KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Bingöl'ü asla ihmal etmiyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, insanlara büyük önem verdiklerini ve vermeye de devam ettiklerini ifade ederek, “İstanbul'a ne yapıyorsak nüfus oranında Bingöl'e de aynını yapıyoruz. Edirne'nin köylerine kadar yol götürüyor, su götürüyor ama bu arada Bingöl'e de asla ihmal etmiyoruz” dedi.

Bingöl`ü asla ihmal etmiyoruz
26 TEMMUZ 2010 PAZARTESİ 08:56
0
2736
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bingöl'de düzenlediği referandum mitinginin ardından Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Sevgi Evleri'nin açılışını yaptı. Törene Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadulllah Ergin, Tarım ve Köy işleri Bakanı Mehdi Eker, Devlet Bakanı Aliye Kavaf, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Gurup Başkanvekili Abdulkadir Aksu, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Kazım Ataoğlu, Yusuf Coşkun, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
HİZMETLERİMİZ AÇILIŞLARLA SINIRLI DEĞİL
Devlet Bakanı Aliye Kavaf'ın açılış konuşmasının ardından bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, hükümetleri döneminde sağlık hizmetleri konusunda Bingöl'e 103 trilyon harcandığını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Bugün resmi açılışını yaptığımız Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Sevgi Evleri'nin Bingöl'e hayırlı olmasını diliyorum. Bingöl'deki hastanenin inşaatı aslında 1999 yılında başlamıştı, geldik ve gördük ki hastanenin yüzde 30' tamamlanmamıştı. 2007 yılında 6 milyon lira bedelle yeniden ihale yaptık ve sadece yaklaşık 1 yılda hastaneyi bitirip hizmete açtık. 1999 yılında inşaat Göğüs Hastanesi olarak başlamıştı ama biz Bingöl'ün ihtiyaçlarını göz önünde bulundurup burayı kadın ve çocuk hastalıkları hastanesine dönüştürdük. 8 ay önce hizmete başladı ve devam ediyor. Hastanemizde 317 kişi çalışıyor. 2009 yılında 175 bin 814, 2010 ilk altı ayında ise 79 bin 596 hastamız bu hastanemize müracaat etti. Hizmete başladığı 8 aylık dönemden bu güne kadar 8 bin 800 ameliyat yapıldı. Bingöl'e sağlık hizmetleri konusunda yatırımlarımız açılışını yaptığımız bu hastane ile sınırlı değil" diye konuştu.
HÜKÜMETİMİZ DÖNEMİNDE BİNGÖL'E SAĞLIK HİZMETLERİ İÇİN 103 TRİLYON PARA HARCADIK
Hükümet olarak insanlara en iyi sağlık hizmetlerini vermeyi amaçladıklarını belirten Başbakan Erdoğan, açılışını yaptıkları hastanenin tam kapasite ile hizmet verdiğini söyledi. Erdoğan, "Biz insanımıza verdiğimiz sağlık hizmetini, devletin sağladığı bir lütuf değil, bir hakkın teslimi olduğuna inanıyoruz. Hükümetimiz döneminde Bingöl'e sağlık hizmetleri için 103 trilyon para harcadık. Bilindiği gibi bu ay itibariyle Bingöl'de de aile hekimliğine geçmiş bulunuyoruz. İstediğinizde kapısını çalacağınız, istediğiniz de telefonla ulaşacağınız ailenize özel hekimler var. Bingöl ilinde uzman hekim sayısını 35'den 86'ya çıkardık. 2002'de 2 adet 112 acil servis ambulansı varken bugün 9 adet acil ambulansımız var. 9 adet diyaliz cihazımızı 33 adete çıkardık. Açılışını yaptığımız hastanemizi tam kapasite ile Bingöl'ün hizmetine sunuyoruz. Bugün açılışını yaptığımız bir diğer hizmetimiz ise içinde bulunduğumuz Sevgi Evleri'dir. Biliyorsunuz kimsesiz çocuklarımızı mümkün olduğunca bir aile ortamında büyütebilmek için hükümet olarak tamamen projenin adı ve her şeyi bize ait Sevgi Evleri'ni hayata geçirdik. Korunmaya muhtaç çocuklarımızı alıp dikkat ve özenle geliştiriyoruz. Bingöl'ün bu ihtiyacını karşılamak için 3.5 trilyon ile bu tesisi kurduk ve bugün açılışını yapıyoruz" şeklinde konuştu.
İNSANA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ
İnsanlara büyük önem verdiklerini ve vermeye de devam ettiklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Bakınız değerli kardeşlerim, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 2. maddesi Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir diyor. Ne yazık ki bizim dönemimize kadar bu ilkelerin bazıları öne çıkarılırken, bazıları ihmal edildi. Bazıları hatırlanırken, bazıları unutuldu. Biz geldik bu ilkelerin tamamını eşit derecede öne çıkarmak için yoğun bir gayret gösterdik. Biz Osmanlı Devleti'nin gönül mimarı Şeyh Edebali'nin o ufuk açan sözüne kulak verdik ve 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' sözü üzerine son 7,5 yıldır insanımızın olduğu her yere ulaşmaya, hizmet götürmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin 10 yıllardır ihmal edilmiş meselelerini tek tek gündeme taşıyoruz. Biz millete efendi olmaya değil, millete hizmetkar olmaya geldik. İstanbul'a ne yapıyorsak nüfus oranında Bingöl'e de aynını yapıyoruz. Edirne'nin köylerine kadar yol götürüyor, su götürüyor ama bu arada Bingöl'e de asla ihmal etmiyoruz. Kalkınma diyorsak kastettiğimiz top yekün kalkınmadır. Büyüme diyorsak, kastettiğimiz 81 vilayetimizin eş zamanlı büyümesidir. Refah diyorsak, 73 milyonun tamamına refahtır. Bingöl'ün yıllarca ihmal edildiğinin farkındayız. Bunu telafi etmek için Bingöl'ü ellerinden tutup ayağa kaldırmak bizim asli görevimizdir ve biz bunu yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, beraberindeki Bakanlar ve heyetle birlikte Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Sevgi Evleri'nin açılış kurdelesini kesti. Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet Sevgi Evleri'nde yedikleri yemeğin ardından Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterle Elazığ'a hareket etti.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.01.2026
22:30
Bingöl Üniversitesi`nde Akıllı Tarım 4.0 için yol haritası belirlendi
Bingöl Üniversitesi'nde Akıllı Tarım 4.0 için yol haritası belirlendi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen Akıllı Tarım 4.0 ve Tarımsal Ar-Ge Politikası Toplantısı'nda, tarım ve hayvancılıkta dijitalleşme, akıllı üretim sistemleri ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak yenilikçi projeler ele alındı.
28.01.2026
22:29
DAP Bölgesi Kalkınma Ajansları Yerel Kalkınma İçin Buluştu
DAP Bölgesi Kalkınma Ajansları Yerel Kalkınma İçin Buluştu
DAP Bölgesi'nde yer alan kalkınma ajansları, 'Yerel Kalkınma Hamlesi' vizyonu doğrultusunda iş birliği ve koordinasyonu güçlendirmek amacıyla Erzurum'da bir araya geldi. Toplantıya Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 15 ilden kalkınma ajansı temsilcileri katıldı.
28.01.2026
22:29
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 2 kilo 866 gram kubar esrar ele geçirilirken, 3 şüpheli gözaltına alındı.
28.01.2026
22:27
Karlıova`da besicilerin zorlu kış mesaisi
Karlıova'da besicilerin zorlu kış mesaisi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan ağır kış şartları, besicilerin günlük yaşamını zorlaştırmaya devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklara rağmen hayvanlarını ayakta tutmaya çalışan besiciler, zorlu bir mesai yürütüyor.
28.01.2026
02:41
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı ve otopark sorunu nedeniyle tepki çeken krizlerin yaşandığı Hesarek Kayak Merkezi'ndeki sıkıntıları gidermek için harekete geçen Bingöl Valiliği, özel kepçe kiralayarak kar temizleme çalışmalarını başlattı.
28.01.2026
02:39
Vali Çelik`ten depreme karşı bilinç vurgusu!
Vali Çelik'ten depreme karşı bilinç vurgusu!
AFAD İl Müdürlüğü'ndeki inceleme ve aldığı brifing sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl Valisi Cahit Çelik, depreme karşı hazırlık ve doğru yapılaşmanın önemine dikkat çekti. Vali Çelik; 'Bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz; ancak bunu bilinçli, tedbirli ve akılcı şekilde yapmak zorundayız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın