KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Nisan 2026 Salı
°C

Bingöl'den Sudan'daki katliamlara tepki

Sudan'ın Darfur bölgesinin en önemli şehirlerinden El-Faşir'de yaşanan sivil katliamları, hastane baskınları ve zorla tehcir uygulamalarını şiddetle kınayan Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, uluslararası topluma çağrıda bulundu; 'Sudan halkına yönelik bu vahşet insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Sessiz kalmak, suça ortak olmaktır'

Bingöl`den Sudan`daki katliamlara tepki
13 KASIM 2025 PERŞEMBE 14:44
5
1377
2
AA aa

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Sudan'ın Darfur bölgesinde yer alan El‑Faşir kentinde son günlerde yaşanan sivil katliamları, hastane baskınlarını ve zorla göç ettirmeleri sert bir dille kınadı. Platform tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırıların insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiği vurgulandı.

Açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Suud Hastanesi'ne yapılan saldırılarda hasta ve yaralıların katledildiği, sağlık çalışanlarının hedef alındığı ifade edildi. Ayrıca, sadece iki gün içinde iki binden fazla masum sivilin Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) militanları tarafından öldürüldüğünün bildirildiği hatırlatıldı.

Bu saldırıların savaş hukukuna ve insan haklarına açık bir ihlal olduğunu belirterek uluslararası topluma çağrıda bulunan Platform, Sudan'da Nisan 2023'te başlayan iç savaşın 29. ayına girdiği, bu süreçte yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğine ve milyonlarca kişinin ise evlerini terk etmek zorunda kaldığına dikkat çekti.

El‑Faşir kentinin iki yıldır kuşatma altında tutulduğunu ve insani yardım girişlerinin engellendiğini belirten açıklamada, “Uydu görüntüleri, kentte toplu mezarların ve katliam izlerinin bulunduğunu göstermektedir” denildi.

Platformun açıklamasında, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Sudan'daki iç savaşa müdahil olduğuna dair uluslararası raporlara da değinildi. BAE'nin HDK'ye silah, mühimmat ve paralı asker desteği sağladığı, bu desteklerin çatışmayı derinleştirdiği öne sürüldü.

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, uluslararası topluma şu çağrılarda bulundu:

  • El‑Faşir'deki katliamların bağımsız kuruluşlarca soruşturulması ve sorumluların Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanması,
  • Sudan'daki insani krizin sona ermesi için yardım koridorlarının açılması,
  • BAE'nin Darfur'a yönelik silah desteğini sonlandırması,
  • İslam İş Birliği Teşkilatı'nın BAE'ye yönelik yaptırım uygulaması.

Açıklamada, “Sudan halkına yönelik bu vahşet insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Sessiz kalmak, suça ortak olmaktır” denildi.

Platform, Sudan halkının yanında olduklarını vurgularken, Gazze, Arakan ve Doğu Türkistan gibi diğer mazlum coğrafyalarda da adalet ve özgürlük mücadelesine destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116777)
14 Kasım 2025 Cuma 10:36
Bir düşünür' Bir ağaç üzerinde yapılan kuş yuvasına sevinir.Çünkü kuşun ve yavrularının ötüşü ona şarkı gibi gelir' der.İnsanlar arasındaki bu ayrımcı kin nefret tohumlarını anlamak güç.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116769)
13 Kasım 2025 Perşembe 22:59
Nerede bir mazlum, oraya ses vermek lazım...
14.04.2026
13:51
Bingöl Stadyumu için Yozgat modeli!
Bingöl Stadyumu için Yozgat modeli!
Gençlik ve Spor Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre; yenilenecek Bingöl Şehir Stadyumu için Yozgat modeli uygulanacak. Kapasitesi 8 Bin olacak, mevcut yere inşa edilecek! Diğer detaylar ise şöyle;
14.04.2026
12:23
Bingöl`de Soğuk Hava Lastik Değişimini Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Lastik Değişimini Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle sürücüler yazlık lastiklere geçişi erteledi. Lastikçilerde beklenen yoğunluk oluşmazken, mevsimine uygun lastik kullanımının önemine dikkat çekiliyor.
14.04.2026
12:03
Bingöl`de bir hastanın safra kesesinden 2 Bin 67 taş çıkarıldı
Bingöl'de bir hastanın safra kesesinden 2 Bin 67 taş çıkarıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen kapalı safra kesesi ameliyatında bir hastadan 2 bin 67 taş çıkarıldı. Doktorlar, bu denli yüksek sayının oldukça nadir görüldüğünü belirtti.
14.04.2026
10:14
Bingöl`de Üniversitelilere Siber Suç Uyarısı
Bingöl'de Üniversitelilere Siber Suç Uyarısı
Başsavcı Abdullah Sert ve Savcı İrem Zeynep Evran, Bingöl'de üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek siber suçlar, sosyal medya güvenliği ve dijital dolandırıcılık konularında önemli uyarılarda bulundu.
14.04.2026
09:35
Bingöl dahil 12 İlde FETÖ Operasyonu: 17 Gözaltı
Bingöl dahil 12 İlde FETÖ Operasyonu: 17 Gözaltı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul merkezli 12 ilde operasyon düzenlendi. Bingöl'ün de aralarında bulunduğu illerde 15'i aktif kamu görevlisi 17 şüpheli gözaltına alındı.
14.04.2026
09:15
Bingöl`de Jandarmadan Huzur Operasyonu
Bingöl'de Jandarmadan Huzur Operasyonu
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 3-10 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda hapis cezası bulunan 3 kişi yakalanarak tutuklandı. Farklı olaylarda uyuşturucu maddeler ele geçirilirken 15 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın