KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Bingöllüler için destek istedi

ANKARA BİNYAR Başkanı Ataoğlu, durumu iyi olan herkesten öğrencilere burs vermek ve Bingöllüler için destek istedi.

Bingöllüler için destek istedi
25 TEMMUZ 2008 CUMA 11:07
0
1786
0
AA aa
Ankara'da kurulan en son ve tek Bingöllüler Derneği olduklarını ifade eden Bingöl İli ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği Ankara (BİNYAR) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Fehmi Ataoğlu, yaptığı yazılı basın açıklamasında herkesten destek istedi. Ataoğlu, derneğin faaliyetlerini şöyle sıraladı: “Ankara içinde ve dışındaki üniversitelerde okuyan Bingöllü öğrencilere burs temin etmek. Eğitim ve öğretimlerine yardımcı olmak amacıyla ilk ve orta öğretim seviyesinde çeşitli kurslar açmak. Derneğimizin çalışma alanına giren konularda kamuoyuna doğru bilgileri aktararak bilinçlenmeyi sağlamak. Yazılı ve görüntülü medya, dergi, broşür, duyuru ve kısa mesaj yolu ile hemşerilerimiz arasında sürekli iletişim ve koordinasyon kurarak birlik ve dayanışmalarını sağlamak. Üyelerimiz ve onların aile bireylerinden çeşitli konularla ilgilenenler arasında bilgi alışverişi ve sosyal dayanışmayı geliştirmek amacıyla eğitim ve bilgiye katkı sağlayacak bilimsel toplantı, seminer ve paneller ile çeşitli geziler düzenlemek ve sergiler açmak. İlimizin sosyal, kültürel, ekonomik ve turistik değerlerinin açığa çıkarılarak tanıtılıp geliştirilmesi için çalışmalar yapmak, sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi, yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için çalışmak ve benzer çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacıyla 2006 yılında kurulmuş ve geçen süre zarfında hatırı sayılır faaliyetlerde bulunmuştur. 2006-2007 öğretim yılında 150 civarında Üniversite öğrencimize verilen burslar, ilköğretim çağındaki öğrencilerimize sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında verilen kurslar, Ramazan aylarında verilen iftar yemekleri, Kadın Kollarımızın gelir temin etmek amacıyla yaptıkları kermes ve benzeri etkinlikler, 500 civarında hasta hemşehrimize tedarik edilen kan ve yapılan maddi yardımlar, ilk etapta sıralayabileceğimiz etkinliklerdir.”


DEPREM GÖÇÜ ARTTIRDI
Özellikle 1 Mayıs 2003 depreminin ardından Ankara'ya yoğun göç yaşandığına dikkat çeken Başkan Ataoğlu, “Bu nedenle Ankara'daki hemşerilerimizin sayısı neredeyse iki katına çıkmıştır. Bu hazırlıksız ve ani göçler, iyiliksever hemşerilerimizin yakınlaşmasına ve yardımlaşmasına vesile olmuştur. Bu durum da Ankara'daki son ve tek hemşeri derneğimiz olan Ankara BİNYAR'ın kurulmasını elzem kılmıştır. Şu anda hizmet vermekte olduğumuz Necatibey Cad. Sezenler Sokak Lozan Apt. No: 2/1 Sıhhiye-Ankara adresindeki Dernek Merkezi'mizin oluşturulması kolay olmamıştır. Bu hususta emeği geçen herkese özellikle teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.


DESTEK BEKLİYORUZ
Ankara BİNYAR olarak, siyasi düşüncesi, sosyal statüsü, dili, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun bütün Bingöllülere eşit mesafede olacaklarını belirten Ataoğlu, “Derneğimizin yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda hizmet verebilmesi için tüm hemşerilerimizin her türlü maddi ve manevi desteklerini beklediğimizi açıkça ilan ediyoruz. 17 Mayıs 2008'de yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da oluşturulan Ankara BİNYAR'ın yeni yönetimi olarak, ekonomik durumu yerinde olan üye olan-olmayan tüm hemşerilerimizin derneğimize ayrıca bağış yoluyla katkıda bulunmalarını, beklediğimizin bilinmesini istiyoruz” şeklinde beyanda bulundu.


YÖNETİM KURULU

Başkan Hasan Fehmi Ataoğlu, Başkan Yardımcısı M. Fatih Atalay, Başkan Yardımcısı Selahattin Bayırkan, Başkan Yardımcısı Hakkı Morsümbül, Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Beysülen, Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Polat.




YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.02.2026
13:05
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Türkiye genelinde boşanma oranlarının en düşük ve en yüksek olduğu iller belli oldu. Boşanmanın en yaygın görüldüğü il İzmir olurken, en düşük oran Hakkâri'de kaydedildi. Bingöl'ün listedeki yeri ise şöyle;
10.02.2026
12:43
Meteoroloji`den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Meteoroloji'den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Yoğun kar ve sağanak uyarısı yapılan Bingöl için çığ tehlikesi ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.
10.02.2026
12:11
Bingöl`de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de düzenlenen eTwinning Çalıştayı, ödül töreni ve proje sunumlarıyla sona erdi.
10.02.2026
12:01
Bingöl`de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: `Kabul Etmiyoruz`
Bingöl'de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: 'Kabul Etmiyoruz'
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı. Sendikalar, tekliflerin yeniden değerlendirilmesini isterken, talepler karşılanmazsa kitlesel ekonomik boykot çağrısında bulunabileceklerini duyurdu.
09.02.2026
21:52
Bingöl`de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
09.02.2026
14:23
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın