KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Bingöllü tatlıcı, 'kayısılı baklava' üretti

Bingöllü bir tatlıcı, Fıstıklı ve cevizlisinin dışında vişneli, kakuleli, kestane şekerli ve Narlı baklavalara bir yenisi daha ekleyerek, Malatya'nın meşhur kayısısı gün kurusundan baklava yaptı.

Bingöllü tatlıcı, `kayısılı baklava` üretti
25 AĞUSTOS 2011 PERŞEMBE 00:05
0
2632
0
AA aa

Fıstıklı ve cevizlisinin dışında vişneli, kakuleli, kestane şekerli ve Narlı baklavalara bir yenisi daha eklendi. Bingöllü bir tatlıcı, Malatya'nın meşhur kayısısı gün kurusundan baklava yaptı.

Ramazan Bayramı öncesi vatandaşları Kayısılı Baklavayla tanıştıran Meşhur Diyarbakır Kadayıflarının sahiplerinden Bingöllü Sedat Alpkıray, yaptığı açıklamada, kayısılı baklava fikrinin kendisi gibi kadayıf ve baklava üzerine çalışan amcasından çıktığını söyledi.

Yaklaşık bir ay süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda tatlıcı olan aile büyüklerine, personele, sık sık dükkana gelen bazı müşterilere baklavayı tattırdıklarını anlatan Alpkıray, bazı müşterilerin baklava için "kadayıfı geride bırakacak bir tat" yorumunu yaptıklarını aktardı.

Geliştirme çalışmaları sonrasında Cevizli ve fıstıklı olmak üzere iki çeşit kayısılı baklavanın üretimine geçtiklerini ifade eden Alpkıray, sadece vitrine astıkları "Malatya Kayısı Baklavası Tattınız Mı" ilanıyla yeni lezzetlerini vatandaşla buluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi. Alpkıray, buna karşın Malatyadaki vatandaşlardan önemli bir talep gelmeye başladığını vurguladı.

Baklavayı yaparken doğal ve ilaçsız olması nedeniyle gün kurusunu tercih ettiklerini kaydeden Alpkıray, böylece kayısılı baklavanın sadece ağızlara değil insan sağlığına da hitap edebileceğini belirtti. <

BAYRAMDAN SONRA TÜM TÜRKİYE TADABİLECEK

Kayısılı baklavanın diğer baklava çeşitlerine göre bayatlama süresinin daha da uzun olduğunu anlatan Alpkıray, bayram döneminde kayısılı baklava siparişlerine ağırlık vermeyi düşündüklerini, personelleriyle kendi evlerinde de misafirlerine kayısılı baklava ikram edeceklerini dile getirdi.

Bir hafta önce satışa başladıkları kayısılı baklavaya Malatyalı olmayanların daha fazla rağbet gösterdiğini vurgulayan Alpkıray, kayısılı baklavanın şimdilik sadece Malatya'daki şubelerinde satışa sunulduğunu, ancak bayramdan sonra Tüm Türkiye'deki şubelerine göndereceklerini ifade etti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
16.01.2026
13:59
Bingöl`de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de yarıyıl tatiliyle birlikte 58 bin 201 öğrenci karne sevinci yaşadı. Vali Usta, karne töreni programına katıldığı okulda uluslararası yarışmalarda dereceye giren iki öğrenciye madalya ve hediyelerini de takdim etti.
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın