KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Bingöl'den gitti işinin patronu oldu

Bingöl'den İzmir'e hayallerini gerçekleştirmek üzere giden Naime Bolluk (33); Olmaz diye bir şey yok. İstenirse olur. Ben Bingöl'den İzmir'e hayallerimin peşinden geldim, aldığım kuaförlük, dikiş-nakış ve moda eğitimleri sayesinde kendi işimin patronu oldum dedi.

Bingöl`den gitti işinin patronu oldu
09 MART 2018 CUMA 01:41
3
3206
0
AA aa

İzmir Bayraklı Belediyesi'nin 24 mahallesinde bulunan 27 semt merkezinde her gün farklı bir kurs düzenleniyor.

Bu kapsamda Onur Mahallesi Semt Merkezinde kuaförlük kursuna katılarak, aldığı eğitimleri pratiğe ve mesleğe dönüştüren Bingöllü Naime Bolluk, hayalindeki işe kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Azmi, becerisi ve başarısıyla birçok kadına örnek olan Bolluk, “Kurslara katıldığımda 8 aylık bebeğim vardı. Buna rağmen hayalimi gerçekleştirmek için çok çalıştım. Şimdi ise kendi işimin patronuyum. Çok mutluyum” diye konuştu.

Eğitimlerini hala sürdüren Bolluk, Bayraklı Belediyesi'nin dikiş, takı tasarımı, el-kurdele-makine nakış ve ev tekstili kurslarına da giderek kendisini bu alanlarda da geliştiriyor. Kuaförlük kursuna başlamadan önce hiç bir şey bilmediğini ifade eden Bolluk, sertifika almasıyla birlikte hayatındaki değişimi anlattı.

Bolluk; “Hiç bir şey bilmiyordum. Bu kursa devam ettiğim sürede takı tasarım, dikiş nakış ve moda tekstili üzerine tasarımcılık kurslarını ekleyerek kendimi geliştirdim. Bu kurslardan aldığım eğitimle kendi iş yerimi açtım. Hala eğitimlerimi almaya devam ediyorum. Bu kursları sürdürürken hamilelik süreci yaşadım. Bebeğim olduktan sonrada pes etmedim kursa geldiğimde bebeğin bakımı konusunda arkadaşlarım ve buradaki görevliler yardımcı oldu. Hem bebeğe baktım hem de eğitim aldım. Eğitim almadan bu işleri yapmamız mümkün değildi. Kadınlarımız kendine güvensin yapamam demesin isterlerse her şeyi yapabilirler. İnsan hayallerine her zaman sahip çıkmalı. Ben üç çocuk annesiyim, üç çocukla bunları başarabildiysem herkesin her şeyi yapabileceğine inanıyorum” dedi. 

“Üretmek istiyorum”

Kendisi gibi kızının da kurslara katıldığını ve şuanda birlikte açtıkları dükkanın başında bulunduğunu ifade eden Bolluk, “Kızım kısa süre içerisinde burada çok şey öğrendi. Buradan aldığı eğitimle iş yerimizin başında durdu, işleri o çekip çevirdi. Zorlandığımız noktalarda eğitim veren hocalarımızdan destek aldık. İş yerimizi memleketimiz olan Bingöl'de açtık. Eğitimimizin bitmesine rağmen buradaki çalışanların bize desteği devam etti. Bu kursları bütün kadınlara ve genç kızlarımıza tavsiye ediyorum. Hayalini kurduğu hiçbir şeyi bırakmasınlar. Neyi seviyor ve neyi istiyorlarsa; onun peşini bırakmamalılar. Engeller çıkmaz mı? Çıkar tabi ki ama engelleri aşmak gerekiyor. Ben hayallerime inandım etrafımdaki olumsuz düşüncelere değil bana destek verenlerle bu yolda yürüdüm ve kendi iş yerimi, markamı oluşturdum. 3-5 yıl sonra iyi bir marka haline geleceğimize inanıyorum. Hedefim kendi üretimimi yapmak. Hedefim ileriki yıllarda bu girişimi Türkiye geneline hatta yurt dışına yayabilmek. Yapılmaz diye bir şey yok. İnanırsanız, başarabilirsiniz. Hayallerim için İzmir'e geldim ve tüm hayallerimi kısa süre içinde gerçekleştirdim. Ben de başka insanlara iş imkanı sunacağım başkalarına destek olacağım” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2025
16:07
Genç`te Engelliler Haftası`na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Genç'te Engelliler Haftası'na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları yeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
10.05.2025
15:47
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri 'Nutuk atacaklar...!'
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, engellilerin sorunlarını özetleyip siyasi ve bürokrasiye sert çıktı: 'Bizleri öven, 'her birimiz engelli adayıyız' diye biten nutuklar atacaklar. Eğlenceli, ikramlı davetlerde ne kadar engelli sever olduklarını göstererek haftamızı kutlayarak görevlerini yapmış olmanın huzuruyla koltuklarına gömüleceklerdir.'
10.05.2025
15:12
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
15:03
AJet`ten Anneler Günü`ne özel yüzde 40 indirim!
AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim!
Türkiye'nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü'nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın