KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Bingöllüler için 'herfene gecesi

'Gümüşhane-Bingöl Buluşması' kapsamında Gümüşhane gelenekleri arasında yer alan, şiir ve türkülerin okunduğu 'Herfene Gecesi' düzenlendi. Gecede, Bingöl ve Gümüşhane türküleri söylendi. Gecede söylenilen türkülerle Bingöl-Gümüşhane kardeşliği pekişti.

Bingöllüler için `herfene gecesi
18 AĞUSTOS 2017 CUMA 06:01
0
2139
0
AA aa

İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen "Kardeş Şehirler Projesi" kapsamında "Gümüşhane-Bingöl Buluşması" düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Bingöl'den giden heyet ile kent merkezinden Zafer Meydanı'na kadar kardeşlik yürüyüşü yapıldı.

Yürüyüşün ardından Bingöl ve Gümüşhane halk oyunları gösterileri sunuldu. Daha sonra Bingöllü misafirler sarkıt ve dikitleriyle ünlü Karaca Mağarası'nı ve Limni Gölü Tabiat Parkı'nı gezdi.

Etkinlik için akşam saatlerinde Gümüşhane'ye giden Bingöl Valisi Ali Mantı, Gümüşhane Valisi Okay Memiş tarafından davul zurnayla karşılandı.

Burada sergilenen halk oyunları gösterilerinin ardından Gümüşhane gelenekleri arasında yer alan, şiir ve türkülerin okunduğu "Herfene gecesi" düzenlendi. Gecede iki kentin türküleri ve şiirleri okundu.

Bingöl Valisi Mantı, burada yaptığı konuşmada, sıcak karşılamalarından dolayı Gümüşhane Valisi Memiş'e teşekkür etti.

İki kent arasındaki birlikteliğin kuvvetlenerek devam etmesini dileyen Mantı, "Her temas iz bırakır. İnşallah bu temaslarımız şehirlerimiz arasında güzel ilişkiler doğuracak. Allah, ülkemize birlik ve dirlik versin. Kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirsin. Bir ve beraber olursak bu ülkeyi hiç kimse yıkamaz. Biz de bu vesileyle birliğimiz ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz." dedi.

Gümüşhane Valisi Memiş de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önderliğinde iller arasında "gönül köprüsü" projesi geliştirildiğini söyledi.

Memiş, " Bingöl havaalanına kavuştu. İnşallah Gümüşhane de kendi havalimanına kavuşuyor. Yatırımlardan yavaş yavaş pay alan gelişmekte olan illeriz. Bu gönül köprüsü inşallah 2 vilayeti, yöneticileri ve sivil insanları birbirine daha çok kaynaştırır. Bu ülke 81 vilayetiyle bölünmez bir bütün. Bu bütünlük için mücadele ediyoruz. Bu mücadelede hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Kardeş Şehirler Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi de Trabzon-Mardin ile başlayan etkinliklerin Gümüşhane-Bingöl ile devam ettiğini belirtti.

Külekçi, "Ülkemizin hassas döneminde 80 milyon insanın teröre karşı birlikte ve beraber olduğunu bu proje ile birlikte daha da sağlamlaştırıyoruz. Heyetteki herkesin duygusu aynı. Aynı coğrafyada yaşıyoruz. Aynı tavanın balıklarıyız ve birbirimize daha çok kenetlenmemiz gerektiğini söylüyoruz. Bu noktada her iki ilin birbirine yapacağı ziyaretlerle kardeşliğimiz çok daha güzel bir noktaya gelecek." ifadesini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.05.2025
16:44
Bingöl`de üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı
Bingöl'de üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı
Bingöl'de Sebze Üretiminin Geliştirmesi Projesi çerçevesinde üreticilere 442 bin sebze fidesi dağıtıldı. Coğrafi işaretli Guldar domatesinin yetiştirildiği köylerdeki çiftçilere de 50 bin adet Guldar domatesi fidesi verildi.
22.05.2025
16:30
'Bizim elimizdeki alınırken başkalarına fazlaca veriliyor!'
1971 depremi sonrası 1986'da Kiğı Çiçektepe'de yapılan deprem konutlarının 2015 depreminde ağır hasar gördüğünü ve 2024 Kasım'da yıktırıldığını aktaran Özaltun: 'Hak sahipliğimiz herhangi bir bilgi verilmeden iptal edilmiş. Biz oturacak ev bulamazken başka ailelere birden fazla konut veriliyor ve onlar da götürüp kiraya veriyor! Bu nasıl bir adalet? Kim koruyacak hakkımızı?'
22.05.2025
14:56
Bingöl`de ilkokul öğrencilerine `Deprem Gerçeği` Söyleşisi
Bingöl'de ilkokul öğrencilerine 'Deprem Gerçeği' Söyleşisi
Bingöl'de Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulu öğrencilerine yönelik 'Bingöl'ün deprem gerçeği' konulu söyleşi gerçekleştirildi.
22.05.2025
14:32
Bingöl`deki şelale hayranlık uyandırıyor!
Bingöl'deki şelale hayranlık uyandırıyor!
Bingöl'ün Solhan ilçesinde kayayı oyarak süzülen doğa harikası şelalenin görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi gördü!
22.05.2025
13:29
Eleştirilere ‘zarfçıların pulcuları` çıkışı!
Eleştirilere 'zarfçıların pulcuları' çıkışı!
Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, kentin sorunlarına dair açıklamalarına karşı gizli nicklerle yöneltilen '50 yıldır o koltuktasın, ne yapmışsın?' eleştirilerine sert çıktı! İsimsiz yorumcuları 'zarfçıların pulcuları' diye nitelendiren Bayram, açtı ağzını yumdu gözünü…
21.05.2025
19:28
Bingöl`de lezzet dolu bir program
Bingöl'de lezzet dolu bir program
Bingöl'ün yöresel yemek ve tatlıları, Türk Mutfağı Haftası kapsamında sergilenip ikram edildi. Bingöl mutfağının doğal, ekonomik ve atıksız örnekleriyle haftaya katkı sunduklarını belirten Vali Usta, emeği geçenleri tebrik eti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın