KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Haziran 2026 Perşembe
°C

Bingöllü tatlıcı, 'kayısılı baklava' üretti

Bingöllü bir tatlıcı, Fıstıklı ve cevizlisinin dışında vişneli, kakuleli, kestane şekerli ve Narlı baklavalara bir yenisi daha ekleyerek, Malatya'nın meşhur kayısısı gün kurusundan baklava yaptı.

Bingöllü tatlıcı, `kayısılı baklava` üretti
25 AĞUSTOS 2011 PERŞEMBE 00:05
0
2979
0
AA aa

Fıstıklı ve cevizlisinin dışında vişneli, kakuleli, kestane şekerli ve Narlı baklavalara bir yenisi daha eklendi. Bingöllü bir tatlıcı, Malatya'nın meşhur kayısısı gün kurusundan baklava yaptı.

Ramazan Bayramı öncesi vatandaşları Kayısılı Baklavayla tanıştıran Meşhur Diyarbakır Kadayıflarının sahiplerinden Bingöllü Sedat Alpkıray, yaptığı açıklamada, kayısılı baklava fikrinin kendisi gibi kadayıf ve baklava üzerine çalışan amcasından çıktığını söyledi.

Yaklaşık bir ay süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda tatlıcı olan aile büyüklerine, personele, sık sık dükkana gelen bazı müşterilere baklavayı tattırdıklarını anlatan Alpkıray, bazı müşterilerin baklava için "kadayıfı geride bırakacak bir tat" yorumunu yaptıklarını aktardı.

Geliştirme çalışmaları sonrasında Cevizli ve fıstıklı olmak üzere iki çeşit kayısılı baklavanın üretimine geçtiklerini ifade eden Alpkıray, sadece vitrine astıkları "Malatya Kayısı Baklavası Tattınız Mı" ilanıyla yeni lezzetlerini vatandaşla buluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi. Alpkıray, buna karşın Malatyadaki vatandaşlardan önemli bir talep gelmeye başladığını vurguladı.

Baklavayı yaparken doğal ve ilaçsız olması nedeniyle gün kurusunu tercih ettiklerini kaydeden Alpkıray, böylece kayısılı baklavanın sadece ağızlara değil insan sağlığına da hitap edebileceğini belirtti. <

BAYRAMDAN SONRA TÜM TÜRKİYE TADABİLECEK

Kayısılı baklavanın diğer baklava çeşitlerine göre bayatlama süresinin daha da uzun olduğunu anlatan Alpkıray, bayram döneminde kayısılı baklava siparişlerine ağırlık vermeyi düşündüklerini, personelleriyle kendi evlerinde de misafirlerine kayısılı baklava ikram edeceklerini dile getirdi.

Bir hafta önce satışa başladıkları kayısılı baklavaya Malatyalı olmayanların daha fazla rağbet gösterdiğini vurgulayan Alpkıray, kayısılı baklavanın şimdilik sadece Malatya'daki şubelerinde satışa sunulduğunu, ancak bayramdan sonra Tüm Türkiye'deki şubelerine göndereceklerini ifade etti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.06.2026
01:39
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Bingöl'de SMA Tip-1 hastalığıyla mücadele eden Efrayim Gökalp'in tedavisine destek amacıyla düzenlenen bağış programında 2 milyon TL yardım toplandı. Sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında hayırseverler destek için adeta seferber oldu.
18.06.2026
00:52
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Adana'da serinlemek amacıyla girdiği sulama kanalında akıntıya kapılan 15 yaşındaki Harun Dalçek, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden gencin Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yayağansöğüt köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
18.06.2026
00:51
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi, İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel'e Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi gündemiyle olağanüstü meclis toplantısı yapma kararı aldı. Teklifin kabul edilmesi halinde, Genç ilçesi tarihinde ilk kez bir kişiye Fahri Hemşehrilik Beratı verilmiş olacak.
18.06.2026
00:50
Bingöl Üniversitesi`ne ‘Spor Dostu Kampüs` Ödülü
Bingöl Üniversitesi'ne 'Spor Dostu Kampüs' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, YÖK tarafından yürütülen 'Spor Dostu Kampüs' projesi kapsamında ödüle layık görüldü. Üniversite, spor altyapısı, öğrencilere sunduğu sportif imkânlar ve sağlıklı yaşamı teşvik eden çalışmalarıyla bu unvanı almaya hak kazandı.
18.06.2026
00:49
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
18.06.2026
00:46
Şehit Tan`ın Adı Kütüphanede Yaşatılacak
Şehit Tan'ın Adı Kütüphanede Yaşatılacak
Anadolu Şehit Aileleri, Gazileri ve Güvenlik Korucuları Vakfı (AŞAV) tarafından Bingöl'ün Genç ilçesinde yapımı tamamlanan Şehit Güvenlik Korucusu Saim Tan Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın