KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Şubat 2026 Pazar
°C

Bingöl'deki depremzedeler için yardım çağrısı

İhtiyaç listesini paylaşan Bingöl Belediyesi, bir de önemli uyarıda bulundu; 'İlimizde misafir ettiğimiz depremzede kardeşlerimiz için sizleri arayıp 'yardım topluyoruz' diyen şahıslara itibar etmeyiniz.'

Bingöl`deki depremzedeler için yardım çağrısı
11 ŞUBAT 2023 CUMARTESİ 20:14
3
1947
1
AA aa

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmaları aralıksız ve yoğun şekilde devam ederken, depremzedeler için nakdi ve ayni yardım kampanyaları da bir seferberlik ruhuyla sürüyor.

Bu kapsamda depremin ilk gününden itibaren kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, iş dünyası ve halkın desteğiyle depremzedeler için toplanan yardımlar, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası koordinesinde deprem bölgelerine sevk ediliyor.

836 DEPREMZEDE BİNGÖL'E GETİRİLDİ

Afet bölgesine gönderilen çok sayıda yardım tırı ile depremzedelerin günlük ihtiyaçları karşılanırken, bölgedeki çok sayıda kişi de çevre illere naklediliyor. Bu çerçevede bugün itibariyle 836 depremzedenin Bingöl'de misafir edildiği belirtildi.

Gıda ve giyim malzemesi stoklarının tükenmesi üzerine sosyal medya üzerinden çağrıda bulunan Bingöl Belediyesi, hayırseverlerin belirtilen ürünlerin tedariki için uyarlı olmaya çağırdı.

Desteklerin Bingöl Belediyesi Hizmet Binasındaki noktaya ulaştırılmasını isteyen Belediye, bir de uyarıda bulundu; “İlimizde misafir ettiğimiz depremzede kardeşlerimiz için sizleri arayıp “yardım topluyoruz” diyen şahıslara itibar etmeyiniz. Şüpheli durumlar karşısında 155'i arayıp ihbarda bulununuz.”

İHTİYAÇ LİSTESİ;

  • Gıda (peynir, zeytin, süt, çay, şeker, kuru gıda vb.)

  • Kışlık giyim

  • Uyuma seti (yorgan, yastık battaniye vb.)

  • Çocuk malzemesi (mama, bez, krem, biberon vb)

  • Hijyen malzemesi (sabun, şampuan havlu vb.)

  • Hazır gıda (bisküvi, konserve, protein ve lif değeri yüksek ürünler vb)

  • İç çamaşırı (Yetiştin bay-bayan-çocuk)

  •  Hasta bezi

  • Çorap, eldiven vb.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98118)
11 Şubat 2023 Cumartesi 23:36
Yahu arkadaş misafir ettiğiniz kardeşlerimizin ihtiyacını neden belediye karşılamıyor. Belediye ne iş yapar bu kadarmı aciz. Vatandaş zaten canla başla çalışip deprem bölgesine malzeme gönderiyor
07.02.2026
21:54
Zikte SÜRKAP`tan 5. Yıl Buluşması
Zikte SÜRKAP'tan 5. Yıl Buluşması
Birlik ve dayanışma mesajlarının verildiği programda eğitim çalışmaları kapsamında hayata geçirilen 'Murat Etüt Merkezi'ne dikkat çeken Platform Başkanı Mehmet Atalay, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin eğitim olduğunu vurguladı ve bu anlayışla hayata geçirilen Murat Etüt Merkezi'nin kendileri için en anlamlı çalışmaların başında geldiğini söyledi.
07.02.2026
21:39
Bingöl`de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince göçmen kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 12 düzensiz göçmen yakalandı.
07.02.2026
21:30
Öztürk;
Öztürk; 'Bingöl halkı artık bu hastalıklar için başka illere gitmeyecek'
Bingöl Devlet Hastanesi'nde göreve başlayan Hematoloji Uzmanı Dr. Osman Can Öztürk, hasta kabulüne başlayan hematoloji kliniğiyle birlikte kemik iliği ve kan hastalıklarının tanı, tedavi ve düzenli takibinin artık Bingöl'de yapılabileceğini belirterek, yeni hizmetin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ve hastaların çevre illere gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.
07.02.2026
21:12
Adaklı`da eğitim çalışmaları ele alındı
Adaklı'da eğitim çalışmaları ele alındı
Eğitime Destek Koordinasyon Toplantısı, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Abdulkadir Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi.
07.02.2026
21:05
Bingöl`de Faciadan Dönüldü! 1 yaralı
Bingöl'de Faciadan Dönüldü! 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesine doğalgaz sevkiyatı yapan tırın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı.
07.02.2026
19:35
YEM-SÜT A.Ş. arsa ihalesi yeniden gündemde!
YEM-SÜT A.Ş. arsa ihalesi yeniden gündemde!
DEM Parti İl Genel Meclis Gurubu'nca Bingöl İl Genel Meclisi'ne sunulan soru önergesinde, İl Özel İdaresi hissesi bulunan YEM-SÜT A.Ş.'ye ait arsa satış ihalesinin ardından yaşanan süreç ve kamu zararı ihtimali gündeme taşındı. Önergede, ihalenin onaylanıp onaylanmadığından tahsilat sürecine kadar birçok başlıkta açıklama talep edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın