KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Bingöllü adil öksüz yargı yolunda!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın isim benzerliği yüzünden 'FET֒nün mahrem imamı' dediği Bingöllü Adil Öksüz, olayı yargıya taşıyor.

Bingöllü adil öksüz yargı yolunda!
27 AĞUSTOS 2017 PAZAR 21:25
0
2489
0
AA aa

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde büyük rolü olan firari isim Adil Öksüz'le isim benzerliği bulunan Bingöl'ün Genç ilçesi nüfusuna kayıtlı Adil Öksüz, kendisini hedef gösterenler hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. İsim benzerliğinden dolayı zor süreçten geçen Öksüz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın kendisini hedef gösterdiğini savunarak, Tezcan hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Bingöl ili Genç nüfusuna kayıtlı olduğunu ancak 40 yıldır Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşadığını vurgu yapan Öksüz, “Evet benim adım Adil Öksüz. Ben ismimle her zaman gurur duyuyorum, çünkü hain değilim” diye konuştu.

“DAYIMIN VEFATI NEDENİYLE GİTTİM”

Kendisine Cumhuriyet Savcılığından gelen bir telefonla rahatsızlık duyduğunu ifade eden Adil Öksüz, “Ankara, İstanbul, İzmir ve Elazığ'a Gurbet Demir isimli bayanla uçakla seyahat ettiniz mi diye sordu. Evet, uçtum dedim. Çünkü dayım bir cinayet uğruna vefat etmişti, onun cenazesine gidiyorduk. Tabi bu olayı bir yıl önce, 15 Temmuz darbesinden 15 gün sonra yaşadık. O günlerde milletimiz demokrasi nöbetleri için meydanlarda idi. Biz uçakla Elazığ'a ulaştık, oradan da köye geçtik. Bunların hepsi kayıtlı” şeklinde konuştu.

“İSİM BENZERLİĞİ VAR”

Öksüz, şöyle devam etti: “Beni savcılığın araması ve bu olayı öğrendikten sonra çok büyük rahatsızlık duydum. Her şeyden önce kız kardeşimin böyle bir şeyle anılması. Tamam, bende isim benzerliği var. Ben Türk vatandaşı olarak, biz bayrağımıza ve vatanımıza sahip insanız. Öyle yanlışımız olmaz, öyle hainlerle de işimiz olmaz. Bu ülkenin çok babayiğit Adil Öksüz'leri var. Ne FETÖ'ye, ne de hiçbir kimseye pabuç bırakmaz. Bu ülke öyle kolay kazanılmadı” ifadelerini kullandı.

“YARIN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM”

Olaylardan büyük rahatsızlık duyduğunu dile getiren Adil Öksüz, “Bugün mahremime kalkıp da dil uzatılması, isimlerin geçmesi baya bizi sıktı. Yarın Allah nasip ederse, avukatımla birlikte Cumhuriyet Savcılığına giderek CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Gerekli mercilere müracaat edeceğim. Adli yoldan bu işin takipçisi olacağım. Bülent Tezcan, hala aynı pozisyona girerse, bunu iyi bilsin ki halk hiçbir zaman böyle yalan beyanları kabul etmez. Şunu unutmasın, halkın tokadı büyük olur. Onun için ayağını denk alsın” dedi.

“BEN PİRİM PEŞİNDE DEĞİLİM”

CHP'li Tezcan'a seslenen Öksüz, “CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'a söylüyorum, burada kalkıp da insanlar ve partiler üzerinden pirim peşinde değilim. Adalet için 25 gün yürüdü. Eğer adalet bu ise yanındaki insanlar, milletvekilleri, adaleti bu şekilde sağlıyorlarsa kusura bakmasınlar bir 50 gün daha yürüsünler, yetmiyor çünkü” diye konuştu.

Öksüz, “Ben 40 yaşındayım ve doğduğum günden bu yana Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşıyorum. Yaşadığımız süre içinde de Salihli halkı bizi hep kucaklamıştır. Bizi iyi bilirler. Tamam, benim adım Adil Öksüz, Allah'ına kadar Adil Öksüz'üz, ismimle her zaman gurur duyuyorum. Çünkü hain değilim. Vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkan, ona kol kanat geren, gerekirse onun için can vermesini bilen insanlarız. Öyle hainlere, bu memleketi bırakmayız. Ben şahsım olarak yaşadığım yer olan Salihli'de sevilen birisiyim. Çünkü burada esnafım. Burada bu isimden dolayı, hiçbir tepki görmedik. Bu isimden dolayı halk ile bir sorun yaşamadım. Sadece ismimden dolayı ben Salihli'de ismimden dolayı seviliyorum. Salihli'de hiçbir kimse çıkıp da Adil Öksüz, bu şekilde, şu şekildedir diyemez. Çünkü bizim bu vatanı ve bayrağı sevdiğimizi herkes iyi biliyor. Onun için yeri geldiğinde, can vereceğimizi de biliyor. Ben Salihli'de Adil Öksüz ismi ile sıkıntı yaşamıyorum. Ama böyle bir insanın beyanı ile de yine de sıkıntı yaşamayacağım. Çünkü halkımız vatan haini olmayanı, bu vatanını seveni kucak açmasını bilir. Biz bu ülkeyi kolay kazanmadık, bunu öyle bilsinler. Bundan sonra buldukları belgelerle ona göre hareket etsinler. Halkın tokadı büyük olur” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın