KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Bingöl'e tayin yaptılar

Maaş günü (ayın 15'i)'ne günler kala çarşı merkezini istila eden dilencilere yöneltilen ‘Nereden geliyorsunuz' sorusuna alınan cevap ‘Erzurum'dan Bingöl'e tayin yaptık'  şeklinde oldu

Bingöl`e tayin yaptılar
18 ARALIK 2006 PAZARTESİ 11:24
0
1555
0
AA aa
Haber izlenim
Son günlerde artış gösteren dilenciler, sadece yoldan geçenleri değil, esnafı da bıktırdı. Halk, dilencilerin serbest dolaşabilmesine tepki göstererek belediyeyi görevini yerine getirmemekle suçladı. 
Bingöl halkının sadakaya büyük değer verdiğini bilen çevre illerdeki dilenciler, maaş gününe kısa bir zaman kala çarşı merkezindeki yerlerini aldı. Ettikleri sözde dualarla para kazanmaya çalışan dilenciler, sadece yoldan geçenleri değil, esnafı da bıktırdı. Dilenciler yüzünden yolda rahat yürüyemediklerini belirten vatandaşlar, soruna çözüm getirilmemesine tepki gösterdi. Çarşı merkezinin, halkın manevi duygularını çıkarlarına alet eden bu dilencilerden temizlenmesini isteyen vatandaşlar; “Yaşlı, genç, çocuk demeden herkes dilenmeye başlamış. Artık sadakayı bile kime vereceğimizi şaşırdık. Zabıtaların buna müdahale etmesi gerekiyor” sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.
Dilencilere yöneltilen ‘nereden geliyorsunuz' sorusuna verilen cevaplar ise ilginçti. Dilenmekten sıkılmayan bu kişiler; “Erzurum'dan Bingöl'e tayin olduk' dediler.
Her yaştan insanın dilenmeye başladığı bu dönemde, ilginç durumlar da yaşanıyor. Halk arasında yapılan görüşmelerde, dilencilerle olan diyaloglarını anlatan esnafların söylediklerine bir bakalım
Dilenci kravat alırsa…
Kapısına gelen dilenciye para vermediğin söyleyen bir konfeksiyoncu; “Para vermeyince aldırış etmeyip çeri girdi. Fakat bu kez gelen dilenci diğerlerinden farklıydı. İçeri girerek kravat alacağını söyleyen dilenci, beğendiği kravatı gösterip satın alacağını söyledi ve 50 YTL uzattı. Paraya dokunduğumda sahte olduğunu anladım. Bozuk olmadığını söyleyip yan komşuda bozduracağımı söyledim. Durumu fark ettiğimi anlayınca parayı elimden alıp dışarı çıktı. Üstü başı dağınık olan bu dilenci kravatı niye aslınki.  50 YTL uzatması ve paranın sahte olması gerçek yüzlerini ortaya çıkardı.
‘100 kontör verir misin?'
Müşterilerle ilgilendiği bir zamanda içeri girerek para isteyen dilenciye bozuk para olmadığını söylediğini belirten bir telefon satıcısı ise şunları kaydetti.  “İçeri girdiğinde kendisine bozuk para olmadığını söyledim. Oda bana ‘Abi kontörüm bitmiş, bozuk yoksa bari 100 kontör ver' dedi. Neye uğradığımı şaşırdım. Para dilenen şahıs, 100 kontör istiyordu.”
Çevre illerden gelerek ettikleri birkaç kelime ile insanlardan para koparan bu kişilere itibar edilmemesini isteten bazı esnaf, halkın gerçekleri görmesine rağmen aynı yanlışı tekrar etmesine sert çıktı. Halkın sürekli bu insanlara para uzatmasından dolayı dilenciliğin yaygınlaştığını belirten esnaflar; “Dilenciği bizler özendiriyoruz. İki kelime dua ettiler mi hemen para uzatıyoruz. Öyle ki, çevre illerden gelenlerin Genç ve Muş karayolu çevresinde son model araçlarla konakladığı herkesçe binen bir gerçektir. Buna rağmen yine de para vermekten vazgeçmeyiz. Dilenenlerin çoğu eli ayağı sağlam olan insanlardır. Bizim kızlarımız yazın tarlalarda çalışıp para kazanıyorlar da çevre illerden gelenler neden çalışmıyor. Bizler ceplerini doldurduğumuz sürece bunlar bu işten vazgeçmeyecektir. Birkaç esnaf para vermedi mi, yoldan geçen vatandaş itibar etmedi mi onlarda istemese de bu işten vazgeçecektir. İnsanlarımız üzerinde sakada vermek sıradanlaşmış. Yoldan geçerken el açan birine para vermekle birçok sıkıntı ve belanın önüne geçileceği düşüncesi var. Oysaki saka gerçek sahibine verilmeli. Çevre illerden gelen bu insanların hepsi de genç. Eli ayağı tutan insanlar. Halkın bu duruma karşı gerekli tepkiyi koyması, belediye zabıta ekiplerinin de önlemlerini arttırması gerekiyor. Aksi halde bunun önüne geçilemeyecektir” diye konuştular.


bingöl kent haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın