KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Haziran 2025 Pazar
°C

Bingöl'de umem toplantısı yapıldı

Bingöl'de Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi kurs yönetim toplantısı yapıldı.

Bingöl`de umem toplantısı yapıldı
20 KASIM 2013 ÇARŞAMBA 06:15
0
1711
0
AA aa

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Genel Sekreteri Hakan Başbozkurt başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İş-Kur Müdür Yardımcısı Cevdet Tiymuroğlu, İş-Kur Şube Müdürü Ercan Gön, MEB İl Şube Müdürü Orhan Seven ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Abdulselam Begiş katıldı.

Toplantıda UMEM'in meslek edindirme projesi olduğunu söyleyen BİNTSO Genel Sekreteri Hakan Başbozkurt: “UMEM, nitelikleri yetersiz olan ya da teknolojik değişimler sonucu nitelikleri manasını yitiren işsizlerimizi kurs vererek yetiştiren ve nitelikli insan kaynağı bulamadığı için verimsiz çalışan şirketlerimiz için rekabet gücü kazanmaya neden olan bir projedir" dedi.

Firmaların UMEM projesi kapsamında kurslarda yetişen elemanları istihdam edip, sağlanan teşviklerden yararlandığını kaydeden Başbozkurt, UMEM projesinin iş arayanlara sunduğu imkânlar hakkında da bilgi verdi.

Başbozkurt: “Bingöl ilimizdeki donanımları yenilenen meslek lisemizde en son teknoloji ile eğitim görüyor, teorik eğitim ve İEP'lerle hem bir meslek ediniyor, hem de günlük 20 TL kazanıyor. Bu eğitimler sonucunda başarılı oldukları takdirde, istihdam edilme şansı elde ediyor" diye konuştu.

Proje kapsamında firmalar tarafından istihdam edilen kişilerden 18-29 yaş arası erkekler ve yaştan bağımsız kadınlar için 42 ay süreyle, 30 yaş üzerindeki erkekler için ise 30 ay süreyle sigorta priminin işveren payı ödemeleri İş-Kur tarafından karşılanacağını ifade eden Başbozkurt: “UMEM Projesi katılım hususunda Bingöllü işverenlerimizi ve işe ihtiyacı olan vatandaşlarımızı BİNTSO ile irtibata geçmelerini ve bu imkânlardan yararlanmalarını tavsiye ediyoruz. İşverenlerin ihtiyaç duydukları alanda kurs açma başvurularını BİNTSO'ya yapmaları gerekmektedir. Kurs açma talebi, kursa başvuruda bulunan en az başvuru sahibinin belirlenmesinden sonra UMEM Bingöl il kurs yönetimi kararı ile ivedilikle açılacaktır" şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.06.2025
21:59
Binler Çaytepe`de buluştu!
Binler Çaytepe'de buluştu!
Zıkte Aşireti'nin merhum lideri Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu, Çaytepe Köyü'nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programıyla anıldı. 2 bini aşkın kişinin katıldığı anlamlı buluşmada Aşiretin yeni lideri olarak ilan edilen İbrahim Ataoğlu, Zikte Aşireti'nin yüzyıllardır süregelen bir gönül bağı olduğunu vurguladı: 'Toprağa, mala, menfaate değil; sevgiye, sadakate, saygıya ve gönül birliğine dayanan bir yapımız var. En büyük gücümüz birbirimize olan bağlılığımızdır. Bu bayramla birlikte geleceğe daha umutla bakmak, bu birlikteliği kalıcı bir bayrama dönüştürmek istiyoruz.'
07.06.2025
21:58
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 156 gram kokain ile yakalanan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.06.2025
21:57
Kazayı telefon uygulaması 112`ye bildirdi
Kazayı telefon uygulaması 112'ye bildirdi
Bingöl-Diyarbakır karayolunda yoldan çıkan bir araç, takla attı. Araçta bulunan bir cep telefonunun kaza algılama programından 112'ye ihbar düşmesi sonucu bölgeye giden ekipler, ilk müdahalelerin ardından yaralıları hastanelere sevk etti.
07.06.2025
21:55
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2`si ağır 4 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2'si ağır 4 yaralı
Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.
06.06.2025
00:45
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl'de gazetecilerin öncülüğünde 'Bingöl Basın Konseyi' kuruldu. Basının birleştirici gücünü ortaya koymayı hedefleyen konsey, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle iş birliği içinde çalışarak kentin sosyal, kültürel ve ekonomik dinamiklerine katkı sunmayı planlıyor.
06.06.2025
00:43
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Bingöl siyasetinde iz bırakanlar arasında yer alan Zıkte Aşireti Merhum Lideri Bingöl Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu için 7 Haziran 2025 Cumartesi günü Çaytepe Köyü'nde Mevlid-i Şerif okutulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın