KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Nisan 2026 Perşembe
°C

Bingöllü tatlıcı, 'kayısılı baklava' üretti

Bingöllü bir tatlıcı, Fıstıklı ve cevizlisinin dışında vişneli, kakuleli, kestane şekerli ve Narlı baklavalara bir yenisi daha ekleyerek, Malatya'nın meşhur kayısısı gün kurusundan baklava yaptı.

Bingöllü tatlıcı, `kayısılı baklava` üretti
25 AĞUSTOS 2011 PERŞEMBE 00:05
0
2780
0
AA aa

Fıstıklı ve cevizlisinin dışında vişneli, kakuleli, kestane şekerli ve Narlı baklavalara bir yenisi daha eklendi. Bingöllü bir tatlıcı, Malatya'nın meşhur kayısısı gün kurusundan baklava yaptı.

Ramazan Bayramı öncesi vatandaşları Kayısılı Baklavayla tanıştıran Meşhur Diyarbakır Kadayıflarının sahiplerinden Bingöllü Sedat Alpkıray, yaptığı açıklamada, kayısılı baklava fikrinin kendisi gibi kadayıf ve baklava üzerine çalışan amcasından çıktığını söyledi.

Yaklaşık bir ay süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda tatlıcı olan aile büyüklerine, personele, sık sık dükkana gelen bazı müşterilere baklavayı tattırdıklarını anlatan Alpkıray, bazı müşterilerin baklava için "kadayıfı geride bırakacak bir tat" yorumunu yaptıklarını aktardı.

Geliştirme çalışmaları sonrasında Cevizli ve fıstıklı olmak üzere iki çeşit kayısılı baklavanın üretimine geçtiklerini ifade eden Alpkıray, sadece vitrine astıkları "Malatya Kayısı Baklavası Tattınız Mı" ilanıyla yeni lezzetlerini vatandaşla buluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi. Alpkıray, buna karşın Malatyadaki vatandaşlardan önemli bir talep gelmeye başladığını vurguladı.

Baklavayı yaparken doğal ve ilaçsız olması nedeniyle gün kurusunu tercih ettiklerini kaydeden Alpkıray, böylece kayısılı baklavanın sadece ağızlara değil insan sağlığına da hitap edebileceğini belirtti. <

BAYRAMDAN SONRA TÜM TÜRKİYE TADABİLECEK

Kayısılı baklavanın diğer baklava çeşitlerine göre bayatlama süresinin daha da uzun olduğunu anlatan Alpkıray, bayram döneminde kayısılı baklava siparişlerine ağırlık vermeyi düşündüklerini, personelleriyle kendi evlerinde de misafirlerine kayısılı baklava ikram edeceklerini dile getirdi.

Bir hafta önce satışa başladıkları kayısılı baklavaya Malatyalı olmayanların daha fazla rağbet gösterdiğini vurgulayan Alpkıray, kayısılı baklavanın şimdilik sadece Malatya'daki şubelerinde satışa sunulduğunu, ancak bayramdan sonra Tüm Türkiye'deki şubelerine göndereceklerini ifade etti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.04.2026
23:04
12 Bingölspor`un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor'un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor Kulübü, ülke genelinde yaşanan ve derin üzüntüye yol açan olaylar nedeniyle planlanan şampiyonluk kutlamalarının tamamının iptal edildiğini açıkladı. Kulüp, şampiyonluğu yalnızca maç sonrası düzenlenecek kupa töreniyle sade bir şekilde kutlayacağını duyurdu.
16.04.2026
22:36
Bingöl`de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de organik tarım ve iyi tarım uygulamaları kapsamında satış yapan işletmeler denetlendi. Kontrollerde ürünlerin sertifikaları, etiket bilgileri ve muhafaza koşulları incelendi.
16.04.2026
21:43
Kaya`dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
Kaya'dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
DEM Parti İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2025 yılı faaliyetlerine ilişkin denetim raporuna muhalefet şerhi koydu. Kaya, doğrudan temin harcamaları, araç giderleri ve bütçe planlamasına ilişkin çeşitli tespitler paylaştı.
16.04.2026
20:50
‘Kadraj Bingöl` Fotoğraf Yarışması`nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bingöl'de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği 'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Yarışmada Bingöl'ün doğal ve kültürel değerlerini yansıtan kareler büyük beğeni topladı.
16.04.2026
19:01
81 İlde Eş Zamanlı ‘Okul Güvenliği` Toplantısı
81 İlde Eş Zamanlı 'Okul Güvenliği' Toplantısı
Bakanların koordinasyonunda 81 ilde düzenlenen 'okul güvenliği' toplantısına, Bingöl Valisi Cahit Çelik de katıldı. Toplantıda okullarda alınacak yeni güvenlik tedbirleri ele alındı. Polis ve Jandarma kontrolleri sıkılaştırılacak!
16.04.2026
05:35
Bingöl`de ekmeğe zam geldi!
Bingöl'de ekmeğe zam geldi!
Vatandaşlar, zammı ekmek satın aldıkları sırada öğrenirken, önceden kamuoyuna bilgilendirme yapılmaması tepkilere neden oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın