KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Şubat 2026 Cuma
°C

Bingöl'den bayan vekil çıkarılabilir mi?

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı, ''81 İlden 81 Bayan Vekil'' sloganıyla hedefe doğru yola koyuldu. Bu harekât, ‘Bingöl'den bayan vekil çıkarılabilir mi?' sorusunu da gündeme taşıdı.

Bingöl`den bayan vekil çıkarılabilir mi?
17 OCAK 2007 ÇARŞAMBA 11:06
0
2190
0
AA aa
AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Selma Kavaf, Kadın Kolları Teşkilatı olarak ''81 İlden 81 Bayan Vekil'' sloganıyla, hedeflerinin her ilden bir kadın milletvekilini Meclise göndermek olduğunu söyledi. Bu açıklama, ‘Bingöl'de bayan adaya yer verilir mi?' sorusunu gündeme getirdi.
Çanakkale AK Parti kadın kollarını ziyaret eden Kavaf, yaptığı açıklamada, AK Parti Kadın Kolları olarak ''81 İlde 81 Bayan Vekil'' kampanyası başlattıklarını belirterek, ''AK Parti olarak 2007 genel seçimlerinde hedefimiz her ilimizden bir kadın milletvekilini TBMM'ye göndermektir. AK Parti olarak en çok kadın vekil seçtiren parti olmayı amaçlıyoruz'' dedi.
AK Parti'nin kadınların siyasi hayata katılımını motive ettiğini ifade eden Kavaf, kadın katılımcıların her geçen gün arttığını kaydetti.
Kavaf: ''Türkiye genelinde kadın teşkilatlarını ziyaretimiz çerçevesinde kadınların siyasi partilere katılımının her geçen gün arttığını görüyoruz. Bu, katılımcı demokrasinin ülkemizde yerleştiğinin ve ülkemizdeki demokrasi standardının yükseldiğinin göstergesidir'' diye konuştu.
Peki, Bingöl'de bayan vekil çıkarılabilir mi?
Siyasi çekişmelerin çetin geçtiği Bingöl'de yaklaşan 2007 genel seçimleri öncesinde AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığı için hareketlenmeler şimdiden başlamış durumda iken gündeme gelen bu açıklama, kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Mevcut milletvekillerinin yanı sıra adaylık için yarışacak isimler arasında bayan aday olacak mı? Bayan aday adayı olursa, mevcut 3 milletvekili ve diğer erkek aday adayları arasında seçilecek 2 isim kim olacak? Mevcut milletvekillerinden hangileri elenip bayan aday adayına yer verilecek? Bingöl il teşkilatı bu durumu kabul edebilecek mi?
İşte bu soruların yanıtları Temmuz ayında cevaplanacak. 


BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.02.2026
02:01
Bingöl Belediyesi`nden Günlük 2 Bin Kişilik İftar Sofrası
Bingöl Belediyesi'nden Günlük 2 Bin Kişilik İftar Sofrası
Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Birlik ve beraberliğimizin simgesi olan iftar sofralarımızda hemşehrilerimizle aynı ekmeği paylaşmaya devam edeceğiz' dedi.
20.02.2026
02:00
Bingöl ve Fırat Üniversiteleri arasında İş Birliği!
Bingöl ve Fırat Üniversiteleri arasında İş Birliği!
Bingöl Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi arasında imzalanan bilimsel iş birliği protokolü kapsamında 3 milyon TL bütçeyle 10 ortak Ar-Ge projesi hayata geçirilecek. Üniversite-sanayi odaklı projelerle hem bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması hem de uluslararası düzeyde nitelikli akademik yayın üretilmesi hedefleniyor.
20.02.2026
01:59
Genç için ‘Mesleki Eğitim Kampüsü` önerisi
Genç için 'Mesleki Eğitim Kampüsü' önerisi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan strateji raporunda, artan okul terkleri ve sosyal risklere karşı ilçeye müstakil bir Meslek Lisesi ile üretim odaklı 'Mesleki Eğitim Kampüsü' kurulması önerildi. Modelin, gençleri hem istihdama hem de toplumsal hayata güçlü şekilde kazandırması hedefleniyor. Rapor, ilgili makamlara sunuldu.
20.02.2026
01:58
Bingöl`de ‘Araba Çekilişi` tuzağı! 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 'Araba Çekilişi' tuzağı! 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'den 557 bin TL'nin aktarıldığı olayla ilgili yakalanan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çekilişe katılım bahanesiyle para talep eden şüphelilerin, vatandaşlardan topladıkları paraları farklı banka hesaplarına yönlendirdiği tespit edildi.
20.02.2026
01:57
Yayladere`de iki metreyi bulan karla mücadele
Yayladere'de iki metreyi bulan karla mücadele
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde İl Özel İdaresi ekipleri 2 metreyi bulan karla mücadelesini sürdürüyor.
20.02.2026
01:56
Bingöl`de kontrolden çıkan otomobil takla attı! 7 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan otomobil takla attı! 7 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın