KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Bingöllü Ailelerden Acı Haber

Depremde yaşanan yıkımlarda enkaz altında kalan Bingöllü ailelerden acı haberler geliyor. Malatya'da 6, Diyarbakır'da 3 Bingöllü hemşehrimiz hayata veda etti. Enkaz altında olanlar da var. Kurtarma çalışmaları sürüyor.

Bingöllü Ailelerden Acı Haber
07 ŞUBAT 2023 SALI 13:41
0
2974
0
AA aa

Kahramanmaraş meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki deprem, birçok ilde ağır yıkımlara neden oldu. Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adana, Osmaniye, Hatay, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da ağır yıkımlara neden olan depremde kurtarma faaliyetleri aralıksız sürüyor. Hava koşulları nedeniyle güçlükle sürdürülen kurtarma faaliyetlerinde artçı sarsıntılar da büyük risk oluşturuyor.

Yaşanan depremde binlerce bina yıkılırken, ölü ve yaralı sayısı da her geçen dakika yükseliyor. Gelen haberler arasında Bingöllü ailelerden de enkaz altına kalanların olduğu da belirtiliyor.

DİYARBAKIR'DAKİ BAYANCUK AİLESİNDEN ACI HABER

Depremden olumsuz etkilenen Diyarbakır'da da Bingöllü ailelerden enkaz altında kalanlar oldu. Diyarbakır Tesisler Kavşağı'ndaki yıkılan AK Bank Binası enkazında kalan Yusuf Can Bayancuk (21) ve Gözde Bayancuk (24) kardeşler ile halaları Hacire Bayancuk'un (47) cansız bedenleri enkazdan çıkarıldı. Cenazeler Diyarbakır Bağlar Yeniköy Mezarlığı'nda defnedilecek olup, taziye kurulmayacağı belirtildi.

Yıkılan binada bulunan Bingöllü hemşehrimiz Gaye Elhakan'a ise henüz ulaşılamadı.

MALATYA'DAKİ TURHAN AİLESİNDEN ACI HABER

Malatya'da ikamet eden Turhan ailesi enkaz altında hayata gözlerini yumdu. Et ve Süt Kurumu'ndan emekli Metin Turhan, annesi, eşi ve 3 çocuğu enkaz altında yaşama veda etti. Cenazeler henüz Malatya'da. Yapılacak işlemlerin ardından yakınlarına teslim edilecek cenazeler, Bingöl'de Mirzan Mahallesi mezarlığında defnedilecek. Taziye, Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi Selahattin-i Eyyubi Camii'nde kurulacak.

ADANA'DAKİ BAYINDIR AİLESİ ENKAZ ALTINDA

Adana merkez Barışmanço Bulvarındaki 4 bloklu bir sitenin 14 katlı 28 daireden oluşan bir bloğu çöktü. Burada ikamet eden Bingöllü Emekli Milli Eğitim Müfettişi Selahattin Bayındır (Bingöl Devlet Hastanesi Eski Başhekimİ Hasan Bayındır'ın ağabeyi), annesi ve eşi (Bingöl Spor eski takım kaptanı ve hocası Şevket Bozgan'ın ablası) enkaz altında kaldı.

Gelişmeleri ve kurtarma faaliyetlerini yerinde takip eden Bingöllü hemşehrimiz Ahmet Karaarslan; “Yıkılan tek blokta ikamet eden Bayındır ailemize şuana kadar ulaşabilmiş değiliz. Bölgede 15 tane bina yıkılmış vaziyette. Ekipler yoğun bir şekilde çalışıyor. Bingöl'den aile yakınları da geldiler şuan birlikteyiz. Henüz ailemize ulaşamadık ama Allah'tan ümit kesilmez. Bekleyişimiz sürüyor” dedi.

MALATYA'DA CİHAZA BAĞLI ENGELLİ GENÇ YARDIM BEKLİYOR

Deprem nedeniyle Fırat Mahallesi Azerbaycan Sk. TOKİ 5. Bölge MC-1/3 Kat: 9 Daire 39 Battalgazi/MALATYA adresindeki ikametinde mahsur kalan yüzde 99 engelli Bingöl İbrahim Ergunşah (26), nakledilmeyi bekliyor.

Bingöl Online'ye konuşan baba Baba M.Ali Ergunşah; “Oğlum İŞbrahim,1,5 yıl önce beyne oksijen gitmediği için kalbi durdu. Hayata dönebildi ama yüzde 99 engelli kaldı. Şuan cihaza bağlı olarak hayatta. Ambulans bulamadığımız için nakledemiyoruz. Ambulans bulursak Bingöl'e götürmek istiyoruz.

DİYARBAKIR'DAKİ BAYANCUK AİLESİNİN CENEZESİ DEFNEDİLECEK

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın