KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2025 Pazar
°C

Bingöllü tatlıcı, 'kayısılı baklava' üretti

Bingöllü bir tatlıcı, Fıstıklı ve cevizlisinin dışında vişneli, kakuleli, kestane şekerli ve Narlı baklavalara bir yenisi daha ekleyerek, Malatya'nın meşhur kayısısı gün kurusundan baklava yaptı.

Bingöllü tatlıcı, `kayısılı baklava` üretti
25 AĞUSTOS 2011 PERŞEMBE 00:05
0
2450
0
AA aa

Fıstıklı ve cevizlisinin dışında vişneli, kakuleli, kestane şekerli ve Narlı baklavalara bir yenisi daha eklendi. Bingöllü bir tatlıcı, Malatya'nın meşhur kayısısı gün kurusundan baklava yaptı.

Ramazan Bayramı öncesi vatandaşları Kayısılı Baklavayla tanıştıran Meşhur Diyarbakır Kadayıflarının sahiplerinden Bingöllü Sedat Alpkıray, yaptığı açıklamada, kayısılı baklava fikrinin kendisi gibi kadayıf ve baklava üzerine çalışan amcasından çıktığını söyledi.

Yaklaşık bir ay süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda tatlıcı olan aile büyüklerine, personele, sık sık dükkana gelen bazı müşterilere baklavayı tattırdıklarını anlatan Alpkıray, bazı müşterilerin baklava için "kadayıfı geride bırakacak bir tat" yorumunu yaptıklarını aktardı.

Geliştirme çalışmaları sonrasında Cevizli ve fıstıklı olmak üzere iki çeşit kayısılı baklavanın üretimine geçtiklerini ifade eden Alpkıray, sadece vitrine astıkları "Malatya Kayısı Baklavası Tattınız Mı" ilanıyla yeni lezzetlerini vatandaşla buluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi. Alpkıray, buna karşın Malatyadaki vatandaşlardan önemli bir talep gelmeye başladığını vurguladı.

Baklavayı yaparken doğal ve ilaçsız olması nedeniyle gün kurusunu tercih ettiklerini kaydeden Alpkıray, böylece kayısılı baklavanın sadece ağızlara değil insan sağlığına da hitap edebileceğini belirtti. <

BAYRAMDAN SONRA TÜM TÜRKİYE TADABİLECEK

Kayısılı baklavanın diğer baklava çeşitlerine göre bayatlama süresinin daha da uzun olduğunu anlatan Alpkıray, bayram döneminde kayısılı baklava siparişlerine ağırlık vermeyi düşündüklerini, personelleriyle kendi evlerinde de misafirlerine kayısılı baklava ikram edeceklerini dile getirdi.

Bir hafta önce satışa başladıkları kayısılı baklavaya Malatyalı olmayanların daha fazla rağbet gösterdiğini vurgulayan Alpkıray, kayısılı baklavanın şimdilik sadece Malatya'daki şubelerinde satışa sunulduğunu, ancak bayramdan sonra Tüm Türkiye'deki şubelerine göndereceklerini ifade etti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
04.07.2025
15:08
Bingöl`de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Bingöl'den Ankara'ya uyuşturucu taşıyan kamyonda 49 kilo 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
04.07.2025
15:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın