KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2024 Cuma
°C

Bingöl'ün 40 yıllık hayali gerçekleşiyor

Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi (SUKAP) kapsamında Bingöl'ün 40 yıllık hayali gerçekleşiyor. Şehrin altyapı projesi 7 Eylül 2011 Çarşamba günü Bingöl Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda saat 15.00'te ihaleye çıkacak. Şehrin kanalizasyon ve yağmur suyu projesi yapım işi sözleşme imzasından sonra 700 takvim gününde teslim edilecek.

Bingöl`ün 40 yıllık hayali gerçekleşiyor
02 AĞUSTOS 2011 SALI 02:39
0
3373
3
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın Bingöl'ün en büyük sorunu olan Altyapı sorununun giderilmesi için yaptığı çalışmalar olumlu sonuç verdi. Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi(SUKAP)kapsamında Bingöl'ün 40 yıllık hayali gerçekleşiyor. Şehrin altyapı projesi 7 Eylül 2011 Çarşamba günü Bingöl Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda saat 15.00'te ihaleye çıkacak. Şehrin kanalizasyon ve yağmur suyu projesi yapım işi sözleşme imzasından sonra 700 takvim gününde teslim edilecek.

Dün saat 17.00'de Bingöl Belediyesi Başkanlık Makamında Basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl'ün 40 yıllık hayali olan şehrin altyapısı ile ilgili olarak gazetecileri bilgilendirdi.

40 yıllık hayal gerçekleşiyor

Yaklaşık 2 yıldır altyapı ile ilgili çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, “ Gerek projelerin hazırlanması, gerek finansmanının temin edilmesi ve gerekse diğer bütün prosedürlerinin yola koyulması adına Allah'a şükür bugün itibariyle bu konuda somut bir noktaya gelmiş durumdayız. Bingöl'ün 40 yıldır kullandığı şehir kanalizasyonunu bu şehre yetmediğini, yetmeyeceğini hepimiz biliyoruz ve günlük hayatta da bunun birçok sorununu vatandaşlarla birlikte bizde yaşıyoruz. Sizlere de intikal ediyor” dedi.

Bingöl'ün gelecek 40-50 yılına hitap edecek

Bingöl'ün gelecek 40-50 yılına hitap edecek tarzda planlanan şehir kanalizasyonu Bingöl'ün tümünü kapsayacak şekilde projelendirildiğini ve hiçbir noktayı dışarıda bırakmadan arıtmaya bağlanacak şekilde projesi İller Bankası tarafından onaylandığını ifade eden Başkan Atalay, “Altyapımız İhaleye hazır vaziyete gelmişti. Ayrıca bugüne kadar Bingöl'de hiç yapılmayan yağmursuyu şebekesi de ilk defa projelendirildi ve o projemizde Allah'a şükür bitti. Bugün ihale edilir vaziyete geldi. Tabii bütün bu uğraşların sonucunda somut olarak ta 7 Eylül 2011 Çarşamba günü sat 15.00'te Bingöl Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda Bingöl şehir kanalizasyonu ve yağmur suyu şebekesinin ihalesi yapılacak. Bu ihale tüm halkımıza açık bir şekilde yapılacak. Halkımızı ve basınımızı da 7 Eylül 2011 Çarşamba günü saat:15.00'te belediyemize davet ediyoruz. Gelip ihaleyi izlemelerini bekliyoruz. Artık 7 Eylül 2011 tarihi itibariyle yapılacak ihalenin sürecinin sonunda da kanalizasyon ve yağmur suyu şebekelerinin inşaatına başlanmış olacak” diye konuştu.

700 takvim günü içerisinde bitirilmiş olacak

Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Projesi ile ilgili teknik ayrıntıları açıklayan Atalay, “Yaklaşık 250 km yapılacak olan kanalizasyon hattı var. Yaklaşık 25 km de yağmur suyu hattı var. Toplam 275 km altyapı gerçekleştirilmiş olacak. 250 km kanalizasyon, 25 km de yağmur suyu şebekesi. Bunlar iki ayrı hat olarak yapılacak. Bu da bugüne kadar hep şikayet konusu olan kanalizasyon yükünü hafifletmiş olacak. Yani yağmur suyu ayrı bir şekilde drene edilecek. Kanalizasyon şebekesi de ayrı bir şekilde arıtmaya bağlanmış olacak. Arıtma Tesisimizde inşallah bu yılsonuna kadar faaliyette olacak. Kanalizasyon şebekemiz bittiği anda Arıtma Tesisi'ne direk bağlanıp orada arıtılmış olacak. Kanalizasyon şebekesi bitinceye kadar da mevcut hattımız yine arıtma ile çalışmış olacak. Kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı sözleşme tarihinden itibaren 700 takvim günü içerisinde bitirilmiş olacak. Yani 2013 yılının sonunda bitmiş olacak. Burada kanalizasyon ve yağmur suyu projesinin ihalesinden sonra herhangi bir itiraz olmazsa bu biran önce başlamış olacak. Ancak Kamu İhale Kurumu(KİK)'na herhangi bir itiraz olursa bu süreci beklemek durumundayız. O sürecin sonunda sözleşmeyi imzalamamız gerekiyor. Ama inşallah bu sürenin en hızlı şekilde geçeceğini tahmin ediyorum. Biz idare olarak prensibimiz bugüne kadar en düşük ihale tenzilatını onayladık ve genel prensibimiz budur. Yine aynı şekilde komisyonumuz hareket edecektir. Çünkü kamunun menfaati her şeyin üzerindedir. Sonuçta biz kamu adına hareket ediyoruz. Böyle olduğu içinde itiraza mahal bir durum olmayacağı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

Önemli olan bu işin yapılmasıdır

Bu çalışmanın bugüne gelmiş olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Atalay, altyapı projesinin bu aşamaya gelmiş olmasından dolayı çok memnun olduğunu belirterek, “Başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Hükümetimiz, Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz, Devlet Planlama Teşkilatımız, İller Bankası Genel Müdürlüğü, İller Bankası Elazığ Bölge Müdürlüğü ve çalışanları, Bingöl Belediye Meclisi, Bingöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Teknik Kadrosu, Teknik Başkan Yardımcısı ve bu konuyu sürekli gündemde tutan muhtarlar, STK ve basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Belediye adına bu talepleri dikkate alarak bu işi hızlı bir şekilde takip etmemiz, tabi zaman içinde karşılaştığımız bir takım zorluklar ve kanuni güçlülükler oldu. Ama bugünü görmüş olmak çok önemli. Geçmişe takılmanın da bir anlamı yok. Önemli olan bu işin yapılmasıdır. Belki kanalizasyonda bir takım gecikmeler oldu. Bunda da bir hayır olduğunu düşünüyorum. Yağmur ve içme suyu projesini de bitirmiş olduk. Eğer kanalizasyonu önce yapıp daha sonra diğerlerine başlamış olsaydık tekrar kazmış olacaktık. Dolayısı ile bunlar hepsi eş zamanlı yürüyecek. Alt yapının tümü kanalizasyon ve yağmur suyu birlikte yürümüş olacak” dedi.

Altyapı bir şehrin en önemli temel taşıdır

Atalay, “Kamuoyu içme suyu projesini merak ediyordur. Şuan işlemler İller Bankası Genel Müdürlüğü'nde devam ediyor. Çok kısa bir süre sonra ihale tarihi belirlenecek. İşlemler devam ettiği için henüz tam tarihi netleşmedi. Bingöl'ün 40 yıllık hayali gerçekleşmiş olacak. Bunu bize nasip ettiği için Allah'a şükür ediyorum. İnşallah Bingöl daha güzel ve sorunsuz günleri görecektir. Altyapı bir şehrin en önemli temel taşıdır. Bundan sonra diğer işlerimiz rahatlaşacaktır. Bu altyapı ile açığa hiçbir kanalizasyon atığı akmayacak. Şehrin tüm yapılacak kanalizasyon şebekesi yapmakta olduğumuz arıtma tesisine bağlanacak. Biyolojik arıtmadan geçtikten sonra ovaya temiz su olarak verilecek. Çevresel açıdan da birçok sıkıntı giderilmiş olacak. 25 Km'lik yağmur suyu şebekesinin 11 Km'lik bölümü Mirzan Mahallesi'nden başlayıp Tugay'a kadar gelen kapalı kanaldır. Bu kanal kapalı kanal olarak yeniden yapılacak. Bu kanala bağlı olan kanalizasyonlar hepsi kanalizasyon şebekesine aktarılacak. Geri kalan 14 km de şehrin en sorunlu yağış alan bölgelerinde yapılacak. Bingöl'de açılmayan yollar var. Bugüne kadar kapalı olup ta imara açılmayan yollar kanalizasyon yapımı sayesinde açılacak. Altyapının memleketimize, Bingöl'ümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çalışma programımız belli olduktan sonra Bingöl şehrinin yaşam koşullarını çok olumsuz etkilemeyecek şekilde iyi bir planlama ile teknik bir çalışma ile yürütmüş olacağız” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ethem (@Misafir_6110)
13 Ağustos 2011 Cumartesi 19:11
olmaz teker teker yaparlar esnafa vatandaşa cile yada hiç yapmazlar
aktekin (@Misafir_6108)
13 Ağustos 2011 Cumartesi 02:05
Sadece kanalizasyonia kalmasin . Elektriklerinde bir an önce yer altina alinmasi lazim.Telemikasyon ve dogalgazinda bu sisteme dahil edilmesi lazim degilmi.Hazir el degmisken hepsini bir arada yapilsa hem maliyet hemde zamandan tasaruf etmis olursunuz.Yoksa yap boz misaline dönecektir.
Bingöl,lülerin parasini cart curt etmenin kimseye fayda getirmez.Yapacaginiz isin yarininida düsünmek gerek.Insanlarin duasi almak varken bedduadan kacinalim.Saygilarimla
Ali eren (@Misafir_6011)
02 Ağustos 2011 Salı 11:55
Hazir Bingölün her tarafini kazmisken dogal gaz borulari da dösense olmaz mi?
02.05.2024
16:31
Bingöl`de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl'de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince Nisan ayı içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında toplam Bin 239 araç sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun maddelerine uymamaktan ceza işlem uygulandığı belirtildi.
02.05.2024
15:27
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, Nisan ayında 612 aileye 1 milyon 723 bin 431 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Dernek, ayrıca Filistin için 1 milyon 202 bin TL nakdi yardım yaptı.
02.05.2024
15:03
Bakan Yardımcısı Eminoğlu`ndan Bingöl`e seçim tebriği
Bakan Yardımcısı Eminoğlu'ndan Bingöl'e seçim tebriği
AK Parti Bingöl İl Başkanlığı ziyaretindeki konuşmasında 'Bingöl, bölgede zafer ile çıkan nadir illerimizden oldu. Tebrik ederiz. Teşekkür ederiz' diyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu; 'Bingöl hak ettiğinin daha fazlasını nasıl alabilir hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bingöl'ün en büyük şansı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'dır.'
02.05.2024
13:40
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Bingöl Deprem Çalıştayı'na katılacak
Bingöl'ün birinci derece deprem bölgesi gerçeğine dikkatin çekileceği ve alınması gereken önlemlerin masaya yatırılacağı çalıştayda, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinin sunumlarının yanı sıra AFAD'dan daire başkanları da paylaşımda bulunacak.
02.05.2024
12:09
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Ticaret Bakanlığı'nın yeni taslağına göre bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak ve ön ödeme yüzde 10'u geçemeyecek.
02.05.2024
11:44
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Kafeslerdeki ölü balıkların toplanıp paketlenerek özellikle Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Batman'a, Doğu illerine arabalara yüklenerek buralara gönderilip burada kilosunu 50-60 liraya piyasaya sürüldüğünü belirten somon ve alabalık üreten işletmeci Samettin Tokgöz, kilo maliyeti 150 lira olan somon balığının bazı yerlerde 130 liraya satıldığını kaydederek, 'Bu balıklar ya dip balık ya da ölü balıktır. 160 ila 200 liranın altında da alabalık görüyorsan yine bilsin ki dip balığı, ölü balıktır. Bu insan sağlığına da, sektöre de zararlıdır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın