KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2026 Pazar
°C

Bingöl'e hayırlı olsun

Bingöl’de yapılan kentsel dönüşümün kendisinin hayali olduğunu ve bu hayalin gerçekleştiğini ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümün Bingöl’e hayırlı olmasını diledi.

Bingöl`e hayırlı olsun
06 EKİM 2012 CUMARTESİ 08:56
0
4005
5
AA aa

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “İktidarı kaybetme pahasına yapacağız” dediği kentsel dönüşüm dün saat 15.00'da düzenlenen törenle start aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında İstanbul Esenler'de tören düzenlendi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katıldığı törende, yıkımların gerçekleştirildiği 8 şehre canlı bağlantılar kuruldu. İlk canlı bağlantı Bingöl'e gerçekleştirildi.

Canlı bağlantıda Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer'den yıkımın gerçekleştirileceği binanın gösterilmesini isteyen Başbakan Erdoğan, Bingöl'de gerçekleştirilen yıkımı canlı yayında izledi.

ERDOĞAN: “BU BİNALARIN YIKILMASI BENİM ARZUMDU”

Başbakan Erdoğan: “Bu binaların yıkılması benim arzumdu. Bingöl'e her gittiğimde bu binaların ne zaman yıkılacağını söylüyordum. Bu benim hayalimdi, gerçek oldu. Bu binaların yerine daha modern binalar yapılacak. El ele omuz omuza Bingöl'deki konutları inşa edeceğiz. Bingöl için hayırlı olsun” dedi.

Canlı yayında konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, büyük bir dönüşümün başlangıcı olarak bir binayı sembolik olarak canlı yayında yıktıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Serdar Atalay ise kentsel dönüşüme sağladığı katkılardan dolayı Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADIĞI İLLER

Kentsel dönüşümde ilk yıkımlar İstanbul, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Malatya, Nevşehir, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Tunceli ve Van'da yapıldı.

ESENLER'E 10 MİLYONLUK KİRA YARDIMI! BİNGÖL'E YOK!

Kentsel dönüşümün uygulanacağı Bingöl'de hak sahiplerine kira yardımı konusunda hiçbir destek verilmezken, Esenler'de yaşayan hak sahiplerine 10 milyon liralık destek sunuldu.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, canlı yayında Esenler Belediye Başkanı'na, hak sahiplerine dağıtılmak üzere 10 milyon liralık çek takdim etti.

Başbakan tarafından Esenler'de yaşayan hak sahipleri için verilen 10 milyon liralık destek, Bingöl'deki hak sahiplerini de umutlandırdı.

Bingöl Belediyesi tarafından İnönü Mahallesi'nde uygulanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında evlerini boşaltan hak sahipleri kendi imkânlarıyla kiraya taşınırken, ne belediye ne de TOKİ kira konusunda destekte bulunmadı. Bu nedenle bazı vatandaşlar evlerini boşaltmamakta ısrarlı.

Başbakan'ın Esenler'e kira yardımı olarak verdiği 10 milyon liralık destek, Bingöl'deki hak sahiplerini umutlandırırken, Bingöl'e de kira yardımının verilip verilmeyeceği merak ediliyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Adınız Soyadınız (@Misafir_9834)
09 Ekim 2012 Salı 11:46
arkadaşlar belediye başkanı aldatıyor bingöl kentsel dönüşüm de yok başka bir il ile beraber çıkarıldılar üstteki bilgi yalan yalnızca 33 il de kentsel dönüşüm var
Umut (@Misafir_9809)
06 Ekim 2012 Cumartesi 22:14
Sayın Başbakanın, biz Bingöl'lülere 22 Temmuz 2007 seçimleri öncesi verdiği ve 2008 de Bingöl'e doğal gaz gelecek sözünü hatırlatırız.Doğal gaz da Bingöl'lülerin hayali ...
ahmetşenkaya (@Misafir_9806)
06 Ekim 2012 Cumartesi 12:37
hayırlı olsun
ali deniz (@Misafir_9805)
06 Ekim 2012 Cumartesi 12:09
ne kadar alakalı olduğu belli oldu.esenler kira bingöle zorla yıkım. Hem kentsel dönüşüm projesinde bingöl yoktu. olsaydı o kapsamda kira verilird bunu belediye başkanı kalksın açıklasın.ya biz körüz veya birileri çok akıllı. Hiçbir televizyon kanalında veya toki syfasında bingölün adı geçmiyor.Bir diğer konu küçücük şehre su ve diğer hizmetleri vermekte yetersiz olan bir belediye ile karşı karşıya iken tek eemcı kar ekde etmek olan tüccar-devlet anlayışının hakim olduğu bu dönemden birşey beklemiyorum
erhan (@Misafir_9804)
06 Ekim 2012 Cumartesi 10:19
Destek gelsede bunlar kendi cebine atar....millete vermezler anlayan anlar...
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın