KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2025 Perşembe
°C

Bingöl'deki eğitim çalışmalarını incelediler

Bingöl’de öğrencilere sağlanan eğitim olanakları ve diğer faaliyetlerle ilgili bilgiler alan Sloven öğretmen ve idareciler, Bingöl’deki öğrencileri İngilizce iletişime açık ve dost canlısı bulduklarını ifade ettiler.

Bingöl`deki eğitim çalışmalarını incelediler
20 EYLÜL 2012 PERŞEMBE 00:23
0
1487
0
AA aa

Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Slovenya'nın Novo Mesto Milli Eğitim Kurumuyla ortaklaşa yürüttüğü “Fonksiyonel Okuryazarlık / Functional Literacy” başlıklı Comenius REGIO/ Bölgesel Ortaklık Projesi kapsamında Slovenya'dan 12 kişilik bir heyet, 17 Eylül 2012 tarihinde Bingöl'e geldi.

17-20 Eylül 2012 tarihleri arasında Bingöl'de çeşitli temaslarda ve okul ziyaretlerinde bulunan Sloven heyetin, ilk ziyaretini 18 Eylül Pazartesi günü İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı'ya yaptı.

Eğitim sistemi ile ildeki eğitim ve okullaşma durumuyla ilgili bilgi alan Sloven heyete İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı Türk bayrağı hediye etti.

Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek'in de kabul ettiği heyet, burada da Bingöl'de öğrencilere sağlanan eğitim olanakları hakkında bilgi aldı.

Temaslarına Belediye Başkan Vekili Ahmet Gündoğdu'yu ziyaret ederek devam eden heyete proje ortağı kurum Bingöl Belediyesi, Bingöl'ü tanıtan doküman ve hediyeler sundu.

Sloven heyet onuruna Bingöl Valiliği'nce Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek ve Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı'nın katıldığı bir öğlen yemeği düzenledi.

18 Eylül Salı günü öğleden sonra proje ortağı okullardan TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi'ne ziyarette bulunan heyet, okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileriyle sohbet ettiler ve okulu dolaşıp bilgi aldılar. Aynı gün Bingöl Belediyesi, Sloven heyeti akşam yemeğinde ağırladı.

60.Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesini ziyaret eden heyete Türk baklavası ikram edildi. Okulların çok donanımlı olduğu belirten Sloven öğretmen ve idareciler, öğrencilerin İngilizce iletişime açık ve dost canlısı bulduklarını belirttiler.

Valilik toplantı salonunda Milli Eğitim Müdürünün de katılıyla Fonksiyonel Okuryazarlık Comenius Regio Projesi tanıtım toplantısı düzenlendi. İki ülke proje koordinatörleri Susanne Volcansék ve Gülten Butakın'ın proje hakkında bilgilendirme yaptığı toplantıda tüm ortak okullar kendilerini tanıttılar.

Toplantı sonunda Türkiye'ye gelen Sloven heyete katılım belgeleri verildi. Valilik koordinasyon Merkezini ziyaret eden heyete burada da Bingöl hakkında bilgi ve doküman verildi. Temaslarını diğer proje ortağı okullar olan Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu ve Zübeyde Hanım Anaokulunu ziyaret ederek tamamlayacak olan Sloven heyetin Cuma günü Bingöl'den ayrılacağı belirtildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2025
00:11
Ormangören`den esnaf için yapılandırma çağrısı
Ormangören'den esnaf için yapılandırma çağrısı
Bingöl'de esnafların yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, ekonomik zorluklar nedeniyle ayakta kalmakta zorlanan esnafın desteklenmesi gerektiğini belirtti. Ormangören, 'Esnafın nefes alamadığı bir ekonomide üretim de istihdam da zayıflar. SGK ve vergi borçları makul taksitlerle yeniden yapılandırılmalı' dedi.
22.10.2025
23:33
Bingöl Dostlar Çay Evi`nden SMA`lı Efrayim İçin Anlamlı Destek
Bingöl Dostlar Çay Evi'nden SMA'lı Efrayim İçin Anlamlı Destek
'Bu sadece bir anne babanın evladı değil, tüm Bingöl'ün evladı' diyen Bulut ve Çığ; 'Biz bir günlük kazancımızı verdik; eğer her esnaf elini uzatırsa, Efrayim kısa sürede tedaviye kavuşabilir. Bingöl esnafı olarak birlik olalım, bu evdeki ışığı birlikte yakalım' diyerek çağrılarını dile getirdiler.
22.10.2025
20:35
Bingöl Ulu Camii tuvaletleri yenileniyor! Ücretsiz olacak
Bingöl Ulu Camii tuvaletleri yenileniyor! Ücretsiz olacak
Bingöl Belediyesi, Merkez Ulu Cami tuvalet ve abdesthane bölümünü devralarak yenileme çalışmalarına başladı. Alana daha önce bulunmayan bayan ve engelli WC'ler ile modern ve erişilebilir bir yapıya kavuşturulacak. Tüm vatandaşlar bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanacak.
22.10.2025
20:30
Karlıova`da Doğalgaz Mağduriyeti Meclis Gündeminde
Karlıova'da Doğalgaz Mağduriyeti Meclis Gündeminde
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Karlıova'daki doğalgaz sorununu iki ayrı soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı.
22.10.2025
19:41
Aile Yılında Şiddete Karşı Tek Ses: ŞÖNİM 1100 Kişiye Ulaştı
Aile Yılında Şiddete Karşı Tek Ses: ŞÖNİM 1100 Kişiye Ulaştı
Bingöl ŞÖNİM, 2025 yılı boyunca toplumun farklı kesimlerinden 1100 kişiye ulaşarak kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturdu. Dönmez: 'Bizim amacımız, iletişimi güçlendirmek, anlayışı derinleştirmek ve şiddetin hiçbir türüne sessiz kalmamaktır.'
22.10.2025
19:26
Bingöl`de Öğrencilere Kitap, Kırtasiye ve Giyim Hediyesi
Bingöl'de Öğrencilere Kitap, Kırtasiye ve Giyim Hediyesi
Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası, Bingöl'ün Karlıova ve Adaklı ilçelerinde öğrenim gören öğrencilere kitap, kırtasiye ve giyim desteğinde bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın