KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2025 Cuma
°C

Bingöllü çiftçiler borçlarının ertelenmesini istediler

Yaşanan mağduriyetin kendisine iletildiğini ve bunun üzerine Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Başmüzakereci Egemen Bağış’la görüştüğünü aktaran Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yakın tarihte Bingöl’ün de bu kapsama alınarak sorunu çözeceklerini söyledi.

Bingöllü çiftçiler borçlarının ertelenmesini istediler
15 EYLÜL 2012 CUMARTESİ 08:13
0
1628
0
AA aa

Malatya'daki SODES Fuarı açılışı sonrasında bir dizi temaslarda bulunmak ve açılışlara katılmak üzere memleketi Bingöl'e gelen Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nce hizmete sunulan Asfalt Plenti ve İş makineleri açılışında borç ertelemesinden yararlanamayan çiftçilerin talepleriyle karşılaştı. AK Parti Solhan İlçe Başkanı Nihat Doğu öncülüğünde Bakan Yılmaz'la görüşen çiftçiler, yaşadıkları maddi sıkıntılara dikkat çektiler ve “Bingöl'ün de bu kapsama alınmasını istiyoruz” dediler.

Çeşitli afetlerden zarar gören çiftçilerin borçlarının bir yıl süreyle ertelenmesi çalışmasının Resmi Gazete'nin 28 Ağustos 2012 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğü girdiğini ve bu kararda Bakan Yılmaz'ın da imzasının bulunduğunu hatırlatan Solhan İlçesi'ndeki çiftçilerden Mustafa Beri, Zeki Aytaç, Halim Sönmez ve Muhittin Alan, borçlarının ertelenmesi için destek istediler.

Besicilik yaptıklarını ancak bu yıl ciddi zararlar gördüklerini ifade eden çiftçiler, 60 ilde borç ertelenmesi yapıldığını ancak Bingöl'ün bu kapsama alınmamasına anlam veremediklerini söylediler.

70 tane hayvan aldığını ancak yem sıkıntısı ve çeşitli sebeplerden ötürü birçok hayvanını satmak zorunda kaldığını aktaran çiftçilerden Mustafa Beri: “Tanesini 6 bin TL'den aldığım hayvanı bugün en fazla Bin liradan satabiliyorum. Yem fiyatları yükseldi, yeterli yem de bulamıyoruz. Kuraklık nedeniyle Solhan'da yem toplayamadık. Bingöl tarım ve hayvancılık bölgesidir. Birçok il borç ertelenmesinden yararlanırken maalesef Bingöl bu kapsamda yer almadı. Borçlarımız ertelenmese, ödeyecek gücümüz olmadığından hepimiz icralık olacağız. Bu konuda Sayın Bakanımızdan destek istiyor, Bingöl'ün de bu kapsama alınmasını istiyoruz” dedi.

Yaşanan mağduriyetin kendisine iletildiğini ve bunun üzerine Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Başmüzakereci Egemen Bağış'la görüştüğünü aktaran Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yakın tarihte Bingöl'ün de bu kapsama alınarak sorunu çözeceklerini söyledi.

Zarar oranının yüzde 30 olması koşulunu da hatırlatan Bakan Yılmaz: “Çiftçinin müracaat etmesi, ilgili kurumun da tespitte bulunması lazım. Bunların yapılması lazım. Bingöl'deki mağduriyeti gidermek için gerekeni yapacağız. Rahat olun” dedi.

Çiftçiler, Bakan Yılmaz'ın bu sözleri üzerine teşekkür edip oradan ayrıldılar.

BORÇ ERTELEMESİ KAPSAMINA ALINACAK İLLER

28 Ağustos 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren, 60 ilde sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler nedeniyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar gören çiftçinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesini içeriyor.

Alınan bilgilere göre; çalışmanın tamamlanması ardından Adıyaman, Artvin, Balıkesir, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Düzce, Gaziantep, Giresun, Hakkâri, Kırıkkale, Kırklareli, Mardin, Ordu, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Tekirdağ illeri de tabii afetler nedeniyle yapılacak borç ertelemesi kapsamına alınacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
09.05.2025
14:51
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kurumsal İletişim Sürecinde İletişim Temsilcilerinin Rolü' seminerde, kurumsal şablon ve formatların standart hale getirileceğini belirten Korkmazcan, atılacak yeni adımlarla hem kurum içi iletişimin güçlendirileceğini hem de kurumsal kimliğin kamuoyundaki etkisinin arttırılacağını vurguladı.
09.05.2025
13:42
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 57,29 gram kokain, 20,16 gram metamfetamin ve para ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
08.05.2025
16:36
Bingöl`de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın