İhtiyaç listesini paylaşan Bingöl Belediyesi, bir de önemli uyarıda bulundu; 'İlimizde misafir ettiğimiz depremzede kardeşlerimiz için sizleri arayıp 'yardım topluyoruz' diyen şahıslara itibar etmeyiniz.'
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmaları aralıksız ve yoğun şekilde devam ederken, depremzedeler için nakdi ve ayni yardım kampanyaları da bir seferberlik ruhuyla sürüyor.
Bu kapsamda depremin ilk gününden itibaren kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, iş dünyası ve halkın desteğiyle depremzedeler için toplanan yardımlar, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası koordinesinde deprem bölgelerine sevk ediliyor.
836 DEPREMZEDE BİNGÖL'E GETİRİLDİ
Afet bölgesine gönderilen çok sayıda yardım tırı ile depremzedelerin günlük ihtiyaçları karşılanırken, bölgedeki çok sayıda kişi de çevre illere naklediliyor. Bu çerçevede bugün itibariyle 836 depremzedenin Bingöl'de misafir edildiği belirtildi.
Gıda ve giyim malzemesi stoklarının tükenmesi üzerine sosyal medya üzerinden çağrıda bulunan Bingöl Belediyesi, hayırseverlerin belirtilen ürünlerin tedariki için uyarlı olmaya çağırdı.
Desteklerin Bingöl Belediyesi Hizmet Binasındaki noktaya ulaştırılmasını isteyen Belediye, bir de uyarıda bulundu; “İlimizde misafir ettiğimiz depremzede kardeşlerimiz için sizleri arayıp “yardım topluyoruz” diyen şahıslara itibar etmeyiniz. Şüpheli durumlar karşısında 155'i arayıp ihbarda bulununuz.”
İHTİYAÇ LİSTESİ;
Gıda (peynir, zeytin, süt, çay, şeker, kuru gıda vb.)
Kışlık giyim
Uyuma seti (yorgan, yastık battaniye vb.)
Çocuk malzemesi (mama, bez, krem, biberon vb)
Hijyen malzemesi (sabun, şampuan havlu vb.)
Hazır gıda (bisküvi, konserve, protein ve lif değeri yüksek ürünler vb)
Yahu arkadaş misafir ettiğiniz kardeşlerimizin ihtiyacını neden belediye karşılamıyor. Belediye ne iş yapar bu kadarmı aciz. Vatandaş zaten canla başla çalışip deprem bölgesine malzeme gönderiyor
Bingöl'de toplu taşımaya zam! Son 2 Yılda Dördüncü Tarife Artışı
Temmuz 2024'ten bu yana dört kez zam alan şehir içi minibüs ücretleri yeniden artırıldı. Bugünden itibaren tam bilet 28 TL'ye, öğrenci bileti ise 21 TL'ye yükseldi.
11.06.2026
17:24
Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak
Zikte Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikte SÜRKAP) Başkanı Mehmet Atalay, aile bağlarını güçlendirmeyi amaçlarken eğitim, kültür, sanat ve sosyal projelerle toplumun tamamına katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi. Atalay, 'Soyut söylemlerle değil, somut adımlarla ilerlemek istiyoruz' dedi.
11.06.2026
13:14
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde serinlemek için gölete giren 13 yaşındaki Metin Çağlayan'dan haber alınamayınca ailesi arkadaşlarına ulaştı. Korktukları için saatlerce sessiz kalan çocukların itirafı üzerine başlatılan arama çalışmalarında Metin'in cansız bedenine ulaşıldı.
10.06.2026
22:05
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın