöl İl Başkanı Mücahid Korkutata, Bitlis için önemli bir kazanım olan bu gelişmenin, Bingöl kamuoyu açısından eksikliğini bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.

Bingöl halkının sağlık hakkı için tıp fakültesi talebinin devam ettiğini vurgulayan Korkutata, Bingöl'deki sağlık sorunlarına ve sağlık hizmetlerindeki noksanlıklara dikkat çekerek talep ve beklentilerini şöyle sıraladı;

“Bingöl ilimizde:

Uzman hekim yetersizliği ciddi bir sorun teşkil etmektedir.

Hastalarımız birçok branşta komşu illere sevk edilmek zorunda kalmaktadır.

Eğitim ve araştırma imkânlarının olmayışı, sağlık personeli yetiştirilmesinin önüne geçmektedir.

Gençlerimiz doktorluk eğitimi için farklı illere gitmekte, çoğu mezuniyet sonrası geri dönememektedir.

Bu tablo, Bingöl Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulmasının artık bir zorunluluk olduğunu açıkça göstermektedir. Tıp Fakültesi, yalnızca eğitim açısından değil, aynı zamanda Bingöl halkının sağlık hizmetlerine erişiminde büyük bir rahatlama sağlayacaktır.

👉 Bu vesileyle, Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve değerli hemşehrimiz Sayın Cevdet Yılmaz'dan beklentimiz; Bingöl halkının bu haklı talebine sahip çıkması ve Bingöl Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi kazandırılması sürecine destek olmasıdır.

📣 Ayrıca, Bingöl'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının da ilimizin sağlık sorunlarına ilişkin gerekli kamuoyunu oluşturması, bu meseleye sahip çıkması ve ortak bir irade ortaya koyması büyük önem taşımaktadır.

Sağlık Mil Sen Bingöl İl Başkanlığı olarak, bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizi, Bingöl halkının sağlık hakkının takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115781)
30 Ağustos 2025 Cumartesi 16:29
Millet vekillerin dünyadan haberi yok uyuyun 5 yıldır bingöl Elazığ çevre yolu yapılmadı haberleri varmı acaba bunlar şimdi bingöle tıp fakültesimi yapacaklar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115779)
29 Ağustos 2025 Cuma 21:57
Tıp fakültesi açılırsa mevcut Devlet hastanesinin doktorları öğretim üyesi olacak. Araştırma yapıyoruz, öğrenci yetiştiriyoruz diyerek hasta alma sayıları düşecek. Olan yine bingöle olacak.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115793)
31 Ağustos 2025 Pazar 20:30
@Misafir Kullanıcı Müthiş bir zekaya sahipsin.yaw onuda sen bir üniversite çalışanı olarak bize bırak biz bu üniversiteyi bu hale getirenler olarak o işleride çözeriz.sıkıntı yok merak etme doktor çoğalır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115766)
29 Ağustos 2025 Cuma 12:38
Şu yorum yapanlarada bir sözüm var bakın ben üniversite çalışanı bir bingöllüyüm.Daha doktor yok algısı yanlış çünkü tıp fakültesi olursa diğer üniversitelerde yada hastanelerde unvan bekleyip alamayan öğretim üyesi doktorlar gelecek birde uzman biz yetiştirecez.dolayısıyla doktor sorunu ancak tıp ile giderilir.yanlış algı operasyonları ile engel olmayın.bitliste çok mu doktor var.ağrıda Siirt'e.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115760)
28 Ağustos 2025 Perşembe 21:15
Daha doktor yok gelmis tip fakultesi diyirlar, her koye bi fakulte acildi sonumuz hayrola
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115765)
29 Ağustos 2025 Cuma 12:33
@Misafir Kullanıcı Boş konuşmuşsun tıp olmadan doktor tabiri olmaz aklınız almıyorsa yorum yapmayın bari.dpktorun olması için tıp fakültesi olacak ki adamlar gelsin unvan alsınlar dünya kadar talep var.biz işin içindeyiz.sen ve senin gibi düşünenler bu memlekete zarar ziyan.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115756)
28 Ağustos 2025 Perşembe 19:24
Tebrikler açıklama için
07.12.2025
23:20
Bingöl`de Kent Meydanı tartışmaları! Park mı, meydan mı?
Bingöl'de Kent Meydanı tartışmaları! Park mı, meydan mı?
Bingöl çarşı merkezindeki yeni düzenleme, şehirde beklenmedik bir tartışmanın fitilini ateşledi. 'Park betonlaştı' eleştirileriyle gündeme gelen Kent Meydanı aslında neydi, şimdi neye dönüştü? Diğer illerdeki meydanlar nasıl? İşte yanıtı…
07.12.2025
19:36
Kontrolden Çıkan Otomobiller Çarpıştı: 6 Yaralı
Kontrolden Çıkan Otomobiller Çarpıştı: 6 Yaralı
Bingöl-Genç karayolunda yağmur nedeniyle kayganlaşan zeminde meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı. Yaralılara montlarını örterek soğuktan koruyan sağlık ekiplerinin duyarlı davranışı takdir topladı.
07.12.2025
19:21
Bingöl`de aranan cinayet zanlısı yakalandı
Bingöl'de aranan cinayet zanlısı yakalandı
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.12.2025
19:13
Hesarek`te sezon açılışı için geri sayım başladı
Hesarek'te sezon açılışı için geri sayım başladı
Telesiyejlerden otel güvenliğine kadar tüm eksikliklerin giderildiğini açıklayan Vali Usta, bölgenin önemli bir kış turizm merkezi olan Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'nin kısa süre içinde yeniden hizmete gireceğini duyurdu.
07.12.2025
02:29
12 Bingölspor Başkanı Özturan`dan Halka Çağrı
12 Bingölspor Başkanı Özturan'dan Halka Çağrı
Lider takımın sahasında oynadığı kritik maçta sadece 627 bilet satılması, Başkan Özturan'ın sert eleştirilerine neden oldu: '12 Bingölspor tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşarken, bu emek tribünlerde hak ettiği karşılığı bulmuyor. Şampiyonluğa oynayan bir takıma 627 bilet yakışmadı.'
07.12.2025
02:28
Evliyaoğlu:
Evliyaoğlu: 'Her Kadının Fikri Şehre Değer Katıyor'
Kadın Meclisi, Yeşilyurt Mahallesi'nde kadınların görüşlerini, ihtiyaçlarını ve taleplerini doğrudan yerinde dinleyerek mahallede güçlü bir birliktelik ve güven ortamı oluşturdu. Kadın Meclisi Başkanı Nevim Evliyaoğlu: Her bir kadının fikri bize yol gösteriyor, her bir mahalle bizim için değerli.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın