KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2025 Pazar
°C

Bingöl'de yangın söndürme eğitimleri başladı

Kamu kurumlarına yönelik yangın söndürme eğitimlerinin ilki, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personellerine yönelik gerçekleştirildi.

Bingöl`de yangın söndürme eğitimleri başladı
29 OCAK 2025 ÇARŞAMBA 14:51
3
1798
3
AA aa

Bolu Grand Kartal Otel'de, kahvaltı hazırlamak için mutfağa giden 4 kişilik ekibin, kızgın yağın tutuşmasının ardından alevlerin üzerine su atmasıyla çıktığı belirtilen ve 78 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan yangın faciası sonrası Bingöl'de kamu kurumları harekete geçti.

Yangın söndürme eğitimlerine başlanan kentte, ilk eğitim semineri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personellerine yönelik gerçekleştirildi.

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR ANLATILDI

Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince Veysel Belgin Genlik Merkezi Konferans Salonu'nda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personellerine verilen teorik eğitimlerde, yangın öncesi kurumsal açıdan alınması gereken önlemlere dikkat çekilirken, bireysel bilgilendirmeler de yapıldı.

Yangın sırasında nasıl davranılması ve mahsur kalınması durumunda nasıl hareket edilmesi gerektiği konularında önemli bilgiler aktarılan eğitim seminerinde, yangına müdahale yöntemlerine de dikkat çekildi. Seminerde, doğru bilinen bazı yanlış müdahale yöntemlerine de özellikle dikkat çekildi.

Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince verilen eğitimlerin, tüm kamu kurumlarında personellere yönelik devam edeceği öğrenildi.

HESAREK'E YANGIN MERDİVENİ…

Eğitim sonrası kurum yetkililerinden alınan bilgide, Bolu Grand Kartal Otel'de yaşanan yangın faciası sonrası gündeme gelen Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'ndeki yangın merdiveni ve diğer eksikliklerle ilgili gerekli adımların atılmaya başlandığı belirtildi.

Hesarek Kayak Merkezi'ndeki yangın merdiveni sorununun giderilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yazışmaların başlatıldığını belirten kurum yetkilileri, bölgedeki su sorununun çözümü için de gerekli temasların devam ettiğini aktardılar.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113204)
31 Ocak 2025 Cuma 02:45
Bu memleket hepimizin sorumluluk anlamında herkesin aynı duyarlılıkla olması gerekir. Kim olursa olsun kaçak yapı, işgal yol işgal etme, gibi durumlarda şikayet edin. Belediyeyi işini yapması için zorlamamız gerekir. Bu bir vatandaşlık görevidir biz memleketimize sahip çıkmazsak Kartalkaya gibi en ufak bir kıvılcım felaketimiz olur
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113203)
31 Ocak 2025 Cuma 02:40
Bingöl de itfaiyyede itfaiyyeci var mı bu gün öğrendim bir tane itfaiyye eri varmış diğer gerisi işçi statüsünde komik değil mi Selahattin Eyyubiahallesinde fırın bacasını şab kuyusundan yukarı çıkarıyor. Aynı belediye ruhsat veriyor sonra da yangın çıkınca nasıl oldu sorusunun cevabını arıyor. veya eş dost muhabbeti ile kaçak yapılıyor Belediyemiz ortalıkta olmuyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113202)
31 Ocak 2025 Cuma 02:33
İlk başta belediyeye bu eğitimi verin çunkü belediyenin itfaye aracı ile fırınların bacaları dikiliyor. Adeta itfaiye yangın nasıl çıkarılır tatbikat yapıyor. Örnek mi Selahaddin Eyyubi mahallesinin muhtarının fırını ve onu yapan müteahhit
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
04.07.2025
15:08
Bingöl`de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Bingöl'den Ankara'ya uyuşturucu taşıyan kamyonda 49 kilo 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
04.07.2025
15:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın