İhtiyaç listesini paylaşan Bingöl Belediyesi, bir de önemli uyarıda bulundu; 'İlimizde misafir ettiğimiz depremzede kardeşlerimiz için sizleri arayıp 'yardım topluyoruz' diyen şahıslara itibar etmeyiniz.'
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmaları aralıksız ve yoğun şekilde devam ederken, depremzedeler için nakdi ve ayni yardım kampanyaları da bir seferberlik ruhuyla sürüyor.
Bu kapsamda depremin ilk gününden itibaren kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, iş dünyası ve halkın desteğiyle depremzedeler için toplanan yardımlar, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası koordinesinde deprem bölgelerine sevk ediliyor.
836 DEPREMZEDE BİNGÖL'E GETİRİLDİ
Afet bölgesine gönderilen çok sayıda yardım tırı ile depremzedelerin günlük ihtiyaçları karşılanırken, bölgedeki çok sayıda kişi de çevre illere naklediliyor. Bu çerçevede bugün itibariyle 836 depremzedenin Bingöl'de misafir edildiği belirtildi.
Gıda ve giyim malzemesi stoklarının tükenmesi üzerine sosyal medya üzerinden çağrıda bulunan Bingöl Belediyesi, hayırseverlerin belirtilen ürünlerin tedariki için uyarlı olmaya çağırdı.
Desteklerin Bingöl Belediyesi Hizmet Binasındaki noktaya ulaştırılmasını isteyen Belediye, bir de uyarıda bulundu; “İlimizde misafir ettiğimiz depremzede kardeşlerimiz için sizleri arayıp “yardım topluyoruz” diyen şahıslara itibar etmeyiniz. Şüpheli durumlar karşısında 155'i arayıp ihbarda bulununuz.”
İHTİYAÇ LİSTESİ;
Gıda (peynir, zeytin, süt, çay, şeker, kuru gıda vb.)
Kışlık giyim
Uyuma seti (yorgan, yastık battaniye vb.)
Çocuk malzemesi (mama, bez, krem, biberon vb)
Hijyen malzemesi (sabun, şampuan havlu vb.)
Hazır gıda (bisküvi, konserve, protein ve lif değeri yüksek ürünler vb)
Yahu arkadaş misafir ettiğiniz kardeşlerimizin ihtiyacını neden belediye karşılamıyor. Belediye ne iş yapar bu kadarmı aciz. Vatandaş zaten canla başla çalışip deprem bölgesine malzeme gönderiyor
Bingöl'de ticari taksi tepkisi: 'Hiç mi denetleyen yok?'
Bingöl'de bazı ticari taksilerin aşırı hız, hatalı sollama ve yıpranmış araçlarla trafiğe çıkması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bingöl Online'a ulaşan bir vatandaş, bindiği takside emniyet kemeri tokasının bulunmadığını belirterek yetkililere denetim çağrısı yaptı.
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, TÜGVA Bingöl Erkek Öğrenci Yurdu'nda gençlerle bir araya gelerek siyasette gençlerin rolü, liderlik ve topluma hizmet konularında değerlendirmelerde bulundu. Seven, 'Gelecekle ilgili beklentilerimiz ve hayallerimiz varsa bunları gerçekleştirecek olan siz değerli gençlerimizsiniz' dedi.
21.10.2026
12:27
'Benim Gözümden Bingöl' temalı fotoğraf yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde 'Benim Gözümden Bingöl' temalı 2. Geleneksel Fotoğraf Yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlayacak, 3 Kasım 2026'da sona erecek. Yarışma, yalnızca uluslararası öğrencilerin katılımına açık olacak.
21.10.2026
12:11
Bingöl'de 43,9 milyar TL'lik yatırım: Projelerin yüzde 47'si gerçekleşti
Bingöl'de yürütülen 289 yatırım projesinin 57'si tamamlandı, 198'i devam ediyor. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında hastane, havalimanı ve karayolu yatırımlarının son durumu da değerlendirildi.
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın