KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Bingöl'den '#temizekranhareketi' Çağrısı

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan ortak açıklamayla televizyon ve dijital platformlardaki içeriklere tepki gösterdi. Platform, '#temizekranhareketi' etiketiyle başlatılan sosyal medya kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Bingöl`den
15 MAYIS 2026 CUMA 20:21
6
689
2
AA aa

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından yapılan açıklamada, 81 ilde çok sayıda sivil toplum kuruluşunun ortak metinle kamuoyuna seslendiği belirtilerek, televizyon yayınları ile dijital medya içeriklerinin toplum üzerindeki etkilerine dikkat çekildi.

Açıklamada, özellikle çocuklar ve gençlerin ekran içerikleri üzerinden olumsuz etkilendiği savunularak, aile yapısının korunması gerektiği vurgulandı.

“Kültürel işgale karşı ortak hareket”

Platformun açıklamasında, bazı televizyon programları ile dijital içeriklerin şiddeti, suçu ve bağımlılığı normalleştirdiği öne sürülerek, bunun toplumsal değerler üzerinde tahribat oluşturduğu ifade edildi.

Açıklamada, “Bu mesele yalnızca reyting meselesi değil, nesillerin korunması meselesidir” denildi.

“#temizekranhareketi” etiketiyle paylaşım çağrısı

Kampanyanın sosyal medya ayağında ise “#temizekranhareketi” etiketi öne çıktı. Açıklamada; sivil toplum kuruluşları, meslek birlikleri, oyuncular, yapımcılar, senaristler ve kanaat önderlerinin aynı etiket altında “Temiz Ekran Hareketi” manifestosunu paylaşacağı belirtildi.

Vatandaşlara da çağrı yapılan açıklamada, sosyal medya kullanıcılarının “#temizekranhareketi” etiketiyle kampanyaya destek vermesi istendi.

RTÜK ve yayın kuruluşlarına çağrı yapıldı

Platform, başta Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ve İletişim Başkanlığı olmak üzere ilgili kurumları daha etkin denetim mekanizmaları oluşturmaya davet etti.

Açıklamada ayrıca, aile ve çocuk dostu içeriklerin teşvik edilmesi, reyting ve reklam gelirlerinin tek ölçüt olmaktan çıkarılması gerektiği savunuldu.

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu açıklamasında, “Bu sorumluluk hepimizindir” ifadelerine yer verilerek kamuoyuna destek çağrısı yapıldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119006)
18 Mayıs 2026 Pazartesi 17:31
Nepotizm, torpil, liyakatsizlik, yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma vb. ahlaksızlıklara karşı da aynı hassasiyeti bekliyoruz sizden.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_118977)
16 Mayıs 2026 Cumartesi 17:41
Şaka mı? Ne kadar aklı başında TV varsa hepsini kapattınız , şimdi de temiz ekran gevezeliği.
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Bingöl`de ‘koruyucu aile` çağrısı
Bingöl'de 'koruyucu aile' çağrısı
Bingöl'de Koruyucu Aile Günü'nde farkındalık etkinlikleri düzenlendi. Yürütülen çalışmalarla koruyucu aile hizmetinin toplumun her kesiminde daha fazla tanınmasını amaçladıklarını belirten Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy, daha fazla çocuğun sevgi dolu bir aile ortamında büyümesine katkı sağlamayı ve koruyucu aile bilincini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın