KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Şubat 2026 Salı
°C

Bingöl'den ağaç ihracatı

İlimizden bu yıl ağırlıklı olarak mobilya ve benzeri eşyalarda kullanılacak olan ağaç türlerinin ihraç edildiği kaydedildi.

Bingöl`den ağaç ihracatı
12 EYLÜL 2008 CUMA 13:04
0
1359
0
AA aa
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Genel Sekreterliği'nin açıkladığı istatistiklere göre bölgeden yapılan ihracat geçen yıla göre büyük artış gösterdi. DAİB verilerine göre geçtiğimiz yıl Ağustos ayında 207 milyon 209 bin 917 dolar olan bölge ihracatı, 2008 yılı Ağustos ayında 333 milyon 657 bin 493 dolara yükseldi. Bölgede yaşanan ihracata Bingöl'ün ağaç sektöründe katılabildiği öğrenildi. İlimizden bu yıl ağırlıklı olarak mobilya ve benzeri eşyalarda kullanılacak olan ağaç türlerinin ihraç edildiği kaydedildi.  DAİB'in internet sitesinde yer alan bilgilere göre geçtiğimiz yıl Ocak-Ağustos döneminde bölgeden 1 milyar 280 milyon 126 bin 751 dolarlık ihracat yapılırken, bu yılın aynı döneminde ihracat rakamı 2 milyar 205 milyon 555 bin 997 dolar olarak gerçekleşti.

Makine ve aksamları ihracatı öne çıktı
Bölgeden yapılan ihracatta makine ve aksamları ihracatı öne çıktı. DAİB verilerine göre Ocak-Ağustos 2008 döneminde bölgeden 377 milyon 985 bin 822 dolarlık makine ve aksamları ihraç edildi. Bölgeden en çok yapılan bazı ihraç ürünleri ve bedelleri şöyle:

Kimyevi maddeler ve mamulleri: 281 milyon 752 bin 878 dolar, Elektrik elektronik 216 milyon 824 bin 833 dolar, Demir ve demir dışı metaller 210 milyon 583 bin 643, Demir çelik ürünleri: 186 milyon 169 bin 345 dolar, Taşıt araçları ve yan sanayi: 181 milyon 572 bin 984 dolar, Hazır giyim ve konfeksiyon: 163 milyon 219 bin 46 dolar, Ağaç mamülleri ve orman ürünleri 145 milyon 805 bin 386 dolar, Çimento ve toprak ürünleri 140 milyon 14 bin 310 dolar.  Doğu Anadolu Bölgesi'nden en az ihraç edilen ürünler arasında ise fındık ve mamulleri, zeytin ve zeytinyağı, değerli maden, mücevherat, diğer sanayi ürünleri yer aldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.02.2026
13:05
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Türkiye genelinde boşanma oranlarının en düşük ve en yüksek olduğu iller belli oldu. Boşanmanın en yaygın görüldüğü il İzmir olurken, en düşük oran Hakkâri'de kaydedildi. Bingöl'ün listedeki yeri ise şöyle;
10.02.2026
12:43
Meteoroloji`den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Meteoroloji'den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Yoğun kar ve sağanak uyarısı yapılan Bingöl için çığ tehlikesi ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.
10.02.2026
12:11
Bingöl`de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de düzenlenen eTwinning Çalıştayı, ödül töreni ve proje sunumlarıyla sona erdi.
10.02.2026
12:01
Bingöl`de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: `Kabul Etmiyoruz`
Bingöl'de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: 'Kabul Etmiyoruz'
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı. Sendikalar, tekliflerin yeniden değerlendirilmesini isterken, talepler karşılanmazsa kitlesel ekonomik boykot çağrısında bulunabileceklerini duyurdu.
09.02.2026
21:52
Bingöl`de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
09.02.2026
14:23
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın