KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Bingöl'deki eğitim çalışmalarını incelediler

Bingöl’de öğrencilere sağlanan eğitim olanakları ve diğer faaliyetlerle ilgili bilgiler alan Sloven öğretmen ve idareciler, Bingöl’deki öğrencileri İngilizce iletişime açık ve dost canlısı bulduklarını ifade ettiler.

Bingöl`deki eğitim çalışmalarını incelediler
20 EYLÜL 2012 PERŞEMBE 00:23
0
1569
0
AA aa

Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Slovenya'nın Novo Mesto Milli Eğitim Kurumuyla ortaklaşa yürüttüğü “Fonksiyonel Okuryazarlık / Functional Literacy” başlıklı Comenius REGIO/ Bölgesel Ortaklık Projesi kapsamında Slovenya'dan 12 kişilik bir heyet, 17 Eylül 2012 tarihinde Bingöl'e geldi.

17-20 Eylül 2012 tarihleri arasında Bingöl'de çeşitli temaslarda ve okul ziyaretlerinde bulunan Sloven heyetin, ilk ziyaretini 18 Eylül Pazartesi günü İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı'ya yaptı.

Eğitim sistemi ile ildeki eğitim ve okullaşma durumuyla ilgili bilgi alan Sloven heyete İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı Türk bayrağı hediye etti.

Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek'in de kabul ettiği heyet, burada da Bingöl'de öğrencilere sağlanan eğitim olanakları hakkında bilgi aldı.

Temaslarına Belediye Başkan Vekili Ahmet Gündoğdu'yu ziyaret ederek devam eden heyete proje ortağı kurum Bingöl Belediyesi, Bingöl'ü tanıtan doküman ve hediyeler sundu.

Sloven heyet onuruna Bingöl Valiliği'nce Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek ve Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı'nın katıldığı bir öğlen yemeği düzenledi.

18 Eylül Salı günü öğleden sonra proje ortağı okullardan TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi'ne ziyarette bulunan heyet, okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileriyle sohbet ettiler ve okulu dolaşıp bilgi aldılar. Aynı gün Bingöl Belediyesi, Sloven heyeti akşam yemeğinde ağırladı.

60.Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesini ziyaret eden heyete Türk baklavası ikram edildi. Okulların çok donanımlı olduğu belirten Sloven öğretmen ve idareciler, öğrencilerin İngilizce iletişime açık ve dost canlısı bulduklarını belirttiler.

Valilik toplantı salonunda Milli Eğitim Müdürünün de katılıyla Fonksiyonel Okuryazarlık Comenius Regio Projesi tanıtım toplantısı düzenlendi. İki ülke proje koordinatörleri Susanne Volcansék ve Gülten Butakın'ın proje hakkında bilgilendirme yaptığı toplantıda tüm ortak okullar kendilerini tanıttılar.

Toplantı sonunda Türkiye'ye gelen Sloven heyete katılım belgeleri verildi. Valilik koordinasyon Merkezini ziyaret eden heyete burada da Bingöl hakkında bilgi ve doküman verildi. Temaslarını diğer proje ortağı okullar olan Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu ve Zübeyde Hanım Anaokulunu ziyaret ederek tamamlayacak olan Sloven heyetin Cuma günü Bingöl'den ayrılacağı belirtildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın