KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Temmuz 2026 Salı
°C

Bingöl'de yangın söndürme eğitimleri başladı

Kamu kurumlarına yönelik yangın söndürme eğitimlerinin ilki, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personellerine yönelik gerçekleştirildi.

Bingöl`de yangın söndürme eğitimleri başladı
29 OCAK 2025 ÇARŞAMBA 14:51
3
2342
3
AA aa

Bolu Grand Kartal Otel'de, kahvaltı hazırlamak için mutfağa giden 4 kişilik ekibin, kızgın yağın tutuşmasının ardından alevlerin üzerine su atmasıyla çıktığı belirtilen ve 78 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan yangın faciası sonrası Bingöl'de kamu kurumları harekete geçti.

Yangın söndürme eğitimlerine başlanan kentte, ilk eğitim semineri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personellerine yönelik gerçekleştirildi.

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR ANLATILDI

Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince Veysel Belgin Genlik Merkezi Konferans Salonu'nda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personellerine verilen teorik eğitimlerde, yangın öncesi kurumsal açıdan alınması gereken önlemlere dikkat çekilirken, bireysel bilgilendirmeler de yapıldı.

Yangın sırasında nasıl davranılması ve mahsur kalınması durumunda nasıl hareket edilmesi gerektiği konularında önemli bilgiler aktarılan eğitim seminerinde, yangına müdahale yöntemlerine de dikkat çekildi. Seminerde, doğru bilinen bazı yanlış müdahale yöntemlerine de özellikle dikkat çekildi.

Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince verilen eğitimlerin, tüm kamu kurumlarında personellere yönelik devam edeceği öğrenildi.

HESAREK'E YANGIN MERDİVENİ…

Eğitim sonrası kurum yetkililerinden alınan bilgide, Bolu Grand Kartal Otel'de yaşanan yangın faciası sonrası gündeme gelen Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'ndeki yangın merdiveni ve diğer eksikliklerle ilgili gerekli adımların atılmaya başlandığı belirtildi.

Hesarek Kayak Merkezi'ndeki yangın merdiveni sorununun giderilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yazışmaların başlatıldığını belirten kurum yetkilileri, bölgedeki su sorununun çözümü için de gerekli temasların devam ettiğini aktardılar.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113204)
31 Ocak 2025 Cuma 02:45
Bu memleket hepimizin sorumluluk anlamında herkesin aynı duyarlılıkla olması gerekir. Kim olursa olsun kaçak yapı, işgal yol işgal etme, gibi durumlarda şikayet edin. Belediyeyi işini yapması için zorlamamız gerekir. Bu bir vatandaşlık görevidir biz memleketimize sahip çıkmazsak Kartalkaya gibi en ufak bir kıvılcım felaketimiz olur
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113203)
31 Ocak 2025 Cuma 02:40
Bingöl de itfaiyyede itfaiyyeci var mı bu gün öğrendim bir tane itfaiyye eri varmış diğer gerisi işçi statüsünde komik değil mi Selahattin Eyyubiahallesinde fırın bacasını şab kuyusundan yukarı çıkarıyor. Aynı belediye ruhsat veriyor sonra da yangın çıkınca nasıl oldu sorusunun cevabını arıyor. veya eş dost muhabbeti ile kaçak yapılıyor Belediyemiz ortalıkta olmuyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113202)
31 Ocak 2025 Cuma 02:33
İlk başta belediyeye bu eğitimi verin çunkü belediyenin itfaye aracı ile fırınların bacaları dikiliyor. Adeta itfaiye yangın nasıl çıkarılır tatbikat yapıyor. Örnek mi Selahaddin Eyyubi mahallesinin muhtarının fırını ve onu yapan müteahhit
21.07.2026
12:06
Fırat Havzası Projesi`yle Bingöl`e kırsal kalkınma desteği
Fırat Havzası Projesi'yle Bingöl'e kırsal kalkınma desteği
Bingöl dahil 6 ildeki 400 orman köyünde yaklaşık 40 bin haneye ulaşılması hedeflenen proje çerçevesinde başta kadınlar ve gençler olmak üzere kırsal alanda üretim yapan vatandaşlara yaklaşık 86 milyon avro tutarında hibe ve kredi desteği sağlanacak. Bingöl'ün 5 ilçesi projeden yararlanacak. İşte o ilçeler ve detayları…
21.07.2026
11:08
Bingöl`de araç uçuruma yuvarlandı: 1 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'de araç uçuruma yuvarlandı: 1 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde aracın uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.
21.07.2026
00:22
Terör soruşturmalarında yeni dönem! Tüm illerde özel bürolar kurulacak
Terör soruşturmalarında yeni dönem! Tüm illerde özel bürolar kurulacak
Adalet Bakanı Akın Gürlek'in talimatıyla, terör suçlarına ilişkin soruşturmaların daha etkin, koordineli ve uzmanlaşmış şekilde yürütülmesi amacıyla tüm il Cumhuriyet başsavcılıkları bünyesinde müstakil 'Terör Suçları Soruşturma Büroları' kurulmasına karar verildi.
21.07.2026
00:03
Suudi Arabistan`dan umre vizesinde yeni düzenleme
Suudi Arabistan'dan umre vizesinde yeni düzenleme
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, çok girişli umre vizesinin kullanım şartlarında değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle vize sahipleri, vizenin geçerlilik süresi boyunca ülkeye birden fazla kez giriş ve çıkış yapabilecek. Ancak toplam konaklama süresi 90 günle sınırlandırılacak.
20.07.2026
23:51
Cevdet Yılmaz:
Cevdet Yılmaz: 'Kıbrıs hiçbir zaman bir Rum adası olmayacaktır'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanında olmaya devam edeceğini belirterek, 'Kıbrıs hiçbir zaman bir Rum adası olmayacaktır' dedi.
20.07.2026
23:50
Çakan, Ağrı`daki görevine başladı
Çakan, Ağrı'daki görevine başladı
Bingöl İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinden Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Abdulhaluk Çakan, düzenlenen devir teslim töreniyle yeni görevine başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın