KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Şubat 2026 Salı
°C

Bingöllü denilen şehit malatyalıymış

Osmaniye'de çıkan çatışmada teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Jandarma Kom Onbaşı Mustafa Baltacı için tören düzenlendi. Şehidin Bingöllü olmadığı belirlendi.

Bingöllü denilen şehit malatyalıymış
21 AĞUSTOS 2007 SALI 09:43
1
1556
0
AA aa
Osmaniye'nin Zorkun Yaylası yolu Haçbel sırtı Karıncalı köyü yol ayrımında devriye görevi yapan ekip aracına teröristlerce ateş açılması sonucu şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Mustafa Baltacı için Osmaniye Jandarma Alay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.
Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından, şehidin öz geçmişi okundu.
Jandarma Albay İlhan Egemen'in konuşma yaptığı törende, Osmaniye Müftüsü Zeki Sarılar tarafından cenaze namazı kılındı. Namazın kılınmasının ardından şehidin cenazesi, memleketi Malatya'ya gönderildi.

Öte yandan tören sırasında, görevli bir asker baygınlık geçirdi. Şehidin dayısı Songur Tekin, ''Mecliste birilerinin sağ elini sıkanlar, sol elindeki silahları da alsınlar'' dedi. Şehit onbaşının yaklaşık 6 aylık asker olduğu belirtildi.

Bingöllü Değilmiş

Şehit haberinin duyulmasının ardından ulusal haber ajansları, şehidin Bingöl'ün Kiğı İlçesi'nden olduğunu yazmıştı ancak ilerleyen saatlerde şehidin Malatyalı olduğu belirlendi.  Aslen Elazığlı olan ve eşiyle birlikte Kığı ilçesindeki baraj şantiyesinde çalışan baba Kubilay Baltacı'nın Bingöl'de olması nedeniyle böyle bir karışıklığın yaşandığı tespit edildi.

Şehit Evine Ateş Düştü

Osmaniye'de şehit olan Komando Onbaşı Mustafa Baltacı'nın Malatya'daki evine ateş düştü. Haberi askeri görevliden alan şehit yakınları, sinir krizi geçirdi.

Osmaniye'nin Zorkun Yaylası'nda devriye görevi yaparken teröristlerin ateş açması sonucu şehit olan Komando Onbaşı Mustafa Baltacı'nın ablasının Malatya merkez Paşaköşkü Mahallesi Öğretmenler Sitesi'ndeki taziye evine; önce baba Kubilay Baltacı geldi. Aslen Elazığlı olan ve eşiyle birlikte Bingöl'ün Kığı ilçesindeki baraj şantiyesinde çalışan baba Kubilay Baltacı, basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

Amca Sümer Baltacı ise yeğeninin 6 aylık asker olduğunu ve askere gitmeden önce babasıyla çalıştığını belirtti. Bu arada amca Sümer Baltacı, kendisini cep telefonu ile arayan bir yakınına yeğeninin şehit olduğunu söyleyemedi.

Şehit cenazesinde gözyaşı sel oldu

Osmaniye'de şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Mustafa Baltacı, memleketi Malatya'da düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Yeşiltepe Şehir Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazı sonrasında buradaki şehitlikte toprağa verilen Jandarma Komando Onbaşı Mustafa Baltacı'nın cenaze töreninde gözyaşları adeta sel olup aktı.

Cenaze namazının kılınmasının kıldırmasının ardından şehidin naaşı bando eşliğinde şehitliğe götürülerek toprağa verildi. Cenaze töreninde şehidin bir yakını, şehit askerin fotoğrafını kaldırarak, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye bağırdı.

BingolOnline - Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.02.2026
19:46
Bingöl`de Çaya Yüzde 30 Zam
Bingöl'de Çaya Yüzde 30 Zam
Artan maliyetler nedeniyle Bingöl'de çay fiyatına yüzde 30 zam yapıldı. 13 TL'lik yeni rayiç sonrası esnaf temsilcileri, düzenlemenin zorunlu olduğunu vurguladı.
16.02.2026
19:25
Bingöl`de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Bingöl'de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Kapsül halinde 88 parça uyuşturucu yutan şüpheliler, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
16.02.2026
19:24
Hesarek`te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Hesarek'te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Yeşilay ve Narkotik'ten Bingöl Hesarek Kayak Merkezinde farkındalık etkinliği düzenlendi. Karaca; 'Bağımlılıkla mücadelede en güçlü yöntem, sorun ortaya çıkmadan önce önlemektir. Bu nedenle özellikle gençlerimize ve ailelerimize ulaşarak koruyucu ve önleyici çalışmalarımızı anlatıyoruz' dedi.
16.02.2026
19:23
Hesarek`e ziyaretçi akını
Hesarek'e ziyaretçi akını
Bingöl'de kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, ziyaretçi akınına uğradı.
16.02.2026
19:22
Trafik Kazası Hasar Sürecinde Yeni Dönem
Trafik Kazası Hasar Sürecinde Yeni Dönem
Trafik kazaları sonrası hasar ve değer kaybı süreçlerini kolaylaştıracak yeni düzenleme yürürlüğe giriyor. 1 Nisan 2026'da pilot illerde başlayacak uygulama ile eksper atamaları otomatik yapılacak, komisyoncu ve aracıların devre dışı bırakılması hedefleniyor. İşte detaylar...
15.02.2026
15:36
12Bingölspor`dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
12Bingölspor'dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
Seyircisiz oynama cezasına rağmen kenetlenen şehir, sahada terinin son damlasına kadar savaşan bir takım ve dev ekrandan yükselen tezahüratlar… 12 Bingölspor, 7-1'lik tarihi galibiyetle hem zirveyi sağlamlaştırdı hem de sahada en güçlü cevabı verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın