KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2025 Çarşamba
°C

Bingöl'deki aile hekimlerini sordu

Bingöl’deki aile hekimleri ile ilgili Meclis’e soru önergesi veren BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili Baluken: “Aile Hekimliği uygulaması ile ilgili halkımızda, özellikle kırsal bölgelerde büyük sorunlar yaşamaktadır” dedi.

Bingöl`deki aile hekimlerini sordu
04 NİSAN 2013 PERŞEMBE 03:27
0
1499
1
AA aa

Bingöl'deki aile hekimleri ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi sunan BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, önergesini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

Aile Hekimliği uygulamasının AK Parti'nin Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin bir uygulaması olarak hayata geçirildiğini hatırlatan Baluken, bu uygulama neticesinde, halkın sağlığa erişimi konusunda büyük sorunların ortaya çıkmakta olduğunu söyledi.

Baluken: “Aile Hekimliği uygulaması ile ilgili halkımız da özellikle kırsal bölgelerde büyük sorunlar yaşamaktadır. Bu kırsal bölgelerin başında Bingöl ili merkez ve ilçe köyleri gelmektedir. Bingöl ili merkez ve köylerindeki Aile Sağlık Merkezlerinde genel anlamda sağlık hizmeti ve hekim bulunmaması sorunların başında gelmektedir. Özellikle yılın belirli dönemlerinde hekim açığının artması köylerde görülen temel sağlık sorunlarının da çözüme kavuşturulmasının önüne geçmektedir” dedi.

Baluken, şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

*Bingöl ilimiz merkez ve ilçe köylerinde kaç tane Aile Sağlık Merkezi bulunmaktadır? Bu aile sağlık merkezlerindeki sağlık personeli sayısı kaçtır?

*Bingöl ili sınırları içerisinde bulunan Aile Sağlık Merkezlerinin teknik ve personel ihtiyaçlarına ilişkin bir çalışma yapılmış mıdır? Temel eksiklikler nelerdir?

*Bingöl ilimizde kaç köy ve mezrada Aile Sağlık Merkezi bulunmamaktadır?

*Bingöl ilimizde 2012 ve 2013 yılları içerisinde istifa eden veya görevlerine son verilen Aile Hekimi sayısı kaçtır? Bunların aylara göre dağılımı nedir?

*İlgili köylerde yıl içerisinde Aile Hekimliğinden istifa eden veya görevlerine son verilen Aile Hekimlerinin yerine atamalar gerçekleştirilmiş midir? Hangi Aile Sağlık Merkezine yeni atamalar ne kadar sürede yapılmıştır?

*Bingöl ilimizde hekim başına düşen kişi sayısı kaçtır? Bingöl ilimizdeki Hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinin toplam hasta kapasitesi kaçtır?

*Bingöl ilimizde son beş yıldır çeşitli nedenlerden ötürü çevre illerdeki ileri sağlık merkezlerine sevk edilen hasta sayısı kaçtır? Bu sevklerin gerçekleşmemesi için Bingöl ilimizde uygulamaya koymak üzere sağlık projeleriniz var mıdır? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
BEN BENİ (@Misafir_12950)
04 Nisan 2013 Perşembe 11:31
E ABARTIN ARTIK YA, küçük çocuklar bile bu kadar soru sormuyor... idris beyin çocukluğuna inmek lazım...
01.07.2025
14:59
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, 81 ildeki müdürlüklere 'acil' ibareli bir yazı gönderdi. Şap hastalığında yaşanan artış nedeniyle, ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatı verildi.
01.07.2025
13:10
Bingöl Basın Konseyi`nden karikatür tepkisi!
Bingöl Basın Konseyi'nden karikatür tepkisi!
Açıklamada; 'İnançlara hakaret eden, toplumsal barışı zedeleyen ve vicdanları yaralayan bu tarz yayınları en güçlü şekilde kınıyor, hem hukuki hem ahlaki sorumluluğun takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz' vurgusunun altı çizildi.
01.07.2025
11:28
Bingöl`de aranan suç makinesi yakalandı
Bingöl'de aranan suç makinesi yakalandı
Polislerin şok baskınıyla çembere alınan şahıs kıskıvrak yalandı. Şahıs, işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
01.07.2025
11:18
Türkiye yanarken Bingöl`de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye yanarken Bingöl'de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye'nin birçok ili sıcaktan kavrulurken 1940 rakımlı Karlıova'da kış yeniden geldi. Soğuklar nedeniyle ilçedeki kahvehaneler sobaları tekrar kurup yakmaya başladı.
01.07.2025
11:08
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de silah kaçakçılığı yaptığı belirlenen 2 kişi yakalandı.
01.07.2025
11:02
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 5 bin 990 kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın