KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ağustos 2026 Salı
°C

Bingöl'de yangın söndürme eğitimleri başladı

Kamu kurumlarına yönelik yangın söndürme eğitimlerinin ilki, Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personellerine yönelik gerçekleştirildi.

Bingöl`de yangın söndürme eğitimleri başladı
29 OCAK 2025 ÇARŞAMBA 14:51
3
2394
3
AA aa

Bolu Grand Kartal Otel'de, kahvaltı hazırlamak için mutfağa giden 4 kişilik ekibin, kızgın yağın tutuşmasının ardından alevlerin üzerine su atmasıyla çıktığı belirtilen ve 78 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan yangın faciası sonrası Bingöl'de kamu kurumları harekete geçti.

Yangın söndürme eğitimlerine başlanan kentte, ilk eğitim semineri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personellerine yönelik gerçekleştirildi.

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR ANLATILDI

Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince Veysel Belgin Genlik Merkezi Konferans Salonu'nda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personellerine verilen teorik eğitimlerde, yangın öncesi kurumsal açıdan alınması gereken önlemlere dikkat çekilirken, bireysel bilgilendirmeler de yapıldı.

Yangın sırasında nasıl davranılması ve mahsur kalınması durumunda nasıl hareket edilmesi gerektiği konularında önemli bilgiler aktarılan eğitim seminerinde, yangına müdahale yöntemlerine de dikkat çekildi. Seminerde, doğru bilinen bazı yanlış müdahale yöntemlerine de özellikle dikkat çekildi.

Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince verilen eğitimlerin, tüm kamu kurumlarında personellere yönelik devam edeceği öğrenildi.

HESAREK'E YANGIN MERDİVENİ…

Eğitim sonrası kurum yetkililerinden alınan bilgide, Bolu Grand Kartal Otel'de yaşanan yangın faciası sonrası gündeme gelen Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'ndeki yangın merdiveni ve diğer eksikliklerle ilgili gerekli adımların atılmaya başlandığı belirtildi.

Hesarek Kayak Merkezi'ndeki yangın merdiveni sorununun giderilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yazışmaların başlatıldığını belirten kurum yetkilileri, bölgedeki su sorununun çözümü için de gerekli temasların devam ettiğini aktardılar.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113204)
31 Ocak 2025 Cuma 02:45
Bu memleket hepimizin sorumluluk anlamında herkesin aynı duyarlılıkla olması gerekir. Kim olursa olsun kaçak yapı, işgal yol işgal etme, gibi durumlarda şikayet edin. Belediyeyi işini yapması için zorlamamız gerekir. Bu bir vatandaşlık görevidir biz memleketimize sahip çıkmazsak Kartalkaya gibi en ufak bir kıvılcım felaketimiz olur
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113203)
31 Ocak 2025 Cuma 02:40
Bingöl de itfaiyyede itfaiyyeci var mı bu gün öğrendim bir tane itfaiyye eri varmış diğer gerisi işçi statüsünde komik değil mi Selahattin Eyyubiahallesinde fırın bacasını şab kuyusundan yukarı çıkarıyor. Aynı belediye ruhsat veriyor sonra da yangın çıkınca nasıl oldu sorusunun cevabını arıyor. veya eş dost muhabbeti ile kaçak yapılıyor Belediyemiz ortalıkta olmuyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113202)
31 Ocak 2025 Cuma 02:33
İlk başta belediyeye bu eğitimi verin çunkü belediyenin itfaye aracı ile fırınların bacaları dikiliyor. Adeta itfaiye yangın nasıl çıkarılır tatbikat yapıyor. Örnek mi Selahaddin Eyyubi mahallesinin muhtarının fırını ve onu yapan müteahhit
24.08.2026
03:45
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Bahçeli'nin seçim sistemi ve Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi çağrısının ardından AK Parti kulislerinde yeni düzenleme iddiaları gündeme geldi. Resmi ittifak sisteminin korunması, ancak ortak liste ve çatı parti gibi seçim iş birliklerinin zorlaştırılması üzerinde durulduğu öne sürüldü.
24.08.2026
03:43
Bingöl`de peş peşe iki acı:
Bingöl'de peş peşe iki acı: 'Daha kaç can gidecek?'
Genç'te Murat Nehri'nde Mehmet Hazar'ın, ertesi gün Çevrimpınar'da Ahmet Kişeçok'un yaşamını yitirmesi Bingöl'ü yasa boğdu. Art arda gelen ölümlerin ardından sosyal medyada 'Bingöl'de neden dalgıç ekibi yok?', 'Baraj sirenleri çalışıyor mu?' ve 'Daha kaç can kaybedilecek?' tepkileri yükseldi.
24.08.2026
03:42
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Motorinin ardından benzine de zam geldi. Benzinin litre fiyatı 2 lira 74 kuruş artarken, Bingöl'de benzin 74,08 TL, motorin ise 85,51 TL'den satılıyor.
24.08.2026
03:41
MHP`de delegelik krizi! Akça`dan sert tepki
MHP'de delegelik krizi! Akça'dan sert tepki
MHP Bingöl Merkez İlçe eski Başkanı Yusuf Akça, merkez ilçe delegeliğinin gerekçe gösterilmeden listeden çıkarıldığını belirterek karara tepki gösterdi. Akça, 'Bu karar üyelerin iradesine ve parti içi demokrasiye vurulmuş açık bir darbedir' dedi.
24.08.2026
03:40
Bingöl`de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bulgurluk köyünde çıkan örtü yangını, ekiplerin koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
24.08.2026
03:38
Bingöl`de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın