KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2026 Pazar
°C

Bingöl'deki suikast tbmm'de

Bingöl’de Emniyet Müdürü ve beraberindekilere yönelik düzenlenen silahlı saldırı, TBMM kurulunda görüşüldü. Baluken, karanlık güçlerin Bingöl’de devreye girdiğini; MHP’li Türkoğlu ise terör örgütünün irdelenmesi gerektiğini söyledi.

Bingöl`deki suikast tbmm`de
24 EKİM 2014 CUMA 05:32
0
2044
0
AA aa

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, HDP'nin, Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e yönelik suikastla ilgili araştırma önergesinin görüşülmesine ilişkin grup önerisi ele alındı.

Partisinin önerisi üzerine konuşan Grup Başkanvekili İdris Baluken, bir takım karanlık güçlerin, özellikle Bingöl'de karanlık tezgâhlar devreye sokmak istediğini iddia etti.

Ürker'e yönelik suikastın ardından 4 kişinin yargısız infaz edildiğini anlatan Baluken, söz konusu dört kişiyle, suikast arasında bir bağlantı olmadığını, bunun belgelenemediğini iddia etti.

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, esnaf ziyareti yapan bir Emniyet Müdürü'ne bu kadar yakından saldırı düzenleyen terör örgütünün bu hale nasıl geldiğinin irdelenmesi gerektiğine dikkati çekti. Ciddi bir dağılma sürecine giren terör örgütü PKK'nın, AK Parti iktidarı ile birlikte yeniden toparlandığını ileri süren Türkoğlu, PKK'nın bir otorite haline geldiğini iddia etti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kobani bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilere değindi. Sokağın bu hale gelmesinden hükümetin sorumlu olduğunu savunan Tanrıkulu: “Kobani hepimizin ortak vicdanı olmalıdır ama Adalet ve Kalkınma Partisi'nin vicdanı olamamıştır” dedi.

Bingöl'deki suikastın ayrıntılarının araştırılması gerektiğini belirten Tanrıkulu, olayla ligili gizlilik kararı alınmasını da eleştirdi.

AK Parti Sinop Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy, Kobani bahanesiyle düzenlenen gösterilerde binlerce bina ve aracın tahrip edildiğini, masum insanlara saldırı düzenlendiğini anımsatarak: “Siz bunları kınamak yerine hala 'hükümet suçlu' derseniz bir yere varamayız. Sadece Kobani değil Musul da, Kerkük de, Halep de bizim ortak vicdanımız. İnsanların değerli olmaları için Kürt olmaları gerekmiyor. Kürdün değerli olması için PKK'lı olması gerekmiyor. İnsan olması yeterli. İnsanları gece sokağa döküyorsunuz sonra ölümlerden siz sorumlu olmuyorsunuz. Neden maskeli, entarili erkeklik taslayanları kınamıyorsunuz?” diye konuştu.

Bunun üzerine söz alan İdris Baluken ise halkı sokağa çağırırken şiddet çağrısı yapmadıklarını belirterek: “Halkımızı sokağa çağırdık. Bu, HDP'nin yaptığı en onurlu çağrıdır. Bugün olsa yine aynısını yaparız. Biz sokağı kullanan partiyiz. Sokağı kullanmak bir siyasi partinin en demokratik hakkıdır” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın