KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Bingöl'ü de, hastaneyi de ilk kez gördü

Bingöl'de, sırt ağrısı şikâyetiyle hastaneye kaldırılan 81 yaşındaki Nuri Dolgun, ilk kez hastane gördüğünü söyleyerek hastane çalışanlarını şaşırttı. Bingöl’ü de ilk kez gördüğünü söylerken, 81 yıllık sağlıklı yaşamın sırrını da açıkladı.

Bingöl`ü de, hastaneyi de ilk kez gördü
28 MART 2013 PERŞEMBE 09:26
0
2853
0
AA aa

Solhan'ın Dilektepe köyünde eşi ve kızıyla yaşayan Nuri Dolgun, rahatsızlanınca Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede 11 gün tedavi gördükten sonra taburcu edilen Dolgun, Bingöl şehir merkezini ilk kez gördüğünü ve daha önce hiç hastane de görmediğini, sadece baş ağrısı şikâyetiyle bir kez sağlık ocağına gittiğini söyledi.

Ayak ve sırt ağrıları nedeniyle oğlunun kendisini hastaneye getirdiğini anlatan Dolgun: “Hastaneye ilk defa geliyorum. Daha önce sadece baş ağrılarım için sağlık ocağına gittim. Şimdiye kadar Bingöl'e de hiç gelmedim, gelmek için hiçbir nedenim olmadı. Bingöl'ü hiç merak etmedim, merak edilecek bir şeyi yok. Allah merak vermesin” dedi.

Bingöl'deki hastaneye gelinceye kadar hiç doktor görmediğini söyleyen Dolgun, doktorların kendisine çok iyi davrandıklarını ifade ederek memnuniyetini dile getirdi.

HAZIR GIDA KULLANMIYOR

Nuri Dolgun, eşi ve kızıyla yaşadığını eşinin kendisine iyi baktığını da belirterek: “Hanımım yaşıyor, 72 yaşında. Hanımım çok iyi, beni çok seviyor, bana iyi bakıyor. 12 çocuğum, 100'e yakın torunum var. Keçilerim kuzularım var onlarla geçiniyorum. Hayvansal yağ kullanıyoruz. Bugüne kadar hazır yağ yemedim” diye konuştu.

Dolgun, hiç hastalanmamasının sırrını: “Allah sağlık vermiş ben de yaşıyorum. Yoğurt, çökelek yiyorum, süt içiyorum, ekmeği süte katıp yiyorum. Dışarıdan hiçbir şey almadım. Hep kendi beslediğim koyun ve keçilerimden aldığım ürünlerle beslendim. Bundan dolayı sağlığım yerinde” ifadelerini kullandı.

Bingöl Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Karaca da, Dolgun'un genel durum bozukluğu şikâyetiyle acil servise girişinin yapıldığını belirterek: “Diyabet hastalığı teşhisi konuldu. Bu konuda hasta ve yakınlarına hastalık hakkında bilgi verdik. Hastamızın tedavisini tamamlayarak taburcu ettik. İlk defa doktora gelmiş hastamız. Kırsal kesimde yaşayan insanlarımızın çoğunluğu böyle yatak hastası olana kadar hastaneye gelmiyorlar, amca da muhtemelen çok sağlıklı geçirmiştir hayatını, bu ara yaşlılığa bağlı diyabetten dolayı genel durum bozukluğu olmuş, bu da hastalığın ortaya çıkmasını çabuklaştırmış” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.08.2025
19:37
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
6,5 milyon memur ve memur emeklisinin 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme zammında 2026 yılı için verilen zam teklifinde değişiklik yapılmazken, 2027 yılının ilk 6 ayı için teklif 1 puan artırılırken diğer 6 ayı için teklif sabit kaldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 'Kararı asla kabul etmeyeceğiz, sineye çekmeyeceğiz. Direnmeye, eylemliliğe, bütün demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.'
26.08.2025
19:33
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
sendika, 29 Ağustos 2025 Cuma günü Bingöl dahil ülke genelindeki 1003 SYDV'de greve çıkacaklarını duyurdu.
26.08.2025
13:34
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi tarafından, Bingöl Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi iş birliğiyle, Özel Bingöl Hastanesi'nin ana sponsorluğunda 'Çocuk Şenliği' düzenleniyor.
26.08.2025
13:25
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
2025 YKS sonuçlarına göre Bingöl Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne yerleşen Genç eski Belediye Başkanı Ariç, azmiyle gençlere örnek oldu.
26.08.2025
12:38
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Beraberindeki heyetle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Çekiciler'i ziyaret eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik; 'Bingöl'ü, Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir inovasyon ve teknoloji merkezi haline getirmek en öncelikli hedeflerimiz arasında' dedi. Genel Müdür Yardımcısı Çekiciler ise 'Tüm destekleri vermeye hazırız' dedi.
26.08.2025
12:00
Zorunlu Trafik Sigortası`nda önemli değişiklik
Zorunlu Trafik Sigortası'nda önemli değişiklik
Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Zorunlu trafik sigortasında sigorta yenileme, yeni sigorta yapma ve hasar sonrası basamak işlemleriyle ilgili kurallar yeniden belirlendi. Uygulama, 1 Ocak 2026 itibarıyla başlayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın