KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Bingöllüler derneği 'evet' dedi

Elazığ Sivil Güçbirliği Platformu'nun üyelerinden olan Bingöllüler Derneği, referandumda ‘evet' diyecek.

Bingöllüler derneği `evet` dedi
22 AĞUSTOS 2010 PAZAR 23:57
0
2374
0
AA aa
Elazığ Sivil Güçbirliği Platformu 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumda "evet" diyeceklerini belirtti. Bu platforma Bingöl adına katılan Bingöllüler Derneği de ‘evet' diyecek. Elazığ Sivil Güçbirliği Platformu'nca; 61 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen basın toplantısında 12 Eylül Referandumu'na ‘Evet' çağrısı yapıldı. Müsiad Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda basın açıklamasını Elazığ Sivil Güçbirliği Platform Sözcüsü Resul Şahin okudu.
Elazığ Sivil Güçbirliği sözcüsü Resul Şahin, 12 Eylül tarihinde yapılacak referandumunu, son 50 yılın en önemli anayasal değişikliği olarak gördüklerini bu nedenle referandumda "evet" diyeceklerini belirterek, halkı da "evet" demeye çağırdı.
Tamamı muhafazakar düşünceye sahip 61 sivil toplum örgütü temsilcisinin oluşturduğu Elazığ Sivil Güçbirliği Platformu, MÜSİAD toplantı salonunda bir araya gelerek, 12 Eylül tarihinde yapılacak referandumda "evet" demek için ortak karar aldı. Platform adına basın açıklamasını okuyan İlim ve Hayıra Hizmet Vakfı Başkanı Resul Şahin, Anayasa'da yapılacak değişikliklerin tatmin edici olmadığını ancak beklentilerin önünü açabilecek doğru bir adam olduğunu söyledi. 12 Eylül darbesinin 30'uncu yıl dönümünde, Türkiye'de ilk kez Anayasa'ya sivil bir müdahalenin gerçekleştirilmeye çalışıldığını belirten Şahin, "Yürürlükteki 1982 Anayasası olağanüstü bir dönemde yapıldığı için toplumsal barışın sağlanmasında ve sorunların çözümünde yetersiz kalmaktadır. Kişilere karşı devleti koruyan ve halk iradesi üzerinde vesayetçi bir anlayışın ürünü olan 1982 Anayasasının değişmesi ve insan haklarına dayalı, sivil, demokratik yeni bir Anayasanın hazırlanması konusunda toplumda görüş birliği oluşmuştur. Jakoben bir elitin resmi ideolojik kimliği halka dayatma amacıyla oluşturduğu ve vesayet sisteminin araçları olarak kullanılacak kurumların anayasal niteliğe büründürüldüğü bir metin söz konusudur. 1990 yılından bugüne kadar toplam 83 maddesi değişmiştir. Ancak bu değişikliklerin hiç biri 1982 AnayasasıÆnın vesayetçi ruhuna dokunmamıştır. İlk kez bu dokunuşun gerçekleştiği değişiklikler, özü itibariyle AnayasaÆnın tümüyle değiştirilmesi yönündeki beklentileri karşılamamakla birlikte, bunun da önünü açabilecek doğru bir adım olma özelliği taşımaktadır" dedi.
Yeni anayasada olacağını belirttiği 13 maddelik düzenlemeleri anlatan Şahin, "İçerdiği maddelerle birçok konuda özgürlüklerin alanını genişletecek, halk iradesi üzerindeki vesayet araçlarını zayıflatacak bu değişiklikler, yeterli olmamakla beraber çok önemli buluyor; halkımızın değerlerine uygun, ihtiyaçlarına cevap verecek sivil, özgürlükçü ve adaleti tesis etmeyi amaçlayan yeni bir anayasa talebimize kapı aralayacağı ümidiyle destekliyoruz. 61 Sivil Toplum Kuruluşu olarak tüm halkımızı 12 Eylül referandumunda 'Evet' demeye çağırıyoruz" şeklinde konuştu.
Referanduma Evet çağrısına destek veren Sivil Toplum Kuruluşları şunlar:
"MÜSİAD, Elazığ İlim ve Hayra Hizmet Vakfı, ELGİAD, ELİKAD, Balakgazi Eğitim Vakfı, Palu-Der, ABUDER, Azizan Derneği, Okyayder, ELÖYDER, TÜTEV, Emlakçılar Derneği, Kalem-Der, Mamurat-Ül Aziz Vakfı, Akıncılar Derneği, AB-I Hayat Vakfı, Bembir-Sen, Cansuyu Derneği, İ.H.H. Elazığ Şubesi, ESDER, Anadolu Gençlik Derneği, Memurlar Vakfı, Hayat Der, Sevgider, TÜTEV, Köyümder, Memurssen, Yavuz Selim Mezunları Derneği, KEYDER, ELİMDER, Tek-Der, Kimse Yokmu Derneği, MOSDER, Hacı Bey Vakfı, Memursen, Bayındır Birlik Haber Sen, Büro Memursen, Diyanet Sen, Eğitim Bir Sen, Enerji Bir Sen, Kültür Memur Sen, Sağlık Sen, Toç Bir Sen, Ulaştırma Sen, ESAM, EHAD, Şuurlu Öğretmenler Derneği, HUDER, Bingöllüler Derneği, Elazığ Tiryaki Gençlik Spor Kulübü Derneği, Elazığ İlim Yayma Cemiyeti, Elazığ Okur-yazar Platformu"
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın