KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ekim 2026 Salı

Bingöl'den '#temizekranhareketi' Çağrısı

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan ortak açıklamayla televizyon ve dijital platformlardaki içeriklere tepki gösterdi. Platform, '#temizekranhareketi' etiketiyle başlatılan sosyal medya kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Bingöl`den
15 MAYIS 2026 CUMA 20:21
6
793
2
AA aa

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından yapılan açıklamada, 81 ilde çok sayıda sivil toplum kuruluşunun ortak metinle kamuoyuna seslendiği belirtilerek, televizyon yayınları ile dijital medya içeriklerinin toplum üzerindeki etkilerine dikkat çekildi.

Açıklamada, özellikle çocuklar ve gençlerin ekran içerikleri üzerinden olumsuz etkilendiği savunularak, aile yapısının korunması gerektiği vurgulandı.

“Kültürel işgale karşı ortak hareket”

Platformun açıklamasında, bazı televizyon programları ile dijital içeriklerin şiddeti, suçu ve bağımlılığı normalleştirdiği öne sürülerek, bunun toplumsal değerler üzerinde tahribat oluşturduğu ifade edildi.

Açıklamada, “Bu mesele yalnızca reyting meselesi değil, nesillerin korunması meselesidir” denildi.

“#temizekranhareketi” etiketiyle paylaşım çağrısı

Kampanyanın sosyal medya ayağında ise “#temizekranhareketi” etiketi öne çıktı. Açıklamada; sivil toplum kuruluşları, meslek birlikleri, oyuncular, yapımcılar, senaristler ve kanaat önderlerinin aynı etiket altında “Temiz Ekran Hareketi” manifestosunu paylaşacağı belirtildi.

Vatandaşlara da çağrı yapılan açıklamada, sosyal medya kullanıcılarının “#temizekranhareketi” etiketiyle kampanyaya destek vermesi istendi.

RTÜK ve yayın kuruluşlarına çağrı yapıldı

Platform, başta Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ve İletişim Başkanlığı olmak üzere ilgili kurumları daha etkin denetim mekanizmaları oluşturmaya davet etti.

Açıklamada ayrıca, aile ve çocuk dostu içeriklerin teşvik edilmesi, reyting ve reklam gelirlerinin tek ölçüt olmaktan çıkarılması gerektiği savunuldu.

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu açıklamasında, “Bu sorumluluk hepimizindir” ifadelerine yer verilerek kamuoyuna destek çağrısı yapıldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119006)
18 Mayıs 2026 Pazartesi 17:31
Nepotizm, torpil, liyakatsizlik, yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma vb. ahlaksızlıklara karşı da aynı hassasiyeti bekliyoruz sizden.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_118977)
16 Mayıs 2026 Cumartesi 17:41
Şaka mı? Ne kadar aklı başında TV varsa hepsini kapattınız , şimdi de temiz ekran gevezeliği.
05.10.2026
22:05
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü kapsamlı fon soruşturması kapsamında, SPK'nın tasfiye süreçleri öncesinde hisse senetlerinin başka hesaplara ve yurt dışındaki kurumlara aktarıldığı tespiti üzerine harekete geçti. Savcılık; Serdar Turhan, Muhammed Yarız ve Şaban Serkan İlaldı'nın tüm hisse hareketlerinin tespiti için bankalar ve aracı kurumlara kritik bir müzekkere yazdı.
05.10.2026
21:55
Bingöl`de öğrenci servisi çamura saplandı! Traktörle kurtardılar!
Bingöl'de öğrenci servisi çamura saplandı! Traktörle kurtardılar!
Damlacık Köyü'nde taşımalı eğitim kapsamında Bingöl'e gelen öğrenciler, sabah saatlerinde çamurlu yolda mahsur kaldı. Öğrencileri taşıyan minibüs, ilerleyemeyince traktör yardımıyla kurtarıldı. Köylüler, yaklaşık 1 kilometrelik yolun yağışlar ve yaklaşan kış öncesinde bir an önce yapılmasını istiyor.
05.10.2026
21:53
Bingöl`de ceviz üreticilerine önemli destek!
Bingöl'de ceviz üreticilerine önemli destek!
Bingöl'de ceviz üretiminin daha verimli ve sürdürülebilir hale getirilmesi amacıyla üreticilere yönelik destek programı hayata geçirildi. Proje kapsamında hem tarımsal mekanizasyon desteği sağlandı hem de 'İyi Tarım Uygulamaları' kapsamında üreticilerin sertifikasyon giderleri karşılandı.
05.10.2026
21:52
Sigortada yeni dönem başladı
Sigortada yeni dönem başladı
Kaza sonrası en çok merak edilen bilgiler artık tek bir platform üzerinden görülebilecek. Yeni uygulamayla sigorta işlemlerine ilişkin birçok detaya e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek.
05.10.2026
21:50
Araç sahipleri dikkat! Muayene ücretleri can sıkacak!
Araç sahipleri dikkat! Muayene ücretleri can sıkacak!
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren hesap başladı. Yeniden Değerleme Oranı'nın yaklaşık yüzde 28 olması halinde araç muayene ve egzoz ölçüm ücretlerinde ciddi artış yaşanacak.
05.10.2026
00:25
Karlıova`da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Karlıova'da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Toklular At Yarışları, farklı illerden gelen 40 yarışmacının mücadelesine sahne oldu. Yarışların ardından Bingöl Valisi Cahit Çelik ata binerek yarış alanında tur atarken, etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın