KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Aralık 2025 Pazar
°C

Bingöl'de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında düzenlenen Bingöl Bilim ve Teknoloji Şenliği'nin açılışı yapıldı.

Bingöl`de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı
17 EKİM 2024 PERŞEMBE 18:29
1
1355
1
AA aa

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında düzenlenen Bingöl Bilim ve Teknoloji Şenliği'nin açılışı yapıldı. Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen programa Vali Ahmet Hamdi Usta'nın yanı sıra Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, kurum müdürleri ile öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Vali Ahmet Hamdi Usta, “Geçen yıl birincisini yaptığımız bu tarz programlarda gençlerimizin, emek ve nitelik yüklü birbirinden değerli çalışmaları ile durmaksızın ve ısrarla muasır medeniyetler hedefini takip ettiklerini gözlemlediğimi ve bundan da güçlü yarınlarımız adına gurur duyduğumu ifade etmek isterim. Bilgi, insanlık tarihi boyunca daima güç olmuştur. Bu gücün bizde olması ve kendi kaderimizi kendimizin tayin etmesi adına bilgiye dair her alanda kendimizi sürekli yenilemeli ve geliştirmeliyiz. Ait olduğumuz kültür ve medeniyet havzasının bizlere sunduğu muazzam tecrübe ve birikime uygun konumlar almalı, uygun hamleler yapmalıyız” dedi.

Daha sonra Vali Usta, protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından açılış kurdelesi kesildi. Vali Usta ve protokol üyeleri tek tek bütün stantları ziyaret ederek sergilenen projeler hakkında bilgi aldılar. Bilim gösterileri ve çeşitli etkinliklerin yapılacağı şenlik 3 gün sürecek. 42 atölye çadırının bulunduğu, 26 öğrenci ve 20 öğretmenden oluşan toplam 46 atölye rehberinin görev yapacağı şenlik 3 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak. İHA

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112086)
18 Ekim 2024 Cuma 21:11
Bilim ve sanat atölyesi :)))
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın