KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Bingöl'den '#temizekranhareketi' Çağrısı

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan ortak açıklamayla televizyon ve dijital platformlardaki içeriklere tepki gösterdi. Platform, '#temizekranhareketi' etiketiyle başlatılan sosyal medya kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Bingöl`den
15 MAYIS 2026 CUMA 20:21
6
661
2
AA aa

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından yapılan açıklamada, 81 ilde çok sayıda sivil toplum kuruluşunun ortak metinle kamuoyuna seslendiği belirtilerek, televizyon yayınları ile dijital medya içeriklerinin toplum üzerindeki etkilerine dikkat çekildi.

Açıklamada, özellikle çocuklar ve gençlerin ekran içerikleri üzerinden olumsuz etkilendiği savunularak, aile yapısının korunması gerektiği vurgulandı.

“Kültürel işgale karşı ortak hareket”

Platformun açıklamasında, bazı televizyon programları ile dijital içeriklerin şiddeti, suçu ve bağımlılığı normalleştirdiği öne sürülerek, bunun toplumsal değerler üzerinde tahribat oluşturduğu ifade edildi.

Açıklamada, “Bu mesele yalnızca reyting meselesi değil, nesillerin korunması meselesidir” denildi.

“#temizekranhareketi” etiketiyle paylaşım çağrısı

Kampanyanın sosyal medya ayağında ise “#temizekranhareketi” etiketi öne çıktı. Açıklamada; sivil toplum kuruluşları, meslek birlikleri, oyuncular, yapımcılar, senaristler ve kanaat önderlerinin aynı etiket altında “Temiz Ekran Hareketi” manifestosunu paylaşacağı belirtildi.

Vatandaşlara da çağrı yapılan açıklamada, sosyal medya kullanıcılarının “#temizekranhareketi” etiketiyle kampanyaya destek vermesi istendi.

RTÜK ve yayın kuruluşlarına çağrı yapıldı

Platform, başta Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ve İletişim Başkanlığı olmak üzere ilgili kurumları daha etkin denetim mekanizmaları oluşturmaya davet etti.

Açıklamada ayrıca, aile ve çocuk dostu içeriklerin teşvik edilmesi, reyting ve reklam gelirlerinin tek ölçüt olmaktan çıkarılması gerektiği savunuldu.

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu açıklamasında, “Bu sorumluluk hepimizindir” ifadelerine yer verilerek kamuoyuna destek çağrısı yapıldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119006)
18 Mayıs 2026 Pazartesi 17:31
Nepotizm, torpil, liyakatsizlik, yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma vb. ahlaksızlıklara karşı da aynı hassasiyeti bekliyoruz sizden.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_118977)
16 Mayıs 2026 Cumartesi 17:41
Şaka mı? Ne kadar aklı başında TV varsa hepsini kapattınız , şimdi de temiz ekran gevezeliği.
17.06.2026
10:10
Bingöl Aşağıçarşı için 110 Milyon TL`lik ödenek
Bingöl Aşağıçarşı için 110 Milyon TL'lik ödenek
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Bingöl'e tahsis edilen yaklaşık 110 milyon TL'lik ödenekle, Aşağı Çarşı bölgesinde kapsamlı spor altyapı yatırımları hayata geçirilecek. Proje kapsamında sahalar yenilenecek, tribün ve yeni tesisler inşa edilecek.
17.06.2026
09:54
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası`ndan Yerel Esnafa Destek Çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası'ndan Yerel Esnafa Destek Çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, vatandaşlara alışverişlerini yerel esnaftan yapmaları çağrısında bulunarak, yerel esnafın güçlenmesinin Bingöl'ün ekonomik ve sosyal yapısına doğrudan katkı sağlayacağını söyledi.
17.06.2026
09:08
Kararname çıktı! Bingöl`de 5 kaymakam değişti
Kararname çıktı! Bingöl'de 5 kaymakam değişti
Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi Resmî Gazete'de yayımlandı. Bingöl'ün 5 ilçesinin kaymakamının değiştiği kararnamede, Bingöl Vali Yardımcılığına yeni bir isim daha atanırken, Yayladere Kaymakamı Mehmet Buğra Katırcı vali yardımcılığına yükseldi.
16.06.2026
15:31
Sarım Çayı`nda kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor!
Sarım Çayı'nda kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor!
Bingöl'ün Genç ilçesinde Sarım Çayı'nda akıntıya kapılarak kaybolan 33 yaşındaki Vedat Karabulut'u arama çalışmaları sürerken, talihsiz gencin suya kapıldığı anlara ait cep telefonu görüntüleri ortaya çıktı.
16.06.2026
14:23
Bingöl`de Restoranın Çatısında Yangın Paniği
Bingöl'de Restoranın Çatısında Yangın Paniği
Bingöl merkez Saray Mahallesi'nde bir işletmenin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı. Yangının baca içerisindeki kurumların tutuşmasından kaynaklandığı belirtildi.
16.06.2026
13:47
Baraç: Bingöl`deki konut piyasası araştırılmalı!
Baraç: Bingöl'deki konut piyasası araştırılmalı!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, kentte son yıllarda hızla yükselen konut fiyatlarına dikkat çekerek, ekonomik koşullar ve işsizlik gerçeğine rağmen gerçekleşen yüksek bedelli konut satış ve alımlarının araştırılması çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın