KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Nisan 2026 Salı
°C

Bingöl'ün 24 projesine onay! Yatırım tutarı 143 milyon 780 Bin TL

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Bahadır; 'Projelerimizin ilimize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyor, yeni yatırımlar ve geliştirilecek kapasitelerle ilimiz ekonomisine önemli bir katma değer sağlanacağı inancımızı paylaşıyoruz' dedi.

Bingöl`ün 24 projesine onay! Yatırım tutarı 143 milyon 780 Bin TL
27 MAYIS 2024 PAZARTESİ 14:28
3
2596
3
AA aa

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Başvuru Dönemi kapsamında Bingöl'den 24 projeye onay çıktı.

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlarda 11 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, bu projelerin yatırım tutarı 134 milyon TL, hibe miktarı ise (Yüzde 50) 67 milyon TL olarak belirtildi.

Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları kapsamında ise 13 projenin hibe desteği almaya hak kazandığı, bu projelerin toplam yatırım tutarının 9 milyon 780 Bin TL, hibe miktarının ise (yüzde 50) 4 milyon 890 Bin TL olduğu kaydedildi.

Gelişmelere dair bilgiyi paylaşan Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü; “2023/51 nolu tebliğ kapsamında başvuru ilanına çıkan iki proje kapsamında toplam 24 proje hibe desteği almaya hak kazanmıştır. 24 projenin toplam yatırım tutarı 143 milyon 780 Bin TL, hibe miktarı ise 71 milyon 890 Bin TL'dir” notunu düştü.

BAHADIR: “İLİMİZE HAYIRLI OLSUN”

143 milyon 780 Bin TL'lik yatırım hakkı kazanan 24 projeye dair görüşleri alınan Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Burhan Bahadır, sonuçlardan memnuniyet duyduklarını belirterek “ilimiz ve çiftçimiz için hayırlı olsun” temennisinde bulundu.

Bingöl'ün tarım ve hayvancılıkta hak ettiği seviyeye ulaşması için yoğun mesai harcadıklarını ve bu projelerin de bu gayretin bir neticesi olduğunu dile getiren Bahadır; “Çiftçilerimizin modern tarım ve hayvancılık tecrübesi kazanması, yatırımlarını bu alanda güçlendirmesi ve kurumsal kimlik oluşturacak düzeye gelmesi için tüm gayretimizi sahaya yansıtıyoruz. Bugün 24 projemizin kabul görmesi ve 143 milyon 780 Bin liralık yatırımın ilimize kazandırılmış olması çok kıymetlidir. İnşallah bu destekler gelecek dönemlerde daha da artacak, çiftçilerimiz yeni projelerle daha güçlü hale gelecektir. Projelerimizin ilimize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyor, yeni yatırımlar ve geliştirilecek kapasitelerle ilimiz ekonomisine önemli bir katma değer sağlanacağı inancımızı paylaşıyoruz. Ayrıca ilimiz tarımsal faaliyetlerinin geliştirilmesi kapsamında desteklerini her daim esirgemeyen başta Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı'ya, Sayın Valimiz Ahmet Hamdi Usta'ya, Milletvekillerimiz Sayın Feyzi Berdibek ve Sayın Zeki Korkutata'ya saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLAR KAPSAMINDA HİBE DESTEĞİ ALMAYA HAK KAZANAN 11 PROJE;

  • 1 adet Beyaz Et Parçalama Tesisi Kurulması (Yeni Tesis)
  • 1 adet Güneş Enerji Sistemi Kurulması (Teknoloji yenileme, Modernizasyon ve Kapasite Arttırımı)
  • 1 adet 120 baş kapasiteli Besi Sığırı İşletmesi Kurulması (Yeni Tesis)
  • 1 adet 42 baş kapasiteli Süt Sığırcılığı İşletmesi Kurulması (Yeni tesis)
  • 1 adet Tıbbi-Aromatik Bitki İşleme-Paketleme Tesisi (Teknoloji yenileme, Modernizasyon ve Kapasite Arttırımı)
  • 1 adet Pelet Yem Tesisi (Teknoloji yenileme, Modernizasyon ve Kapasite Arttırımı)
  • 4 adet 100 baş kapasiteli Süt Sığırı İşletmesi (Teknoloji yenileme, Modernizasyon ve Kapasite Arttırımı)
  • 1 adet Kırmızı Et İşleme (Sucuk-Salam-Sosis) Tesisi (Teknoloji yenileme, Modernizasyon ve Kapasite Arttırımı)

KIRSAL EKONOMİK ALTYAPI YATIRIMLARI KAPSAMINDA HİBE DESTEĞİ ALMAYA HAK KAZANAN 13 PROJE

  • 1 adet 20 baş kapasiteli Besi Sığırı İşletmesi Kurulması (Yeni Tesis)
  • 10 adet Büyükbaş Hayvancılık İşletmesi Modernizasyon Projesi (Makine-Ekipman Alımı)
  • 1 adet Küçükbaş Hayvancılık İşletmesi Modernizasyon Projesi (Makine-Ekipman Alımı)
  • 1 adet Arıcılık İşletmesi Modernizasyon Projesi (Makine-Ekipman Alımı)
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109762)
27 Mayıs 2024 Pazartesi 15:35
Sayınca en küçük mezradaki hayvan ve tesis sayısı bile etmiyor; ona buna teşekkür etmek için yapılmış bir haber gibi.. Ayrıca Dr ünvanını aldığın tezi de bir paylaşsan da bilgilensek… Başka iller ile hayvancılık ve tarım kıyaslaması yapsan… Kars, Malatya, Bursa, Isparta … gibi iller tarım ve hayvancılık sayesinde ekonomik olarak refah sayesini arttırırken, bizimkiler düğme iliklediklerine selam yollama peşinde..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109778)
28 Mayıs 2024 Salı 14:07
@Misafir Kullanıcı Allah razı olsun yatırımımız geçti. Bu işle ilgili ilçemize kadar gelip bilgi verdiler. Kötü niyetli olmaktan öte gitmiyor bu yorum. Hayırlı olsun diyeceğiniz yerde yine siyaset yine siyaset. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109761)
27 Mayıs 2024 Pazartesi 15:22
Tarımı düşünüyordunuz neden OVAyı Bahçeleri imara açarak hiç ettiniz. Ne demiştik Türkiye degişir bingöl degişmez bize dilencilik yakışıyor.
21.04.2026
08:30
HÜDA PAR`lı Emiroğlu Maden Sokak Esnafını Ziyaret Etti:
HÜDA PAR'lı Emiroğlu Maden Sokak Esnafını Ziyaret Etti: 'Belirsizlik Giderilmeli'
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl merkez Maden Sokak'ta esnafla bir araya gelerek kentsel dönüşüm sürecindeki belirsizliklere dikkat çekti. Emiroğlu, somut adım atılmamasının hem ekonomik hem de güvenlik riski oluşturduğunu söyledi.
21.04.2026
08:18
Güçden`den Tartar`a Kentsel Dönüşüm Tepkisi:
Güçden'den Tartar'a Kentsel Dönüşüm Tepkisi: 'Mesele Siyaset Değil, İnsan Hayatı'
Genç Belediye Meclis Üyesi Nurullah Güçden, kentsel dönüşüm sürecine ilişkin Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın açıklamalarına tepki göstererek, tartışmanın siyasi değil, doğrudan insan hayatını ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi.
21.04.2026
08:06
Arınç:
Arınç: 'Eğitim Bir Bekâ Meselesidir'
22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Bingöl Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştuğu konferansta eğitim politikalarının yeniden ele alınması gerektiğini belirterek, 'Hem acil hem orta ve uzun vadede eğitim konusunu tekrar ele almalıyız. Bu bir bekâ meselesidir' dedi. Konuşmasında adalet vurgusu da yapan Arınç, adaleti kutup yıldızına benzeterek toplumun en çok ihtiyaç duyduğu konuların başında geldiğini söyledi.
21.04.2026
08:04
Genç`te Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Başladı
Genç'te Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Başladı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Kaymakamlık himayesinde düzenlenen 'Kurumlar Arası Bahar Futbol Turnuvası', oynanan ilk maçlarla başladı. Açılış karşılaşmasında Kaymakamlık takımı sahadan galibiyetle ayrıldı.
21.04.2026
08:03
Na`t-ı Şerif Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu
Na't-ı Şerif Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bingöl Üniversitesi'nde üniversite öğrencileri arasında düzenlenen Na't-ı Şerif şiir yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Program kapsamında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) konulu panel ve musiki dinletisi de düzenlendi.
21.04.2026
08:03
Karlıova`da nisan karı etkili oldu
Karlıova'da nisan karı etkili oldu
Bingöl'ün Karlıova ilçesi nisanda yağan karla yeniden beyaza büründü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın