KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Haziran 2025 Salı
°C

Bingöl'den 526 hacı adayı kutsal topraklara gidecek

Diyanet'in 1. kafilesi 7 Aralık'ta, 2. kafilesi 11 Aralıkta, özel şirket tarafından götürülecek olanlar ise 30 Kasım'da kutsal topraklara gitmek üzere Bingöl'den hareket edecek.

Bingöl`den 526 hacı adayı kutsal topraklara gidecek
15 KASIM 2006 ÇARŞAMBA 10:11
0
986
0
AA aa
Edinilen bilgiye göre, Bingöl'de bu yıl 526 Hacı Adayı, Hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek. Bunların 328' Diyanet, 198'i de özel şirketi tarafından götürülecek. Diyanet'in 1. kafilesi 7 Aralık'ta, 2. kafilesi 11 Aralıkta, özel şirket tarafından götürülecek olanlar ise 30 Kasım'da kutsal topraklara gitmek üzere Bingöl'den hareket edecek.
Geçen yıl yedekte kalanların sayısının fazla olmasından dolayı bu yıl kayıt alınmadığını belirten İl Müftülüğü yetkilileri, geçen yıl kayıt yaptırıp ta sırası gelmeyen 116 kişinin de gelecek yıl Hac'ca gideceğini ifade etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla Hac'ca gidecek 328 kişinin 2 kafile halinde yola koyulacağını kaydeden Müftülük yetkilileri; “1. kafile 7 Aralık'ta, 2. kafile 11 Aralıkta, özel şirket tarafından götürülecek olanlar da 30 Kasım'da Bingöl'den hareket edecek” dediler.
Hacı adaylarının tamamına 5 günlük eğitim verildiğini aktaran Müftülük yetkilileri, gerekli, aşıların yapıldığını da belirtti.
Diyanet aracılığıyla gidecek olan hacı adaylarına Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Kur'an-ı Kerim meali, 2 cilt ilmihal edildiğine dikkat çeken müftülük yetkilileri, çanta ve elbiselik kumaş ihtiyaçlarının da karşılandığını vurguladı.
Bu yıl ki hac işlemlerinin tamamlandığını, yeni kayıt alınmayacağının altını çizen müftülük yetkilileri, halkı uyarmayı da ihmal etmedi. Yetkililer; “Hac kayıtları sona ermiştir. Halkımızın bu konuda duyarlı olması ve Hac'ca götürüleceği vaatlerine kanmamasını istiyoruz. Kayıt alınmayacak. Olası gelişmeler, basın ve camilerde duyuru olarak halkımıza iletilecektir” diye konuştular.

bingöl kent haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.06.2025
21:46
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
İhbar üzerine bölgeye giden itfaiye ekipleri, yılanı yakalayarak etkisiz hale getirdi.
23.06.2025
19:18
Bingöl`de yazla birlikte kâbus da başladı!
Bingöl'de yazla birlikte kâbus da başladı!
Gece yarısı motosikletleri bağırtanlar, son ses müzikle sokakları kolaçan edenler, yakınları evleniyor diye şehri ayağa kaldıranlar ve dahası…! Herkes rahatsız, herkes müdahale edilmesini bekliyorum ama ilgililer sessiz!
23.06.2025
18:15
Bingöl`de bir ‘Garip` isyan!
Bingöl'de bir 'Garip' isyan! 'Neden kimse ilgilenmiyor?'
Hava sıcaklıkları artınca köylünün isyanı da büyüdü. Sinek istilasına uğrayan köyde halk, çağrılarına sessiz kalınmasına tepki gösterdi: 'Sulama kanalları temizlenmiyor, ilaçlama yapılmıyor! Serzenişimize karşılık da verilmiyor!'
23.06.2025
17:18
Bingöl Elâzığ yolunda kaza! 2 yaralı
Bingöl Elâzığ yolunda kaza! 2 yaralı
Bingöl Elâzığ karayolunda taksi ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
23.06.2025
16:59
Hutbelerden ‘barış çağrısı` istediler
Hutbelerden 'barış çağrısı' istediler
DEM Parti heyeti Bingöl İl Müftülüğünü ziyaret etti. Ziyarette 'Dinin vereceği mesaj, barıştan başka bir şey olamaz' İl Eş Başkanı Ormangören, sohbetlerde, vaazlarda, hutbelerde barış vurgusu yapılması çağrısında bulundu ve ekledi; 'İslam'ın temel mesajı olan barışın bu sürecin ruhuna uygun şekilde toplumla buluşturulması, yaşamsal bir öneme sahiptir.'
23.06.2025
12:25
Bingöl`de 2025 Yılı Sulama Sezonu Başladı
Bingöl'de 2025 Yılı Sulama Sezonu Başladı
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Bingöl'de toplam 182 Bin 180 dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2025 yılı birim fiyatlarıyla ülke ekonomisine yaklaşık 3 milyar lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın