KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2025 Pazar
°C

Bingöl'den 400 tabut gönderildi

Bingöl Belediyesi ve Sanayi Sitesi esnafı iş birliğiyle hazırlanan 400 adet tabut, deprem bölgelerine gönderildi. Başkan Arıkan: 'Gerek malzeme alımında gerekse işçilikte büyük bir fedakârlık gösteren esnafımıza şükranlarımı sunuyorum.'

Bingöl`den 400 tabut gönderildi
11 ŞUBAT 2023 CUMARTESİ 17:33
3
1112
1
AA aa

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, birçok yerleşim birimini adeta dümdüz etti. 10 ilin etkilendiği depremlerde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, birçok müzice kurtuluş da yaşanıyor.

ERDOĞAN, CAN KAYBINI AÇIKLADI

Bugün öğleden sonra kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, son durumu paylaştı.

Erdoğan: “Kahramanmaraş merkezli depremlerde 21 bin 848 kişi hayatını kaybetti, 80 bin 104 kişi yaralandı. Yaraları en hızlı şekilde saracağız. Depremde evleri yıkılan vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını ya kendi şehirlerinde ya diğer vilayetlerde gideriyoruz. Sadece MEB'e bağlı okullarımızda yurtlarımızda uygulama otellerinde 460 vatandaşımız barınıyor. Geçici barınma merkezlerinde 1 milyon 100 kişi var.5 bin-2000 lira arasında değişen kira destek programı oluşturduk. Vatandaşlarımızın acil ihtiyaçları için hane başı 15 bin lira ödemede bulunacağız. Gereken neyse yapıyoruz. Sizden bir yıl süre istiyorum inşaları yapacağız.”

BİNGÖL'DEN 400 TABUT GÖNDERİLDİ

Her geçen saat artan ölü sayısına bağlı olarak ihtiyaç duyulan kefen ve tabut nedeniyle harekete geren Bingöl Belediyesi, ilk olarak cenaze nakil araçlarını deprem bölgelerine yolladı.

Cenaze nakillerinin daha hızlı ve doğru yapılabilmesi için 400 adet tabut yaptıran Bingöl Belediyesi, sanayi esnafının da desteğiyle kısa sürede üretilen tabutları tırlarla deprem bölgelerine sevk etmeye başladı.

Büyük acının yaralarını sarmak için herkesin elinden geleni yaptığını söyleyen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan: “Zor bir süreçten geçiyoruz. Binlerce insanımızı kaybettik, binlercesi de henüz enkaz altında ama umudumuzu yitirmedik, inşallah birçok kardeşimiz hayata tutunarak enkazdan kurtarılacaktır. Arama kurtarma ekiplerimiz büyük fedakârlıkla çalışıyor. Bizler de burada ayni yardımların koordinesini ve sevkini gerçekleştiriyoruz. Önemli bir ihtiyaç olan tabut yapımını da gerçekleştirdik. Sanayi esnafımız da sağ olsun gerekli hassasiyeti gösterdi. Gerek malzeme alımında gerekse işçilikte büyük bir fedakârlık gösteren esnafımıza şükranlarımı sunuyorum. Allah herkesten razı olsun. Ölmüşlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa, geride kalanlara sabır diliyorum”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98108)
11 Şubat 2023 Cumartesi 22:11
Tabut haberinde umudumuzu kaybetmeyelim demek çok manalı olmuş. Allah aşkına herşeyin de haberini yapmayın. Tabutun haberi yapılmaz. Yanlış düşünüyorsam, düşüncemin yine de arkasındayım.
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
04.07.2025
15:08
Bingöl`de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Bingöl'den Ankara'ya uyuşturucu taşıyan kamyonda 49 kilo 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
04.07.2025
15:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın